merhabalar;
motorun plakalığını sökmek istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.sağına soluna baktım civata alyan vs hiçbirşey yok.değişik puntalamışlar gibi.zarar vermeden nasıl sökebilirim.plakasız kullanıyorum zaten hiçbirşey takmicam.satarken tekrar takılabilirmi?teşekkürler
Ben daha bi detaylı baktım, motor çalışmıyorken boşa alıp yavaşça çevirdiğimde benzer bir yapla hareketi daha az olmak üzere fren diskinde de var gibi geldi, tekeri yavasca cevirirken balataya belli noktalarda temas edip sürtme sesi yaparken belli noktalarda yapmıyorDurumu farkettiğimde km 8000 idi. Şu an 12500 fakat iyi ya da kötü yönde bir değişiklik yok. Zincir gerginlik ayarı ile bir alakası olamaz; yalpanın nedeni sanırım zincirin kırbaçlama etkisi ile dişlinin biraz şekil değiştirmesi olabilir.
Ben daha bi detaylı baktım, motor çalışmıyorken boşa alıp yavaşça çevirdiğimde benzer bir yapla hareketi daha az olmak üzere fren diskinde de var gibi geldi, tekeri yavasca cevirirken balataya belli noktalarda temas edip sürtme sesi yaparken belli noktalarda yapmıyor
Tekeri boşta elle hızlıca çevirdikten sonra teker 2-3 tur dönüp duruyorsa normaldir.
Örnegin yarış amaçlı motosikletlerde diskin ısınmadan dolayi atması sonucu balataya sürtmesini engelleyip sürtünme kuvvetini azaltması için yüzer disk (floating rotor) kullanılır.
Mt 7'de ise ön diskler yarı yüzer disktir. (Semi floating rotor) Arka disk ise sabit disktir.
Eğer teker boşta bir kaç tur dönüp sonra duruyorsa diskte önemli bir atma yoktur. Ama ilk sürtündügü yerde zınk diye duruyorsa bu olmaması gereken bir durumdur.
Oyle tekerde frenleme etkisi yapacak gibi degil sadece temas ediyor belirli noktalarda, tekerlegin merkezlemesine dair bir probleme işaret olabilir mi diye yazmıştım, fazlasıyla takık haldeyim sanırım bu dişlideki yalpa olayına
Sizi de çok darladım farkındayım
Estağfurullah burasının amacı bilgi alış verişi![]()
Fazla kafaya takma derim keyifle sür, bir sorun olursa nasılsa hallolur.
Artçı için tutacak demir yokmu bizim motorlara.
Tutamaç falanmı adı nedir bilemedim de.![]()
Artçı için tutacak demir yokmu bizim motorlara.
Tutamaç falanmı adı nedir bilemedim de.![]()
Oyle tekerde frenleme etkisi yapacak gibi degil sadece temas ediyor belirli noktalarda, tekerlegin merkezlemesine dair bir probleme işaret olabilir mi diye yazmıştım, fazlasıyla takık haldeyim sanırım bu dişlideki yalpa olayına
Sizi de çok darladım farkındayım