ben aliagada sabah veriyorum aksam aliyorum plakayi
iyimiş; plaka çıkartacağım zaman seni rahatsız ederim hocam
bir sorum daha olucak, yıllık vergisi ne kadar ödenmesi gekeiyor
ben aliagada sabah veriyorum aksam aliyorum plakayi
yıllık 92lira ama 46x2 iki taksitte ödeniyor.iyimiş; plaka çıkartacağım zaman seni rahatsız ederim hocam![]()
bir sorum daha olucak, yıllık vergisi ne kadar ödenmesi gekeiyor
yıllık 92lira ama 46x2 iki taksitte ödeniyor.
bugün 1000 bakımını yaptırdım akdemirlerde toplam 110 tl tuttu 4000 e kadar rahatız,bugün fark ettim motoruma yavaş yavaş ısınıyorumdaha önce sanki başkasının motorunu kullanıyormuşum gibi geliyordu şimdi ise daha farklı hissediyorum,yağ değişiminden sonra sonra hızlanma sanki daha iyileşti gibi geldi ,plasebo etkiside olabilir
ama şu kesin yakıt tüketimim düştü
1000 km'de bakiminda sadece yag degismiyor + sanzuman yagininda degisimide yapiliyor bunun yani sirada subap ayari yapiliyor. Buda 2 litrelik yag+ sanzuman yagi + mekanik iscilik 100 ila 110 tl arasi tutuyor...Slm tolga kaç gün yoksun.110 tl çok para almış sen hangi bakımı yaptırdın bunun iki tane birer litrelik yağ değişimi 40 tl el emeği de 10 tl olsun zaten başka bakim yapılacak birşey yok.filtre hava basıncı vurulur.adamlar çok almış.bak ben 3 gün önce 1 litre yağ bide bende kalan yarım litre vardı adam 1 litre parası 20 tl el emeğide 5 tl toplam 25 tl hemde bunu yapan yamaha bayisi.yanlız orda çalışan ustalar varyemez değil bunu anladım.asıl ağır bakim 10 bin km olur genel kontroller buji değişimi gaz kolu vesaire
X-city sehirici soft kullanim (arada bir artcili) 3.65 litre. Sehirlerarasi 80-100 km ortalamayla yakit tuketimi ise 3.40 litre 100 km'dir.yakıt tüketimi 100 km' de 4 lt nin altına düşerse çok iyi olur; keza düşmese bile kararımdan vazgeçmeyeceğim bende alacağımhayırsıyla
valla bir kere öperlerSlm tolga kaç gün yoksun.110 tl çok para almış sen hangi bakımı yaptırdın bunun iki tane birer litrelik yağ değişimi 40 tl el emeği de 10 tl olsun zaten başka bakim yapılacak birşey yok.filtre hava basıncı vurulur.adamlar çok almış.bak ben 3 gün önce 1 litre yağ bide bende kalan yarım litre vardı adam 1 litre parası 20 tl el emeğide 5 tl toplam 25 tl hemde bunu yapan yamaha bayisi.yanlız orda çalışan ustalar varyemez değil bunu anladım.asıl ağır bakim 10 bin km olur genel kontroller buji değişimi gaz kolu vesaire
yakıt tüketimi 100 km' de 4 lt nin altına düşerse çok iyi olur; keza düşmese bile kararımdan vazgeçmeyeceğim bende alacağımhayırsıyla
yıllık 92lira ama 46x2 iki taksitte ödeniyor.
bugün 1000 bakımını yaptırdım akdemirlerde toplam 110 tl tuttu 4000 e kadar rahatız,bugün fark ettim motoruma yavaş yavaş ısınıyorumdaha önce sanki başkasının motorunu kullanıyormuşum gibi geliyordu şimdi ise daha farklı hissediyorum,yağ değişiminden sonra sonra hızlanma sanki daha iyileşti gibi geldi ,plasebo etkiside olabilir
ama şu kesin yakıt tüketimim düştü
tolga hocam şimdiye kadar ki kullanımına göre motosikletinin yol tutuşu nasıl ? + lastik olarak hangi markayı kullanmışlar
ben olsam listenin en başına metzeller i koyardım ikinci seçenek ise tabiki michelin,metzellerin hamuru daha yumuşak bilginiz olsunBen X-city fabrika lastiklerinden sıkıntılıyım. orj. lastikleri 20binde çatlak ve kopmalar yaptı. (lastik dişleri açıldı) bende geçen seneki fuardan orjinal lastikleriyle pirellilerle yeniledim. aradan 2 yıl geçti motor 30bine geldi lastikler yine çatlamaya başladı. birdaha ki lastik değişiminde kesinlikle prelli takmayacağım. michelin almayı düşünüyorum.
