Yamaha Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kaskın vizörü yok ancak o kadar darbeden sonra tekrar kullanmak doğru olmaz.

Eldivenlerin teki kayıp, bendekinde de dikiş yerinden yırtık var bir bölgede.

Mont da çok iyi korudu ancak onda da bazı dikiş yerlerinde yırtık var.

Tümünü yenilemek en doğrusu olur. Tabi iyi bir motosiklet botu ve pantolonu ile birlikte.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaskın vizörü yok ancak o kadar darbeden sonra tekrar kullanmak doğru olmaz.

Eldivenlerin teki kayıp, bendekinde de dikiş yerinden yırtık var bir bölgede.

Mont da çok iyi korudu ancak onda da bazı dikiş yerlerinde yırtık var.

Tümünü yenilemek en doğrusu olur. Tabi iyi bir motosiklet botu ve pantolonu ile birlikte.

geçmiş olsun kardeşim allah beterinden korusun her şerde de bir hayır vardır. iyi motosiklet işini bırakmamana sevindim . lakin sen agresif sürücüsün forumlardaki yorumlarında hep yazıyorsun . normaldir kanın kaynıyor gençsin . bu kaza seni biraz olsun yavaşlatacaktır diye umut ediyorum. sevdiklerimizden (hız)'la uzaklaşırız. dikkat et kendine moralini bozma ve kendine olan güvenini yitirme . yds nin 410 tl ye uzun kaval kemiği korumalı botunu al.

İsmail, "bot ne işe yarar" başlığında gördüm kaza haberini

çok çok üzüldüm. Verilmiş sadakan varmış, ufak bir kırık olmasına rağmen, iyileşmesi süreci bayağı uzun.

Kısa sürede aramıza dönmen dileğiyle..

Selam arkadaşlar, 10.000 bakımını yaptırdım şu şekil liste

2 adet buji 53 tl
yağ filtresi 28 tl
2.6 litre yağ 77 tl
hava filtresi 70 tl
işcilik 90 tl
küsüratlar dahil toplam 360 tl

herkese merhaba forumun ana sayfasına ktm duke 390 ve yamaha mt07 ile alakalı bır kıyaslama ıstedımde. bilgisi olan var ise o başlık altından yorum yazabılırse cok sevınırım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Selam arkadaşlar, 10.000 bakımını yaptırdım şu şekil liste

2 adet buji 53 tl
yağ filtresi 28 tl
2.6 litre yağ 77 tl
hava filtresi 70 tl
işcilik 90 tl
küsüratlar dahil toplam 360 tl

iyiymis!!!
hangi sehir/bayi?
tesekkurler

herkese merhaba forumun ana sayfasına ktm duke 390 ve yamaha mt07 ile alakalı bır kıyaslama ıstedımde. bilgisi olan var ise o başlık altından yorum yazabılırse cok sevınırım.

Dostum senin soru biraz cbr600 RR ile yamaha R1 kiyaslamasini istemek gibi olmus. Yani elbette MT-07 her yonden cok daha iyi. MT-07yi Kawasaki ER6n veya Honda cb650 veya duke690 ile kiyaslarsak konusacak daha fazla seylerimiz olabilir :)

Geçmiş olsun ismail kardeşim.İnşallah en kısa zamanda iyileşirsin.Bende Batıkentte kaza yapmıştım 2013 senesinde o kadar yavaş gitmeme rağmen ara sokaktan çıkan bir araba maalesef bana çarptı ve sol tarafım tamamen kırılmıştı hemde ful korumam vardı.Bende ucuz atlattım ama motorum pert oldu.Asıl iş ondan sonra başlıyor işte tüm aile karşı çıkıyor motosiklete maalesef şimdi ikna etmeye çalışıyorum ama hala başaramadım 2 sene oldu motosiklete hasretiz sonunda neler olacak bekleyip göreceğiz.Şunu belirtmeliyim motosiklet olmadan hiç birşeyin tadı yok çıldırmak üzereyim anlayacağın.Sana tekrar geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşip tekrar binersin inşallah.

