Merhabalar
Bende yaklaşık 6 aydır 2012 model x-city kullanıcısıyım. Motoru 30000 de iken aldım hazirandan beri yaklaşık 10000km yol yapmışım şuan 39800 km de biraz gezmişim
ilk aldıktan bir süre sonra arka taraftan şangırtı şeklinde ses gelmeye başladı. ilk başta eksoz vidaları gevşedi zannettim ama balatadan geliyormuş değişince düzeldi. Ama 1-2 ay sonra aynı ses tekrar gelmeye başladı. Şuan hala o sesle kafamı ütülemekte.
Acaba bir vida, yay yada onun gibi bir parçayı takmıyolar ondan ses yapıyor olabilirmi. Yada fren yağı azalmış olabilirmi.
Bu arada sesin frenden geldiğini nerden biliyosun diyebilirsiniz arka frene hafif dokununca ses kesiliyor bırakınca tekrar geliyor bazen çok sinir bozucu oluyo hafif frenli gidiyorum

) Başına gelen veya çözüm önerisi olan varmıdır ?
Lastik olarak city grip var. 140km hızlardayken hafif oynama yapıyor alıştıktan sonra hissetmemeye başlıyorsun. Bu benim tecrübeme göre lastikten kaynaklı. Daha önceden x9 500 vardı bu motorda pirelli lastikler vardı bittiği için değiştirmiştim (modeli hatırlamıyorum). city grip takıldıktan sonra ilk kullanmada şok yaşadım ip gibi 170-180km hızlarda giden motor 140km hızlarda deli gibi oynamaya başladı ve gaz vermeye korkar olmuştum. Balanslar ve motor kontrol edildi zaten başka bir işlemde olmadı lastik değişip balans yapıldı ve takıldı. Sonuç city grip yumuşak hamur fazla yumuşak gelip biraz dans ediyor

. Tabi buna bir süre sonra alışıp farketmemeye başlıyorsunuz ama ilk geçiş çok fenaydı
Yakıt olarak ortalama 200km ışık yanıyor en fazla ışıktan sonra 45km gittim ve 9.36lt benzin aldı. (255km ışık yandığı oldu ama 60-80km hızı geçmeden artçılı 120km yol yapmıştım)bu değer bazen 220bazen 190 oluyor
genel kullanımım agresif ve hızlı bu değer beni fazlasıyla tatmin ediyor. Elimde birtanede 125cc honda fizyy var ve yamaha fizyyden az benzin harcıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:21 ----------
Birde
Yazın sıcaklarda motoru stop edince arada sırada bir süre çalışmamazlık yapıyordu. Pompadan dediler şuan bir problem olmuyor ama çözüm önerisi olan varmıdır ? yada fiyat bilgisi
Hava değerleri ne olmalı kitapçıktakimi yoksa daha önce bir arkadaşın yazdığı gibi 34-31 gibimi olmalı ?. Lastiğime çivi girdi ve içten yama yaptıramadım fitil attırmak istemiyorum haftada 1-2 bar anca düşüyor. Lastiğin havasının azaldığını sokak çıkışlarında arkadaki kaymadan anlıyorum. ortalama hava değerleri 29-30 değerlerine düşünce arka taraf kaymaya başlıyor bunu birçok defa özellikle test ettim. şimdilik arkaya 34 basıyorum
Tekeriniz düz bassın