bu lastik yarılması sorunu bende de var, ne yazıyorsanız, resim,video ve başvuru yeri olarak burada da belirtirmisiniz, bende yeni lastik alıcaktım bu yüzden değiştirsinler, fabrikasyon olarak gelen lastiklerde bu sorun var sanırım bunu 3 yada 5. duyuşum
Başvuru yapmaktan vazgeçtim, sizin lastikleriniz kaç bin km yol yaptı bilmiyorum ama ben motosikletimi alalı 2 yıl ve 8000 km oldu,
Dolayısıyla 8000 km nin lastiğin çatlaması için az bir süre olduğunu düşünmekle birlikte 2 yıl kullanmış olmaktan dolayı, lastiğin zaman aşımı süresine pek uzun bir süre kalmadığını düşündüm,
bu şartlar altında başvursam bile lastik, akü gibi sarf malzemesi ve kullanıma da baglı olan malzemelerde hak iddia ederek haklı çıkmak bana pek imkan dahilinde gözükmedi, bugün ön lastiği değiştirdim, arkada sorun olduğunda da onu değiştreceğim.
Ama eğer lastiklerimi kullanmaya başlayalı 1000-3000 bin km olduktan sonra bu çatlama hatası meydana gelmiş olsaydı öncelikle hem lastiği, hem km saatindeki km yi gösteren tek bir video kaydeder, ayrıca lastiğin ve km saatinin fotoğrafını alırdım.
Yeni lastik satın aldığım motosiklet lastikçisinde de fotoğraf alır ve firma bilgilerini, satın aldığım yeni lastiğin faturasını diğerleriyle birlikte yazacağım dilekçenin altına ekler, iletirdim,
İlgili firmalar yani Yamaha veya Pirelli (Lapaş) bir yerde değişen lastiği gören firma ve kişi olarak bilirkişi ve uzman konumunda sayılabilecek olan lastik satıcıdan, değiştirdiğimiz lastik hakkında bilgi almak isteyebilirler, bu hakkı onlara tanımamız uygun olur.
Ayrıca motosikleti satın aldığım tarih, fatura nosu hatta faturanın kopyası, şase ve motor nosunun da belirtildiği bir talep dilekçesi ile bulunduğum ilçedeki belediye içinde yeralan Tüketici Hakem Heyetine dilekçe verirdim.
Tüketici hakem heyetleri bu tip ufak tefek sorunları mahkemelere gerek olmaksızın çözüyorlar, bir çok bankadan bu kurumlar aracılığı ile kredi kartı yenileme bedellerini geriye aldım zamanında