Forumda bulunan arkadaşlara selamlar. Bu güne kadar çok motosiklet kullandım. Son sattığım motor scarabeo idi. Yaklaşık 10 gün önce x-city 250 alarak aranıza katıldım. Şunda motorum rodajda 400 km.de. Henüz karşılaştırma yapmak için çok yeni ancak şu ana kadar beni ençok rahatsız eden kalkışlarda çok titreme yapması. Zamanla azalırsa iyi aksi halde hoş birşey değil.
Bunun haricinde forumlarda okuduğum şekilde Scarabeo' ya göre çok farklı bir konfor göremedim. Zaten performans , ivmelenme ve yakıt tüketimi olarak scarabeonun önüne geçebileceğini sanmıyorum. Özetle scarabeo - x-city arasında kalanların iyi düşünmelerini tavsiye ederim. Benim kişisel görüşüm x-city 'nin 2500 tl. farkı haketmediğidir.
şaşırılcak birşey yok, aynı yorumu scarabeo dan x-city e geçen biri olarak bende daha önce yapmıştım,konfor olarak scarabeo dan daha konforlu bu konuda gönlünüz rahat olsun ama performans farkı yüzde 10-15i geçmez oda 2 kişi binilirse fark ediliyor,eğer uzun yol ve artçılı kullanıyorsanız x-city i tercih edebilirsiniz yoksa scarabeo yu değiştirmenin bir anlamı yok bencedeMerhabalar Mustafa bey,
Neşeniz bol olsun.
Yazınızı okudum, tam da denk geldi diyebilirim
Scarabeo 200 ie kullanıyorum, yakıt ve pratiklik açısından oldukça memnunum; malum Scarabeo oldukça ekonomik, atak ve sağlam bir scooter. Ancak daha fazla konfor ve güç bulabilmek üzere Maxi Scootere geçmeyi düşünüyorum ve aklımda Yamaha XCity vardı, ancak yorumlarınızı okuyunca biraz şaşırdım.
Yamaha XCity maxi scooter olarak konfor bulabileceğimi zannetmiştim, acaba daha yeni olduğunuz için konfor ve güç konusunda tam test yapamamış olabilir misiniz?
Biraz daha kullandıktan sonraki değerlendirmelerinizi hararetle bekliyorum.
Acaba aradığım konfor ve gücü Yamaha Xcity'de bulamaz mıyım?
Kazasız, keyifli sürüşler.
x-city ile ilgili izlenimlerimi aktarmaya devam ediyorum. Bu gün itibari ile km. 700 oldu ortalama 60-70 km. hızla rodajı tamamlamaya çalışıyorum. Kitapçığa göre rodaj 1600 km.de tamamlanıyor !
Selenin sırt dayama kısmı sert , yollardaki sarsıntılar sırt ve bel kısmımda ağrılar oluşturdu. Bu nedenle bu sert pad'i söktüm. Selenin içinden 3 adet civatı ile kolayca sökülüyor. Şimdilik daha iyi gibi ancak bir süre böyle kullanıp sele ile ilgili daha yumuşak bir malzeme yaptırtmayı düşünüyorum. Bu konuda yardım yada bilgisi olanların yardımcı olmalarını bekliyorum. Saygılarımla.
İhsan bey iyi günler. Benim daha önce belirttiğim gibi konfor olarak büyük bir fark göremedim.Konfor olarak ne kast ediliyor anlamadım. Eğer sele ise kesinlikle konforlu değil , görüntü olarak karşıdan baktığınızda hoş görünüyor fakat oturduğunuzda sırt dayama pad'i sert malzemeden yapıldığından rahatsızlık veriyor. Scarabeo 'da hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Çünkü pad yok sadece çıkıntı mevcut oda yumuşak malzeme ile donatıdığından herhangibir sıkıntı duymadım. Teknik olarak motordaki +3 ps güç gidişinde çok fark yaratmayacak gibi çünkü henüx 60-70 km.
hızları geçmiyorum. Kalkışlarda titreşim var Scarabeoda belli belirsizdir.Ayrıca kalkıştan hemen sonraki hızlanmalar kesik-kesik gibi sanki hemen hızlanmasını engelleyen birşey var gibi . Okuyan arkadaşlar yanlış anlamasınlar x-cıty kötülemeye çalışmıyorum. İyi tarafı hiç debriyaj kavrama sesi yok. Lastiklerde abartıldığı gibi kayma problemi henüz yaşamadım , frenler orta karar arka iyi
ön hala sağır.
Mantıksız gelebilir, bilmediğimden soruyorum;
Arkadaşlar motorsiklette çakmak girişi var mı? Torpido bölümünde ne var acaba?
İkinci el aldım, anahtarı henüz bulamadı ilk sahibi, merak ediyorum da?
Çakmak girişi yok. Taktırman gerekiyor. Torpido gözlerini eldiven v.s. küçük eşyaları koymak için kullanıyorsun.Mantıksız gelebilir, bilmediğimden soruyorum;
Arkadaşlar motorsiklette çakmak girişi var mı? Torpido bölümünde ne var acaba?
İkinci el aldım, anahtarı henüz bulamadı ilk sahibi, merak ediyorum da?
Çakmak girişi yok. Taktırman gerekiyor. Torpido gözlerini eldiven v.s. küçük eşyaları koymak için kullanıyorsun.