Sevgili fedos fiyat eleştirisine her türlü katılırım. Hakaret babında olan sözler yanlış. Yoksa fiyat tartışacaksak tabi konuşalım. Gerçi ikinci el fiyatlarını MT üzerinden yapmakta yanlış çünkü genel anlamda 0 motoru alıp 3 sene binersen aynı fiyata satarsın. Ekonomi bu şekilde. Aynı fiyata satıyorsun ama 3 sene öncenin bin TL ile bugünün bin TL'si arasında ki farka da bakmak lazım. Aslında konu uzun burası tartışma yeri değil zaten bu konu hakkında da çok topik açıldı. Benim kızdığım sitede bazı kendini bilmezler arasıra bu sayfaya uğrayıp aynı şeyleri söyleyip gidiyorlar. Beklentileri bunu yaptıklarında ikinci el piyasasını düşürmek ise bence baya bir hayalperestler. Neyse çok uzattım, aslında yazmak istemedim ama içimden geçenleri kısaca özetledim. Bu sayfayı bu tarz şeylerle kirletmemek lazım
Yahu bu kadar insan hem sıfır hem ikinci el fiyatından yakınıyor bu arkadaş yok şunu demicektim yok bilmemne diye boş laf yapıyor. Bak biladerim sen malını zamanında uygun fiyata aldın diye milletin fiyatlara yakarmasına karışamazsın anladın mı biladerim?
Ayrıca 3 sene önce 1 lira ile şimdi 1 lira aynı para ha dediğin değer dış para ile kıyassa evet değeri az ama bu demek ki sıfır fiyatı değişir senin 3 sene önceki 1 liran yine cebinde aynı şekilde durur bu motorları sıfır almaya kalkmazsan eğer.
Yani demek istediğim senin 1 liran dışarıda değer kaybetti. burda ki ikinci elde insanların vergi ödemeden dışardan getirtmeden kendi aralarında alıp sattığı motorlarda bi kaybın yok anladın mı biladerim?
Şöyle de bi örnek verelim.
3 sene önce aldığın telefon da dış pazardan geliyor ve 3 sene önce en kral telefon 2 bin lira civarına aldın ve 2 sene 3 sene kullanıp satmaya kalktın sen o telefonu sıfır fiyatı şuan 3 bin diye 2 bin lira hatta 2 bin 500 liraya satabiliyormusun? Ama motoru satmaya kalkiyorsunuz.
Önceden de söyledim yine söylüyorum sadece mt 7 de değil bütün piyasa berbat. 20 ye satılan motoru 2 yıl kullanıp 20 ye hatta 21 e satmaya kalkanlara piyasayı bu hale getirenlere de yazıklar olsun.