YAMAHA R1

Arkadaşlar durum şundan ibaret 2003 model yamaha r1 var hatta müşterisi oldum sonra vazgeçtim falan bu motoru benim patronum aldı 1 hafta bindik falan motorla şehir içinde 2 3 tur atalım diyoruz düşük devirde turlayınca hararet 118 e 120 ye falan çıkıyo daha önceden bu motorun radyatörü çatlamış yapıştırıp geri takmışlar şuan böyle kullanıyoruz bundan dolayımı soğutma yapmıyo diye düşünüyorum radyatörü değişsek sıfır alıp taksak bi etkisi olurmu dersiniz düzelme olurmu yada şöyle sorayım radyatör uzun süre bu şekilde kullanılmış motorun başka parçalarına zarar vermiş olabilirmi az çok tecrübe edinmiş abilerimiz vardır onların nacizane bilgilerinden faydalanmak isteriz şimdiden teşekkürler ...

araba radyatörü bozulunca yada susuz kalınca üst conta kapagı yandı :D üst kapak puf oldu diyorlar arabalarda. r1 gibi bi makinada nasıl bir sistem var mı bilmiyorum. maddi durumunuz el veriyorsa radyatörü değiştirin. tahminimce 200 ile 400tl arasi birseydir radyatör..

O makinayı boşver bende MT7 var bunda bile düşük devir ve düşük hızlarda giderken hararet 100 ü geçiyor.
Kısaca bu makinalar ile 2. viteste serseri yürüyüşü gidilmez.
Gidersen harareti o şekilde görmen gayet normal.

DKN

bunlar gezi motoru değil çarşıya pazara hiç gelmez :) mt7 de öyle tabi

Aslında netleştirdik yenisi alıp bide öyle deneyelim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

bunlar gezi motoru değil çarşıya pazara hiç gelmez :) mt7 de öyle tabi

orası öyle de çok gezmiyoruz ki bi 5 dk turluyoz hararet uçuşlarda ama çevreyoluna çıkıp basınca sorun yok :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Düşük hızda gezince o derecelere çıkması normaldir sanırım 1000cc de. Fan açıyordur heralde değil mi ?

R1 pist motorudur trafikte düşük devirde düşük viteste uzun süre seyir haline göre yapılmamıştır. O motorla otobana çıkıp 130 un altına inmicen ara ara gazı köklücen anca motor kendine gelir :)

Düşük hızda gezince o derecelere çıkması normaldir sanırım 1000cc de. Fan açıyordur heralde değil mi ?

fan çalışıyor hatta onun dışında baya ısınsın soğuturken motordan duman falan çıkıyor her defasında bu defa yandı diye korkuyorm :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Uzun süredir litre hacimli motorsiklet kullanıyorum şehir içinde. Motor ısındıktan sonra ışıkta yahut yavaş hızda seyrediyorken sıcaklık çok rahat 100'u geçer. Ancak o civarda fanın devreye girip sıcaklığı tekrar 100 civarına çekebilmesi lazım. Duman niye çıkıyor anlamdım ama...

Uzun süredir litre hacimli motorsiklet kullanıyorum şehir içinde. Motor ısındıktan sonra ışıkta yahut yavaş hızda seyrediyorken sıcaklık çok rahat 100'u geçer. Ancak o civarda fanın devreye girip sıcaklığı tekrar 100 civarına çekebilmesi lazım. Duman niye çıkıyor anlamdım ama...

inan bende anlamadım burda sordurduk motoru soğuttuğundan çıkıyordur dedi pek üstüne de düşmedik

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar