- Konu Yazar
Arkadaşlar merhaba.
Scooter ile başlayan motor arayışım bir çok farklı tip ve modelden sonra , bu iki model çemberi epey bir daraltmamı sağladı. Boyum uzun olduğu için (198 cm) motor ararken Ténéré ile karşılaştım ve gerçekten işte budur dedim. Daha sonra enduro modeller üzerinden giderken bir çok alternatifin arasından Versys modelinde de beni çeken bir şeyler vardı. Bu iki motoruda gerçekten tip olarak beğeniyorum ama Ténéré biraz daha ağır basıyor. Fakat şöyle de bir durum var , 660 cc olması vergide 300 tl lik bir fark sebebi
.
Ben motoru ;
Bu iki model için de alım esnasında şöyle bir seçeneğim var.
Bir de aralarındaki sele yüksekliği farkı beni Ténéré ye itiyor . Ténéré de sele yüksekliği 90 cm iken Versys bu durum 84cm.
Fikirlerinize , yönlendirmelerinize ihtiyacım var. İyi kötü yanları , birbirlerine üstün özellikleri nelerdir .
Yardımlarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim
Scooter ile başlayan motor arayışım bir çok farklı tip ve modelden sonra , bu iki model çemberi epey bir daraltmamı sağladı. Boyum uzun olduğu için (198 cm) motor ararken Ténéré ile karşılaştım ve gerçekten işte budur dedim. Daha sonra enduro modeller üzerinden giderken bir çok alternatifin arasından Versys modelinde de beni çeken bir şeyler vardı. Bu iki motoruda gerçekten tip olarak beğeniyorum ama Ténéré biraz daha ağır basıyor. Fakat şöyle de bir durum var , 660 cc olması vergide 300 tl lik bir fark sebebi
Ben motoru ;
Şehir içi işe gelip giderken kullanacağım. Bu kullanım amacımın büyük çoğunluğunu oluşturuyor.
- Haftasonları arkadaşlarımla beraber , İzmit , İzmir , Bolu gibi kaçamaklarda yapmayı düşünüyoruz.
- Dağ bayır toprak kullanırım amacı ile almıyorum ama böyle bir durumda da çok sıkıntı yaşamak istemem.
Bu iki model için de alım esnasında şöyle bir seçeneğim var.
Eğer Kawasaki KLE 650 Versys alacak olur isem kesinlikle ikince el düşünüyorum. 2012-2013 az kilometreli bir motor buldum. (koruma demiri, uzun sperlik, led, sis ,lambası, givi ,çanta demiri ve çanta ) gibi donanımları ile satılan bir model . Sahibinde.com da 20000-23000 skalasında güzel motorlar mevcut.
Ténéré ise sıfır alma durumum olabilir. ABS siz modeli plaka , vergi gibi işlemlerle beraber 24bin tl gibi yuvarlak bir rakama geliyor.
Bir de aralarındaki sele yüksekliği farkı beni Ténéré ye itiyor . Ténéré de sele yüksekliği 90 cm iken Versys bu durum 84cm.
Fikirlerinize , yönlendirmelerinize ihtiyacım var. İyi kötü yanları , birbirlerine üstün özellikleri nelerdir .
Yardımlarınız için şimdiden herkese teşekkür ederim