Külliyen yanlış !
Abs toprak yol dışındaki tüm zeminlerde abs siz sisteme göre daha kısa sürede ve güvenle durur.
Sağdan soldan duyduklarınızı buraya yazmayın , vikipedi ye bakın.
Vikipedi dediğiniz yer, her önüne gelenin yazı yazabildiği bir yer malumunuz. Hiç bir zaman akademik bir kaynak olarak kabul edilmez. Mühendislik fakültelerindeki bir tezde vikipedi'den bir alıntı yaparsanız, o tezi kafanıza fırlatırlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim.
Bir tekeri kilitlediğiniz anda, fren mesafeniz uzar.
Bulent78 arkadaşımızın net olarak yazdığı üzere, en kısa fren mesafesi, tekerlerin kilitlenmeye en yakın olduğu ancak kilitlenmedeği noktadır.
Eğer bu noktada frenleme yapabiliyorsanız, ABS' nin devreye girdiği "kazık fren" tabir edilen frenlemeden daha kısa mesafede durursunuz.
ABS'nin devreye girişi ile tekerin kızakladıktan sonra tekrar harekete geçmesinin (saniyede bilmemkaç kere yapar bunu) getirdiği ekstradan "ivme direnci" denen kuvvet bile ABS'nin lehine olmasına rağmen, sonuçta mesafeniz 5-7% arası uzar.
Ben denedim öyle olmadı şeklinde bahsedilen olayların hepsi ABS'siz aracın "optimum frenleme noktası"nı becerememekten kaynaklanır ki bu da son derece doğal bir durum aslında.
Zaten böyle bir panik anında, altınızdaki aracı ne kadar iyi tanırsanız tanıyın, ne kadar tecrübeli olursanız olun, bu noktada frenleme yapmayı becermek, herhalde 50 sürücüden birinin becerebileceği birşeydir.
Bu sebeple ABS, fren mesafesini azaltmaz ama çok faydalı birşeydir.
Zaten ABS'nin hiç bir zaman fren mesafesini kısaltma gibi bir amacı ve iddiası da olmamıştır, ABS araç kaymaya başladığında araca hala yön vermeniz için tekerlerin kilitlenmemesini sağlar.
Öndeki adam frene bastığında siz de frene asılıp ABS'yi devreye sokarak onun arkasında duruyorsanız, zaten ABS'nin mantığını hiç anlamamış ve avantajlarından fayda sağlamıyorsunuz demektir. Hiç yön değiştirmeden yaptığınız düz frenlemelrde sürekli ABS devreye giriyorsa, bu aynı zamanda sürücülüğünüzü sorgulamanız gerektiğini de gösterir.
Ani şekilde durmanız gerektiğinde frene asılıp, ABS devreye girdiğinde de, sağa ya da sola kaçış manevrasını yapıyor olmanız gerekir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:55 ----------
Bridgestone'lar daha sportif görünüyormuş.
Ancak Türkiye'deki kalitesiz asfalt için daha yumuşak olduğunu tahmin ettiğim Michelin daha avantajlıdır bence
Otomobil lastiklerinde Michelinler yumuşaktır doğru.
Ancak bu lastiklerde durum biraz farklı.
Her iki lastik de çift hamurlu.
Yani ortaları sert, yanakları yumuşak hamurlu.
Yabancı forumlara, Bridgestone'un kilometre olarak ömrü biraz daha uzun gibi yazmışlar.
Bizim asfaltımızın da, Avrupa ve Amerika'da kullanılanlara göre daha yıpratıcı etkileri olduğunu gözönüne alırsak, Bridgestonelar sanki daha avantajlı olabilir gibi geliyor bana.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------
Arkadaş yorumu olan yok mu ya hu

Merhaba. Bende mt07 abs almak üzereyim. 12 bin peşin geri kalan 8 bin 9 ay taksitle toplam 20 bin. Kredi kartı komisyon ücreti ve plaka dahil bu fiyata.sizce fiyat nasıl? Burda plakayı bayi 380 e yapıyor. Plakayı kendim mi çıkartsam. Düşündüğüm renk deep armor morumsutrak*
E zaten ABS'li aletin peşin fiyatı 19500
380'de plaka ruhsat diyorsun, 19900 ediyor.
Sen takstili olarak sadece 100tl fazla veriyorsun, hüç düşünme derim ben