Değerli forumdaşlarım ;
Ya dinlediğinizi anlamıyorsunuz,yada özellikle yapılıyor,
aksi halde akıl sağlığı yerinde biri bunu sürekli tekrar etmez.
AEA diyorki , sokakta lokum. Pistte sıkıntılı
Allahın adını verdim ne anlıyorsunuz bundan?
Elli kez söylendi ,eğer piste çıkacaksanız veya trafikte hayvanoğlu hayvan gibi sürecekseniz;
Buyrun ;
http://japan.webike.net/products/21984967.html
İsmi üzerinde Bugdetbike bu ve benzerleri , adamlar size dünyanın sırrını vereceğiz diyerek satmıyor bunları.
Klasmanındaki motorlara bi bakın kawasaki er honda cb650f ,suzuki gladius hepsinden daha ucuz bu motorsiklet.
Elbette onlardan eksikleri var ,lakin bir sürüde artıları var bunu tartmadan satın aldıysanız ,
Kusura bakmayın lakin bir pskiyatra ihtiyaç var demekdir ,
kimse kusura bakmasın sadece diğerlerinde daha güzel gözüküyor diye motorsiklet alınmaz ,
alınırsada gelip burada bu çok rüzgar alıyor , şurasından ses çıkarıyor denmez.
denirsede biride çıkar aklınız neredeydi diye sorar.
Selamlar
Heinz
surda 4-5 yillik motor kullanicisi olarak, nacizane 10-15 farkli motor kullanmis biri olarak ne anladigimi soyleyeyim.
Sokakta lokum demesi, makinanin sokakta cok iyi viraj yaptigi anlamina gelmiyor, ya da genel olarak viraji iyi anlamina gelmiyor, viraji pistte iyi olmayan motorun normal yolda daha iyi olma ihtimali zaten hic yok. Adam diyor ki sokakta lokum, neden, cunku hafif cunku torklu, cunku suspansiyon yumusak. bozuk, patates tarlasi gibi yollarda rahat kullanilir diyor. Sokakta isten eve evden ise sehiricinde kullanirken kimse rossi gibi motor yatirmaya kalkmiyor, o yuzden de sokak icin yeterli diyor ama siz bunu alip da bu motor sokakta gayet iyi viraj kabiliyetine sahip, gayet yeterli diye anliyorsaniz orda bir terslik var bence.
Kimse boyle bir motor alip da piste girip sonra da bu ne be kicima benziyor demez orda haklisiniz. Tek amaciniz pist ise, gider bir rr alirsiniz ya da daha saglam bir naked makina alirsiniz ve istediginizi yaparsiniz.
Budgetbike diye ornek verdiginiz aletlerden birini zaten aea karsilastirdi ve aradaki farki da acik bir sekilde belirtti degil mi? Bunun uzerine daha hala konusmaya gerek var mi sizce?
Ha siz dersiniz ki o alet 5bin lira daha pahali, onu alacagima mt07 yi alirim, suspansiyon ve amortisor beni rahatsiz ederse o 1000 kusur dolarlik ornegini verdiginiz aleti alir takarim, yaklasik olarak ayni paraya gelir ama daha ustun bir motorum olmus olur, o zaman size hak veririm.
Kimse kalkip da motoru yerden yere vurmuyor, bir kere motor kismi, genel hafifligi cok iyi, bunlarin yaninda bir de ortalamanin uzerinde bir suspansiyona sahip olsaydi cok daha iyi olurdu diyorlar o kadar. ama bizim milletin klasik huyu, ben aldim kullandim hic de dediginiz gibi degil, pegleri de surttum hatta bitirdim gayette yatiyor diyoruz. pegleri chopper ile de surtup bitiriyorlar, bu iyi viraj yaptiginin gostergesi degil ki. birinde o viraji cok daha stabil alirken digerinde surekli motoru kontrol etmeye ugrasiyorsunuz ve mesela s.arasi yollarda, dar ve ard arda gelen virajlarin oldugu kisimlarda kullanirsaniz diger motorlara gore daha korkutucu oldugunu daha net anlarsiniz. Ayni sey fren yaptiginizda one asiri dalma, ani gaz acislarda da arkaya dogru esneme olarak da kendini gosteriyor.
Burda AEA zaten ortalama bir kullanici profiline hitap ederek konusmus bana sorarsaniz, hatta yeni yeni palazlanan motor suruculerine gore anlatmis, ben 4-5 yillik motor gecmisimle bu aletin farkini gorup anlayabiliyorsam demek ki bu alet cok iyi viraj falan yapmiyor. Kendisi de bunun farkinda ama aleti cok da yere vurmak istemediginden daha yumusatarak soylemis bence.Size yetiyor olmasi aletin iyi viraj kabiliyeti oldugunu gostermez kisaca bunu demek istiyorum. Ben de rossi gibi yerleri supurerek viraj almiyorum ama bana yetersiz geldi mesela.
Biz burda yeter mi yetmezmi yi tartisirken eloglu coktan suspansiyonlari sokup daha iyileriyle degistirip kullanmaya basladi sonra da satip baska motorlara gecti bile.
Ayni sey abisi mt09 icin de gecerli, aea inceleme videosunda super alet diyor ve genel olarak da hakli ama kendisi yol tutusa iyi derken y.disi forumlarda yerden yere vurdular, kimse cikip da ben bunu aldim cok da iyi yol tutuyor, g.tunuzden sallamayin, daha iyisini istiyosaniz gidin racing alin bu paraya bu kadar ulan demedi. Cunku adamlar ne goruyosa onu yaziyor, adam alip kullaniyor, yetersiz oldugunu goruyor ve hemen iyilestirme yoluna gidiyor, on yaylari daha sertleri ile degistiriyor, arka amortisoru degistiriyor ve cok da keyifle kullaniyor. Yani bir mali aldiniz diye o mal her yonden cok iyi diye olumune savunmuyorlar, kompleksleri yok, sen kullanmayi bilmiyosun ula, ben gayet de rahat viraj alabiliyorum demiyorlar. Hemen bak dizimi degdiriyorum ben diye resim koymuyorlar.
Biliyorlar ki, orada motosiklet kulturu var, eger amortisor gercekten kotu ya da yetersiz ise, 3-5 kisinin forumda hayir kotu degil gayet iyi demesiyle birsey degismeyecek.