selamlar, ben de benzer durumdayım. CBR 125 eski kasadan alıp onda öğrenmiştim sürmeyi, şimdi de X-Max 250 kullanıyorum ve vitesli orta sınıf motosiklet arayışındayım. Sizin söylediğiniz modelleri iyice araştırdım ancak çok farklı bir karar verdim. Düşüncelerimi ve kararımı paylaşayım.
Yamaha MT-07 ABS: 20.900 TL fiyatı ile şekliyle şemaliyle, teknik özellikleriyle çok güzel bir alet.
Duke 390 ABS: Fiyatı neredeyse MT-07 ile kafa kafaya geliyor. Özellikle yurtdışı fiyatlarını görünce burada 250cc üstüne anlamsız yüksek MTV'den dolayı anlamını yitiriyor. Ayrıca Honda ve Yamaha'ya kıyasla servis/fiyat/parça işleri sorunlu olabilir.
Honda 750s ABS: Güzel iyi hoş fakat içindeki devirsiz araba motoru ve tasarımı çok yavan geldi bana. Kağıt üzerinde acayip mantıklı bir seçim olmasına rağmen eledim.
Honda CB 500 F: Çok güzel bir motosiklet bence, ancak fiyatı o motora çok yüksek kalıyor. Avrupa'daki A2 ehliyet sınırlamaları (47bg) nedeniyle verebileceğinin altına sınırlanmış bir motosiklet. Kullanım, dayanıklılık, servis vb açısından en iyisi olduğuna eminim.
Ben, fiyatına rağmen MT-07'ye kıyasla CB500F'e karar vermiştim ki, Ducati Monster 696'ları 30.000TL'den 26.000TL'ye indirdiklerini gördüm. Açıkçası bu kadar güzel bir motosikleti düşünebileceğim bir fiyata görünce mantığım bir tarafa kaydı ve duygular devreye girdi. Bu konuştuğumuz motosikletlerin üstüne ekstra 5-6 bin TL'ye değer diye düşündüm. Neticede çok güzel bir tasarım, karakteristik bir motor ve ses ayrıca diğerlerine kıyasla epey kaliteli parçalardan imal edilmiş.
Sonuçta şöyle düşünüyorum:
En mantıklı seçim: CB500F. Gücü kontrol edilebilir, torkun devirlere dağılımı çok iyi. kullanımı bizim gibi az tecrübeli insanlar için uygun.
Gönüllere hitap eden, performans/fiyat oranı en yüksek: MT-07.
Duke 390'ın tasarımı bence pek çekici değil, illa KTM alacağım, tasarımına bayılıyorum ayrıca tek silindir isterim denmediği sürece maalesef mantıklı değil. O sebeple seçim dışı bıraktım.
En saçma seçim: Monster 696. Ancak bunu yarın gidip alıcam sanırım :cherry:, Mt-07'nin üstüne istediği parayı hakeder mi bilmiyorum ama alet kendine aşık ediyor insanı. :joker: