- Konu Yazar
Tüm motosiklet sever büyüklerime saygılar küçüklerime bolca sevgiler.. 4 yıldır motosiklet kullanıcısıyım. İlk motosikletim bir Ramzey skuterdi(plaka ruhsatsız). Ardından vitesliye geçişimi Ramzey QM200-GY (plaka ruhsatsız) ile yaptım. Bu iki motoru da fazla süremeden sattım. Sonra herşeyin kurallarına uygun olması gerektiğini düşünerek ehliyet almak için bekledim. Vitesliyi de köyde arkadaşımın motosikletiyle kavradım. Ehliyeti aldığımda kuryelik yapmaya başladım. Kendim zaten aktif ve profesyonel bir bisiklet kullanıcısı olduğum için trafiğe hakim olduğumu düşünüyorum. 30.000 üzerinde km'lik kuryelik deneyimi edindim. Bu süre zarfında pek çok vitesli motosiklet de sürdüm. Okulumla aynı zamanda yürütemediğim için kuryelikten ayrıldım, motosikletsizliğe dayanamayıp 50cc bozuk bir mobilet aldım (100TL
) Kendi başıma o motoru tamir ettim ve bir süre de onu sürdüm. Kısacası dolu dolu kendi motosikletimle şu şu kadar km yaptım diyemiyorum fakat toplamda 50 bin km'lik bir motosiklet tecrübem var.
Şimdi ise ruhsatında kendi adım yazılı bir motosiklet almak istiyorum. Sıfır veya ikinci el olarak ayrım yapmıyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum iyi veya kötü her iki motor hakkında da. Veya bu sınıfta başka bir motosiklet tavsiyesinde de bulunabilirsiniz. Şimdiden herkese teşekkürler. Not: Kaskım kros tipi, yani kask önerilerinize de açığım
(Mont vb. ekipmanları da araştırıyorum)
Beklentim: Son hız derdi olmayan istediğimde sakin istediğimde delirebilecek, şehirde de rahat sürülebilecek, uzun yola da gelebilecek bir motosiklet.
Özelliklerden önce her iki motosikletin de 2014 modellerinin sıfır fiyatlarına bakalım;
Yamaha MT-07 : 19.250 TL
l:
Yamaha XJ6N : 20.500 TL :bounce:
Ve Özellikler ;

Şimdi ise ruhsatında kendi adım yazılı bir motosiklet almak istiyorum. Sıfır veya ikinci el olarak ayrım yapmıyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum iyi veya kötü her iki motor hakkında da. Veya bu sınıfta başka bir motosiklet tavsiyesinde de bulunabilirsiniz. Şimdiden herkese teşekkürler. Not: Kaskım kros tipi, yani kask önerilerinize de açığım
Beklentim: Son hız derdi olmayan istediğimde sakin istediğimde delirebilecek, şehirde de rahat sürülebilecek, uzun yola da gelebilecek bir motosiklet.
Özelliklerden önce her iki motosikletin de 2014 modellerinin sıfır fiyatlarına bakalım;
Yamaha MT-07 : 19.250 TL
Yamaha XJ6N : 20.500 TL :bounce:
Ve Özellikler ;