Dostum senin soru biraz cbr600 RR ile yamaha R1 kiyaslamasini istemek gibi olmus. Yani elbette MT-07 her yonden cok daha iyi. MT-07yi Kawasaki ER6n veya Honda cb650 veya duke690 ile kiyaslarsak konusacak daha fazla seylerimiz olabilir :)

zaten farkındaysanız yada yazıyı okuduysanız cc bazında yada performans bazında bır kıyaslama ıstemedım bu ıkı motor arasında. duke 390 mt 07 yı performans olarak kıyaslamak dogruda olmaz. 400 cc ye - 700 cc 2 katı beygir gucu tabıkıde eş değer bir kıyaslama olmaz. elimin altında zaten gücü sonuna kadar yaşayabildiğim otm duke 690r mevcut oldugu ıcın. güç gibi bir isteğimde yok. ben diğer kriterler üzerinden bir kıyaslama istemiştim ordaki yazımda.

mesela her yönden cok daha ıyı dedıgınız seyler nelerdir ?? yada ktm duke 390 daha kötü dedıgınız seyler nelerdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------

Fiyatları birbirine yakın diye galiba :)

mt07 yı dusunme sebebım zaten bu. fakat mt07 de abs li düşünüyorum zaten. ve şasi esnemek için ek parçaları taktıgınızda 1000 tl gıbı bır fıyat daha eklenıyor bu durumda mt07 yaklasık 24 bın tl ye yaklasıyor. 2014 duke ıle aralarında 5 - 6 bın 2015 duke ıle aralarında 4 bın gıbı bır rakam oluyor. az bır para degıl ama ben bunu pek dusunmuyorum acıkcasıda. duke 390 standart absli. benım ıcın artı ve eksılerı önemli her iki motor kıyaslandıgında. fakat dedıgım gıbı cc olarak kıyaslama yapmıyorum.

Son düzenleme:
zaten farkındaysanız yada yazıyı okuduysanız cc bazında yada performans bazında bır kıyaslama ıstemedım bu ıkı motor arasında. duke 390 mt 07 yı performans olarak kıyaslamak dogruda olmaz. 400 cc ye - 700 cc 2 katı beygir gucu tabıkıde eş değer bir kıyaslama olmaz. elimin altında zaten gücü sonuna kadar yaşayabildiğim otm duke 690r mevcut oldugu ıcın. güç gibi bir isteğimde yok. ben diğer kriterler üzerinden bir kıyaslama istemiştim ordaki yazımda.

mesela her yönden cok daha ıyı dedıgınız seyler nelerdir ?? yada ktm duke 390 daha kötü dedıgınız seyler nelerdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:04 ----------

mt07 yı dusunme sebebım zaten bu. fakat mt07 de abs li düşünüyorum zaten. ve şasi esnemek için ek parçaları taktıgınızda 1000 tl gıbı bır fıyat daha eklenıyor bu durumda mt07 yaklasık 24 bın tl ye yaklasıyor. 2014 duke ıle aralarında 5 - 6 bın 2015 duke ıle aralarında 4 bın gıbı bır rakam oluyor. az bır para degıl ama ben bunu pek dusunmuyorum acıkcasıda. duke 390 standart absli. benım ıcın artı ve eksılerı önemli her iki motor kıyaslandıgında. fakat dedıgım gıbı cc olarak kıyaslama yapmıyorum.

Sadece fiyatları yakın diye bu iki motosiklet arasından seçim yapmak bence de hiç doğru değil.
İkisini yan yana koyduğunuzda gönlünüz hangisine kayıyorsa onu alın daha iyi.

Mt'nin en önemli özelliği, ağırlığına göre verdiği güç ve tork.
Yani o gücü ve torku örneğin 220kg bir aletle kullanmakla mt-07 gibi hafif bir aletle kullanmak arasında dağlar kadar fark var.

Mt'nin gaz tepkisi, ara hızlanmaları, düşük devirlerde verdiği tork ile duke'u karşılaştırmak abes olur.

Şase esnemesi için ek parçaları takma konusuna çok takılmayın, pratikte ondan alacağınız faydaya pek deyeceğini sanmıyorum.

Stock halinde, şase esniyor, o yüzden şunu yapamıyorum, denilebilecek bir şey yaşayan var mı ben bilmiyorum. California Superbike School'a mt-07 ile katılmış bir tanıdık var, o bile kontrayı verince, şase esnedi diye birşey söylemedi.

