Puig 7646H kodlu ön camı sipariş ettim elime ulaştı.Bugün kurulumunu da yaptım.Kısaca kurulumundan bahsedeyim alan arkadaşlar neyle karşılaşacaklarını bilsinler.
[/url][/IMG]
Ürün böyle bir kutuda geliyor.
[/url][/IMG]
Kutu içerisinden bunlar çıktı.
[/url][/IMG]
İçinde böyle iddiaalı bir döküman çıktı.Göreceğiz bakalım.
[/url][/IMG]
Arkadaşlar ürünün kurulum dökümanı zayıf benim gibi bu tarz el işi olaylarında kazmaysanız ekstra zorlanabilirsiniz.Unutmadan bu tarz işleri seviyorsanız ve daha evvelden tecrübeniz azsa abi takım taklavat çok önemliymiş ben bunu anladım.Tam başlıyosunuz bir yere kadar geliyorsunuz takılıyorsunuz "lan bana şöyle birşey lazım" deyip herşeyi bırakıp hırdavatçının yolunu tutuyorsunuz.Ama sakin olun şampiyonlar Salvation kardeşiniz her şeyi anlatacak.:wiinkk:
[/url][/IMG]
uygun bir yıldız tornavida, 3-4-5 mm allen bir de 8mm kombine anahtar.İsimlerine netten baktım
[/url][/IMG]
orjinal ön camı sökerek başlıyoruz.camım çok pis kusura bakmayın.
[/url][/IMG]
cam çıkınca böyle kalıyor motür
[/url][/IMG]
Bu parçayıda allen ile söküyoruz.Buraya ürün ile gelen parça oturacak.Sökerken vidaları felan ayrıca bir yere toplayın sonra çok ararsınız :wiinkk:
[/url][/IMG]
elcik korumaları da söküyoruz.Sökerken kombine anahtar ile alleni berber kullanmak gerekiyor.Anahtarın kapalı kısmıyla arkadan somunu tsabit tutup önden allen ile açacaksınız.komple sökülüyor resimdeki gibi kalıyor.
[/url][/IMG]
Elcik koruma bu şekilde iki parça.Resimde görünen siyah somunları kullanacağız daha sonra.aman ha
[/url][/IMG]
yeni camın yerleşeceği taşıyıcıyı vidalıyoruz.Kauçuk bağlantı yerleri var.Gayet kaliteli.
[/url][/IMG]
Elcik korumanın büyük parçasını yerine oturtup kutudan çıkan siyah aparatları pul gibi araya koyarak sabitliyoruz.Burası biraz teknik ve el becerisi istiyor.Çünkü bu aparatı her iki vida deliğine belli bir açıyla takmak lazım.(resim montaj esnasında çekildi.alttaki resimde herşey anlaşılıyor)Elcik korumanın küçük parçası bu pul gibi siyah aparatın üzerine monte edilecek.çok karışık değil ben yaptıysam herkes yapar

Alt resimde herşey daha iyi anlaşılıyor.
[/url][/IMG]
Bu ürünün en büyük sorunu tracerın heyulla gibi elcik korumalarının cama sürtmesiydi.Ancak bu aparatlarla bu sıkıntı ortadan kalkıyor.
[/url][/IMG]
En son camı da takıyoruz.
[/url][/IMG]
hiç sürtme,değme,itme,kakma yok