Forumda bir arkadaş alacaktı aldımı bilmiyorum eğer michelin kullanan varsa olumlu olumsuz yorumlarını dört gözle bekliyorum.
tolme senden bişey öğrenmek istiyorum.scarabeo ile xcity arasındaki konfor farkını nasıl anlatırsın.yada uzun mesafede hangis daha az yorgunluk verir.öyle ikisi arasında aman aman bi fark varmıdır.
Eski motoruma taktırdığım Michelin City Grip ile 9.000 km yol yaptım.
Islak veya kuru asfaltta yol tutuş ve frenlemede hiç bir sıkıntı yaşamadım.
Lastiklerin son durumuna bakınca 9.000 km daha sorunsuz gider gibi görünüyor.
X City nin fabrika çıkış lastiği olan Pirelli Sport Demon hakkında tereddütlerim vardı
ama en azından kuru koşullarda hiç bir sıkıntı yaşatmadığını cumartesi günü zorunlu
olarak test edip onayladım
X City ilk depoda 3,8 lt/100 km lik bir tüketim değeri verdi. Rodaj dönemi olduğu için
genel sürüş elbette ki 80 km/saat ve altındaydı ama otoyolda anlık olarak 120 yi görmek
durumunda kaldığım anlar da oldu.
Yeni motorumla çoookk mutluyum çok
Resimler yakında ...
bu topikten anladığım kadarıyla beklentileri karşılayan ve verilen paranın hakkını veren bir motosiklet
bence bu motorun yol tutuşu şuana kullandığım bütün scooterlerden daha iyi ,özellikle virajlarda çok güven veriyor,hiç sapma veya arkayı kaydırma eğilimine girmiyor,bugün sert rüzgarda kullandım ,şaşırtıcı derecede rüzgara karşı dengeli ve savrulma neredeyse yok gibi, bana göre rüzgara karşı eski dost xmax den daha başarılı ,gelelim lastiklere pirelli lastikler bence ne metzeller nede michelin kadar iyi değiller ama yol tutuşu ve viraj alışları iyi, zaten sürüşü tehlikeye attığını hissettiğim an ikisinide şutlarım ama şuana kadar öyle bir olayımız olmadı,bana metzellerden sonra biraz sert geldiler,10000km sonra pirelli lastikleri emekliye ayırır metzellere geçerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
ben olsam listenin en başına metzeller i koyardım ikinci seçenek ise tabiki michelin,metzellerin hamuru daha yumuşak bilginiz olsun
Slm tolga nasılsın kardeş.bundan beş ay önce amotorumun arka tekeri çivi batmışti bu tabi sanırım sanayiye giderken oldu bu ikinci defa oldu diğer motorumlada sanayiye gitmiştim orda da çivi batmış bu sanayiciler para kazanmak için olsa gerek çivileri güzergahlara serpiyor ne.gelelim asıl soruna çivi daha tekerde duruyordu motoru götürdüğüm usta;tekerdeki havayi iyice boşalttı sonra hava doldurulan supap içine iç lastik hasar gören yeri kapatmaya bir nevi kimyevi ilaç bıraktı sonra hava bastı o ilaç patlayan yerden biraz sızıyordu sonra o sızma durdu teker normale döndü.bu aralar tekerin basıncı düştüğünü hissediyorum dereceyle ölçtüm 20 düşmüştü hava vurdum 32 dereceye çıkardım bu hafta yine ölçecem bakalım düşme varmı diye.usta arka teker uğraştirmalidir hem sana masraf çıkar gerek yok bu ilaç kapatır dedi.arka teker patlagi bir motor için kabus gibi
Sen ön ve arkaya hava basıncı kaç dereceye kadar lastiklere hava bırakıyorsun
metzellerin x city ye uygun ölçüde lastik ebatı üretip üretmediğini bikmiyorum. eğer üretiyorsa ve fiyatıda makulse tabiki değerlendirilmesi gereken bir marka.
benim bildiğim x city için sadece pirelli ve michelin lastik üretiyor.