Mt, sağlam rüzgar alır, onu atlamayalım :)

Son sürat delisi değilim, mt'nin verdiği hissi, 600'lük supersport vermiyor öyle söyleyeyim.

not : Bir mt-07 kullanıcısının subjektif yorumlarıdır :)

Son düzenleme:

KTM Duke690R var ise neden 2. motor olarak MT-07 veya 390 bakıyorsunuz?

daha önce de başkası söyledi. eğer bütçe sorunu yoksa ki anladığım kadarıyla hiç yok. canavar gibi mt-09 alınır. istenirse eco modda rahat kullanılır istenirse spor modda yardırılır.

daha önce de başkası söyledi. eğer bütçe sorunu yoksa ki anladığım kadarıyla hiç yok. canavar gibi mt-09 alınır. istenirse eco modda rahat kullanılır istenirse spor modda yardırılır.

mt-09'un modlarını eco/sport diye ayırmak çok doğru değil. Böyle olunca, yakıt tüketimi ile alakalı bir durum varmış gibi duruyor (tabii ki tüketime etkisi vardır orası ayrı ama, asli amacı o değil).
Bu 3 mod daha çok, gaz tepkisi ile ilgili modlar.

Sadece fiyatları yakın diye bu iki motosiklet arasından seçim yapmak bence de hiç doğru değil.
İkisini yan yana koyduğunuzda gönlünüz hangisine kayıyorsa onu alın daha iyi.

Mt'nin en önemli özelliği, ağırlığına göre verdiği güç ve tork.
Yani o gücü ve torku örneğin 220kg bir aletle kullanmakla mt-07 gibi hafif bir aletle kullanmak arasında dağlar kadar fark var.

Mt'nin gaz tepkisi, ara hızlanmaları, düşük devirlerde verdiği tork ile duke'u karşılaştırmak abes olur.

Şase esnemesi için ek parçaları takma konusuna çok takılmayın, pratikte ondan alacağınız faydaya pek deyeceğini sanmıyorum.

Stock halinde, şase esniyor, o yüzden şunu yapamıyorum, denilebilecek bir şey yaşayan var mı ben bilmiyorum. California Superbike School'a mt-07 ile katılmış bir tanıdık var, o bile kontrayı verince, şase esnedi diye birşey söylemedi.

Mt, sağlam rüzgar alır, onu atlamayalım :)

Son sürat delisi değilim, mt'nin verdiği hissi, 600'lük supersport vermiyor öyle söyleyeyim.

not : Bir mt-07 kullanıcısının subjektif yorumlarıdır :)

şimdi öncelikle şu konuya açıklık getirmek istiyorum herkes buna takılıyor çünkü. birkaç kez söyledimde zaten ktm duke 390 ile mt 07 yi güç olarak kıyaslamıyorum ben. zaten kıyaslamak doğru değil 400 cc ile 700 cc yi ve neredeyse 2 katı beygır gucu olan ıkı motorun performans olarak kıyaslanması abesdir. benım kıyasladıgım kriterler başka.

ayrıca mt07 bahsettıgınız kadar pek hafif bir motor değil malesef. mt07 güzel giden bir motor zaten. bazı şeylerinide ben begendım acıkcası.fakat duke 390 nın ara hızlanmalarını - gaz tepkileri - torkuda kendi cc grubuna göre üst seviyede. mt ile duke 690r ı kıyaslasaydım evet bu dedıgınız krıterlere göre kıyaslıcaktım.

test etme imkanı buldum mt07 yi. sohbet kısmındakı konumdada artı ve eksilerini yazdım kendimce. yüksek hızlarda bazı virajlarda motoru yatırdıgımda bu esnemeyi hissettirdi daha doğrusu motorun ufak dengesizliği beni şaşırttı. yani bir gariplik vardı. herneyse hiç sorun değil zaten yamaha ek boru ürettiği için bu problemi tamamen çözdü.

yıllardır naked kullandıgım ıcın ruzgara artık alıstım onu hiç saymıyorum bile :D

bende sürat delisi değilimdir. benım ıcın ara hızlanmaları torku dengesi herseyden daha önemlidir.

yanlış anlaşılmak istemem mt07 yı kotulemıyorumda hatta almayı dusundugum motor yani :)

yorumlarınız ıcın cok tesekkurler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:23 ----------

mt09 cidden güzel bir motor bütçe sorunum yok ama şuanlık o fıyatlara cıkmak ıstemıyorum açıkcası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:25 ----------

zaten suan 4 adet motorum var.

ktm duke 690r
ktm duke 200
honda pcx150
yamaha xmax 250 (kız arkadasımın ama kendısı yurt dısında yuksek lısans yaptıgı ıcın motoru 1 yıldır bende zaten )

ktm duke 200 ü satıyorum ve onun yerıne alıcagım motoru dusunuyorum. duke 690r ı baya keyıf amaclı kullanıyorum pcx ise çok ucuza buldugum için aldım yazlığa falan götürücem. orda çok işime yarar öyle bir motor. duke 200 ü ise işe gidip gelirken ne biliyim bazen dışarı çıktıgımda kullanıyorum. ve onun yerıne başka bir motor alıcam sattıgımda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:28 ----------

zaten suan 4 adet motorum var.

ktm duke 690r
ktm duke 200
honda pcx150
yamaha xmax 250 (kız arkadasımın ama kendısı yurt dısında yuksek lısans yaptıgı ıcın motoru 1 yıldır bende gerçi herşeyimiz ortak =) zaten ki bu şuan satıldı diye düşünmek istiyorum cunku bugun kapora bıraktı bir arkadaş. muhtemelen 2-3 gune ucuza buldugum bır xmax 400 abs momo design var onu alıcam bende ona kapora bıraktım cunku)

ktm duke 200 ü satıyorum ve onun yerıne alıcagım motoru dusunuyorum. duke 690r ı baya keyıf amaclı kullanıyorum pcx150 ise çok ucuza ve çok düşük km buldugum için aldım yazlığa falan götürücem. orda çok işime yarar öyle bir motor. duke 200 ü ise işe gidip gelirken ne biliyim bazen dışarı çıktıgımda kullanıyorum. ve onun yerıne başka bir motor alıcam sattıgımda.

Bu kısım ayrıca okunaklı bir şekilde belli olsun istedim,millet akordiyon zannetmesin motosikleti

Yav arkadas barkin dedi bi burkulma.
Burkulmadir gidiyo.
Bizim 20 kisilik MT 07 grubumuz var.
Daha bi arkadastan da duymadim ki "Bu da burkuluyo, bana motogage de ki ek parca gerekli" desin.
Haaaa bu adamlar tam teker adamlari, viraj hastasi adamlar yani bide...

Yav arkadas barkin dedi bi burkulma.
Burkulmadir gidiyo.
Bizim 20 kisilik MT 07 grubumuz var.
Daha bi arkadastan da duymadim ki "Bu da burkuluyo, bana motogage de ki ek parca gerekli" desin.
Haaaa bu adamlar tam teker adamlari, viraj hastasi adamlar yani bide...

ben teker yapmadım hiç bir motorumdada yapmam. barkının ne dedıgı pekde onemlı degıldır benım ıcın eyvallah videolarını ızlerım cok faydalı seyler sölüyor bunu ınkar edememde. fakat bır motora bınmeden önyargı ilede binmem. bır motor hakkında asıl yorumumu kendım kullanırsam söyleyebılırim.onun dısında kullanmadıgım motor hakkında detaylı bır sekılde bır yorum yazamam yazabılıcegım tek şey guzel motor dıyorlar kötü motor dıyorlardan öteye geçmez. bakın zaten ben motor burkuluyor salıncak gıbı sallanıyorsunuz vs gıbı seyler soylemedım. şasi için virajda " motorun ufak dengesizliği beni şaşırttı. " bunu söyledim. motor büklüm büklüm oluyor gibi sözler söylemedim. ki bunu sadece 120 km lerden sonra virajlarda yatmaya başlayınca hissettim onun dışında hiç bir sorun yoktu dedim. bana kendı motorumdaki viraj güvenini veremedi muhtemelende sebebi buydu.
ayrıca benım kullandıgım motorun sahıbıde ben oyle bırsey hıssetmedım dedi. olabılır sız hıssetmezsınız başkası hissedebilir. böyle bir sorun olmasaydı yamaha bu parçayıda üretmezdi diye düşünüyorum.

Biraz tecrübei olsam direk MT 07 ile motora başlıcaktım :D görünce hayran oldum bayide. arabada'da var ama motora yeni geciyoruz. gerçi vitesli fazla bilsemde 8 yıl bws sürdüm.

Bu yüzden duke 200 ile başlayasım var. ileride mt 07'ye geçmek nasip olur inşallah. yalnız 1.83 boy 81 kilo komik gitmez umarım

Arkadaşlar böyle bir soru sormak ne kadar etik bilmiyorum ama sormam lazım mt-07 ile ön kaldırıp direksiyonu yamulan varmı benim motorun yamulduda ondan merak ettim.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar