Yamaha RD 350

Cümleten selam dostlar,
Dedemin garajda üstü tozlu paslı bir rd 350 var motoru ayrılmış kenarada öyle duruyor internette biraz araştırdım pek birşey bulamadım tek bulabildiğim TR 'de pek alınıp satılan binilen bir model değil sanırım, birde motor sanırsam 2 zamanlı.

Sormak istediğim uğraşmaya değer bir aletmi nedir ne değildir bilmiyorum, ne hasarı masrafı var onuda bilmiyorum ama uğraşılır mı sizce
birde onun ustasını falan bulmak var tabi sizlerin fikirlerini almak isterim.

Hocam eğer eliniz tamir işlerine yatkınsa ya da uğraşmayı seviyorsanız cafe racer projesi yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

maxresdefault.jpg

Şu makinenin güzelliğine bak toplasan binmeye kıyamazsın.

Fotoğraf atabilirmisin? Bakalım ne durumda.

Türkiyede Paça bulman zor. Ama yurtdışından biraz sabrın ve naktin varsa istediğin parçayı getirebilirsin. Hobi amaçlı uğraşılacak makine, güzel proje olur.

Değer kardeşim. Eğerki motordan zevk alıyorsan, dedenin hatırasını ayakta tutmak istiyorsan, beraber aynı hobiyi paylaşmak istiyorsan değer. Cafe racer falan bile yapmaya gerek yok. Güzelce yap, sürmezsen bile özel bir kafes gibi bişey yapıp, camekan arkasında sakla. Nazarda değmesin el de değmesin.

Güzel bir motosiklettir,Tamir/bakım konusunda tecrübeli bir ustanın elinden geçerse gayet düzgün kondisyon sağlar,kozmetik kusurları çok kafaya takma.

Gezgin gardaş gelir birazdan ''Ön fren tamburu''ile alakalı tecrubelerini ABS ışığında bizlere aktarır,ama ben önceden nacizane kısa bir teknik bilgi paylaşayım.

Bu ve benzeri marka ve model motosikletlerde,Ön fren tambur hareket sistemi çift gergili çalışır ve gayet yeterli bir frenlemeye sahiptir.(o yılların teknlojisi ile)

Son düzenleme:
2 zamanlı derdi bitmez bulaşılmaz biz jawa 350 ts ye bulaştık tamam alet nefis ama sorun

Cümleten selam dostlar,
Dedemin garajda üstü tozlu paslı bir rd 350 var motoru ayrılmış kenarada öyle duruyor internette biraz araştırdım pek birşey bulamadım tek bulabildiğim TR 'de pek alınıp satılan binilen bir model değil sanırım, birde motor sanırsam 2 zamanlı.

Sormak istediğim uğraşmaya değer bir aletmi nedir ne değildir bilmiyorum, ne hasarı masrafı var onuda bilmiyorum ama uğraşılır mı sizce
birde onun ustasını falan bulmak var tabi sizlerin fikirlerini almak isterim.

Motorun fotoraflarını atabilir misin ? Motor bloğu da dahil. Ben belki satın alabilirim motoru.

Motorun fotoraflarını atabilir misin ? Motor bloğu da dahil. Ben belki satın alabilirim motoru.

Hocam motorun fotoğraflarını atamıyorum ne yazık ki şuanda farklı bir şehirdeyim, gördüğümde çekseymişim keşke hiç aklıma gelmedi. En yakın zaman bayramda gittiğimde mutlaka fotoğrafları çekip bu başlık altından paylaşırım kısmet olursa. Bu arada bende birkaç usta ile görüştüm bir tanesi dedi sakın bulaşma ona derdi bitmez harcadığın paraya astarı yüzünden pahalıya gelir dedi doğrusu motor bloğunun durumunu bilmeden şasenin durumunu bilmeden böyle konuşması biraz garip geldi bana. Bir tanesi motoru hiç duymamış bile sr 400 zannetti, açıkcası uğraşmak için hevesim var ama fazla bilgimde yok elim alet tutar.

Hocam motorun fotoğraflarını atamıyorum ne yazık ki şuanda farklı bir şehirdeyim, gördüğümde çekseymişim keşke hiç aklıma gelmedi. En yakın zaman bayramda gittiğimde mutlaka fotoğrafları çekip bu başlık altından paylaşırım kısmet olursa. Bu arada bende birkaç usta ile görüştüm bir tanesi dedi sakın bulaşma ona derdi bitmez harcadığın paraya astarı yüzünden pahalıya gelir dedi doğrusu motor bloğunun durumunu bilmeden şasenin durumunu bilmeden böyle konuşması biraz garip geldi bana. Bir tanesi motoru hiç duymamış bile sr 400 zannetti, açıkcası uğraşmak için hevesim var ama fazla bilgimde yok elim alet tutar.

Kendin uğraşmayacak, başkasına parasıyla yaptıracaksan ocağına incir ağacı dikebilir. Hem anlayacak uğraşacak kişi çok para talep eder, anlamayanda meraktan kurcalayacak olanda motoru mundar eder. Ama motor uğraşmaya değer, Türkiye'de nadir bulunan bir motor.

YAhya bey bu konu ile ilgili gorusebilir iyiz lutfen ? Side ozelden yazdim ve telefonumu verdim lutfen bana ulasin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motor duruyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar