Yamaha MT-03 tekleme, kesiklik sorunu!!!

arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce motorumda düşük devirlerde şiddetli tekleme sorunu ile karşılaştım ve servise gittim. usta, ilk önce bujiyi kontrol etti ve motor buji istiyor diyerek r6 iridyum bujilerden biri ile değiştirdi. hava filtresini temizleyip ayarını yaptı.
sorunun çözüldüğünü düşünerek servisten ayrıldım. ama biraz yol yapınca ilk gün kü kadar olmamakla birlikte sorunun devam ettiğini gördüm. motor yolda akmıyor,teklemeler ve kesiklikler yapıyordu (ama kısmen bir düzelme de vardı).

tekrar motoru götürüp bıraktım ama işim dolayısıyla başında durup ne işlemler yapıldığını izleyemedim. bu sefer ustanın daha önce taktığı iridyum bujiyi çıkartıp yerine çift tırnaklı bir buji taktığını ve bir kaç ayar yaptığını öğrendim.
kısa bir deneme sürüşünden sonra sorunun çözüldüğünü sandım. yanılmışım, çünkü motordaki teklemeler çok az da olsa devam ediyordu. bu sefer teklemeleri sadece düşük devirlerde değil, her devirde ve sabit gazla giderken hissetmeye başladım.
bu gün tekrar gittim servise ve durumu anlattım. usta bu defa depoya enjektör temizleyici katkı maddesi ekledi. "biraz böyle kullan, sorun devam ederse Bosch servisine gidip enjeksiyon sistemini temizletiriz" dedi (bosch-ultrasonic injection cleaner).

son durum bu arkadaşlar. işin ilginç yanı usta da mt-03 sahibi. :cherry:
sorunun ilk ortaya çıktığı günle bugün arasında ciddi bir iyileşme olduğunu belirtmek isterim...

konuyla ilgili görüşleri olan ve ya çözümde yardımı dokunabilecek arkadaşların fikirlerini beklerim...

yetkili servisemi gidiyosun oncelikle bunu sorıyım??

ustan tamamen deneme yanılma yontemini kullanarak işi cozmeye calışıyor

duzelmelerin nedeni yeni bujiler ve hava filtresinin daha temiz olması

ustanın bsy yaptıgı yok hala motora

yapman gereken motorunu servise goturup yeni bi hava filtresi temiz bi yag buji ve adam gibi yapılan bi hava ayarı:wiinkk:

anlattıklarının cozumu bu..

yetkili servisemi gidiyosun oncelikle bunu sorıyım??

ustan tamamen deneme yanılma yontemini kullanarak işi cozmeye calışıyor

duzelmelerin nedeni yeni bujiler ve hava filtresinin daha temiz olması

ustanın bsy yaptıgı yok hala motora

yapman gereken motorunu servise goturup yeni bi hava filtresi temiz bi yag buji ve adam gibi yapılan bi hava ayarı:wiinkk:

anlattıklarının cozumu bu..

evet, motoru aldığım Beldeyama şubesinin servisine gidiyorum. motoru alalı bir sene olmak üzere ve garanti devam ediyor. 3300 km deyim ve 5000 bakımına daha gelmediğim için yağ da bir sorun olacağını düşünmüyorum (yine de 4000 de bakıma girmeyi düşünüyorum). dediğin diğer işlemleri usta uyguladı zaten. buji değişimi, filtre temizliği, hava ayarı.
acaba kötü benzin yakıt sisteminde kirlenmeye yol açmış olabilir mi?
(kurşunsuz 97)

evet, motoru aldığım Beldeyama şubesinin servisine gidiyorum. motoru alalı bir sene olmak üzere ve garanti devam ediyor. 3300 km deyim ve 5000 bakımına daha gelmediğim için yağ da bir sorun olacağını düşünmüyorum (yine de 4000 de bakıma girmeyi düşünüyorum). dediğin diğer işlemleri usta uyguladı zaten. buji değişimi, filtre temizliği, hava ayarı.
acaba kötü benzin yakıt sisteminde kirlenmeye yol açmış olabilir mi?
(kurşunsuz 97)

97 kullanmak baslı basına bi yanlış zaten bugun R1de bile depo kapagında sadece 95 oktan yazarken atesleme sistemi dha dusuk olan motorlarda kullanmamak gerekir bizim türklerin kafası yapan japondan fazla calştıgı için 97 koy diyo

nys benzin bu sorunu yapabilir evet fakat kirlenmeye neden olmaz hele bukdr dusuk kmde bi motorda ayrıca enjektorler bi igne ucundan daha kucuk deliklerdir tıkandıklarında hiç benzin vermezler herhlde

Bende de var aynı sorun ama benim ustam ateşleme ile ilgili değil aktarma ile ilgili bi sorun olduğunu söyledi...
Debriyaj balatamın bitmiş olduğunu ve şanzuman da bi problem olduğunu o yüzden şanzumanın problemli yerine geldiğinde tekleme yaptığını söyledi ama benimkinde de 6.5-7-8 devirlerde sabit gazda giderken yapıyor yüksek devirde yapmıyor..... Teklemeyi yaparken devir saatine baktım devir saati sabit düşme olmuyor teklemede :S nedir anlamadım yaa

hocam eskiden olsa ya platin ya meksefede derdim, yeni makinalarda meksefeye hangi parça tekabül ediyorsa ona baksın bence

Bende de var aynı sorun ama benim ustam ateşleme ile ilgili değil aktarma ile ilgili bi sorun olduğunu söyledi...
Debriyaj balatamın bitmiş olduğunu ve şanzuman da bi problem olduğunu o yüzden şanzumanın problemli yerine geldiğinde tekleme yaptığını söyledi ama benimkinde de 6.5-7-8 devirlerde sabit gazda giderken yapıyor yüksek devirde yapmıyor..... Teklemeyi yaparken devir saatine baktım devir saati sabit düşme olmuyor teklemede :S nedir anlamadım yaa

evet dediğinşn aynısı bende var.6 binde sabit giderken çok hafif bi tekleme yapıyor.:silent:

Buji Kablosu ile alakası nedir ki ? Öyle olsa rölantide çalışırken yada yüksek devirlerde de tekleme yapardı.... Motor dersinden hatırla
*Buji kablolarından biri çıkmışssa motor sarsıntılı çalışır !

Zaten motor tek silindir!!!Eğer motorda gaza basınca ilkiliyorsa kesin buji kablosu...Sabit gidincede oluyormuş yolda akmaması buji kablosunu işaretliyor.

Son düzenleme:
Zaten motor tek silindir!!!Eğer motorda gaza basınca ilkiliyorsa kesin buji kablosu...

Ama sadece 6.5-7 bin devirde sabit gaz giderken yapıyor yani 1000 devirden hiç gaz kesmeden yada gaz sabitlemeden 10000 devire çıkarken bi sorun yok...
Ama mesela 6000 devirde sabit gaz gidiyorken az bişi gaz açayım diyorsun tekliyor gaz kesiyor tekrar gaz yiyior aam bu sırada devir saati oynamıyor.... :pr:

Ama sadece 6.5-7 bin devirde sabit gaz giderken yapıyor yani 1000 devirden hiç gaz kesmeden yada gaz sabitlemeden 10000 devire çıkarken bi sorun yok...
Ama mesela 6000 devirde sabit gaz gidiyorken az bişi gaz açayım diyorsun tekliyor gaz kesiyor tekrar gaz yiyior aam bu sırada devir saati oynamıyor.... :pr:

Bir daha düşündüm CBR125 haklı:)
Sorun benzin 97 oktan alma senin dediğin olay BMW k1200gt nin basına gelmişti ama ona biz 100 oktan almıştık vuruntu ve bujileri bitirmişti.Depo bitmeye yakın olsun birde 95 oktan al:)

Motorun elektrik tesisatı kontrol edilecek bi yerinden şaşe yapıyormu yada kablolarda kopma kırılma varmı bakılacak.Öncelikle ateşleme bobininin bağlantıları kontrol edilmeli bence.Daha sonra hava filtresi temizlenecek.Süngerli hava filtresi ise sıvı deterjanla yıkanıp kurutulduktan sonra 10 numara yağ ile yağlanacak.Süngerin üzerindeki fazla yağı atmak için sünger elle sıkılır hava filtresi takılır senin motorda yüksek ihtimalle teklemekten vazgeçer:cat:

benim sorunum cbr' ci arkadaşlarla aynı değil.
her devirde sabit gazla giderken ve ya gazı tam kapatıp biraz açma esnasında motorda çok küçük silkelenmeler oluyor.
zaten ilk akla gelen parçalar kontrol edildi, buji değişti.
sorun azalmakla birlikte tam olarak ortadan kalkmadı.
bosch enjeksiyon temizleme sistemine girebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar