EliteXC mukkemmel alt devirlerden zıttı ola fazer a gecisin ardindan bi yorum yapmamissin biraz bahsedersen iyi olur yakit mevzusuna da deginerekten
Nereden başlasam acabaaa :silent:
Öncelikle Mt03'den Fazer'a geçişim bilinçli bir seçim değildi. Amacım önümüzdeki 5-10 yıl sürecinde her türden motosikleti denemek. Bunada ikinci el önüme ne denk gelirse alarak başladım. İlk sıraya 600cc bir fazer geldi. Bikaç ay sonra bir Supermoto, Cruiser, Racing, Touring, Maxiscooter vb. ne denk gelir bilinmez. Marka ve model ayırt etmeden her tür motoru denemek istiyorum. Kulaktan kulağa yayılan binevi şehir efsanesi bilgilerin doğruluğuna körü körüne inanmaktansa kendim deneyerek bilgi sahibi olurum.
Fazer'a gelirsek. MT03 ile arasındaki farklar.
- 50km hızın altında şehir içi sürüş esnasında sürüş konforu ve hafif bir sürüş etkisi nedeniyle, MT03 in, Fazer out.
- Yakıt konusunda gerçekçi bi yorum için uzunca anlatmam gerekir.
MT03: 10,5 normal + 4,5 yedek olarak 15 litre sepoya sahip. Bu deponun Dolu noktasında yola çıktığınızda
otobanda 170km (son sürat 175) kesintisiz gittiğinizde 150km sonra depoyu aynı dolu konuma kadar doldurmak için 13 litre benzin gerekiyor,
uzun yolda iki kişi ve topcase + depoüstü çanta + topcase üstü sırt çantası ile 90-100km ortalama ile gittiğinizde (arahızlanma yok ve herşey sakin) 350km sonra depoyu aynı dolu noktasına kadar doldurmanız için 13 litre benzin gerekiyor.
Seçiriçi ise karma kullanımda 12,5 litre benzinle 200-220 km yol yapabiliyorsunuz.
Fazer600: Çeşitli rivayetlere göre maksimum 19,2lt depoya sahip. Bu deponun Dolu noktasında yola çıktığınızda,
otobanda 230-240km süratlerde sürekli seyrederseniz 200km kadar sonra 16lt kadar benzin alıyosunuz.
uzun yolda iki kişi topcase + topcase üstü paletler vs. + depoüstü çanta ile 90-130km hızlar arasında ortalama 100-110 gittiğinizde diyelim 360km sonra 16,3 litre benzin alıyosunuz.
şehiriçi karma kullanımda ise 200km de benzin lambası yanıyor + 50km daha gidiyosunuz ve en fazla 16 litre en az 14 litre benzin alıyosunuz.
- İşçilik kalitesi ve kullanılan malzeme olarak MT03 in, Fazer600 out.
- Söylemeye bile gerek yok ama titreşimde Fazer in, MT03 out. Eklemem gerek 660cc teksilindirli motor XT serisinde daha titreşimli. 660cc motorun kullanıldığı en titreşimsiz motosiklet MT03 olarak denedim.
- Sürücü sele konforunda MT03 ile şahsen 150km'den sonra rahatsızlık duymaya başlarken Fazer600'de 100km'den sonra rahatsızlık başlıyor.
- Artçı sele konforu için ise artçılarımın yorumu eski motorunun (MT03), yenisine göre (Fazer600) selesi daha konforluydu. (bu arada Fazer'da artçı sele desteği var. Artçının sürekli öne kaymasını engelleyen.)
- Bakım ücretlerine gelirsek

Mt03'de tek çocuğunuz var ve yedek bujinin size maliyeti 7,5 lira. İridium bujiye ihtiyacınız yok çünki sıkıştırma oranı 10,5/1 (yani düşük)
fazer için hava filtresi ve eksoz düşünüyorsanız kesinlikle iridium buji alacaksınız, o zaman 4 buji maliyeti 120 lira :farao:
Şimdilik bu kadar yeter umarım....
Sorasanız MT03'ü özlüyomusun diye?
Kesinlikle özlüyorum. Bindiğim tüm motorları karşılaştırır oldum neredeyse.
Amacım olan PanEuropean'ı aldıktan sonra, yanına bitane MT03 tekrar almayı çok isterim.
Tekeriniz düz bassın. Yeni MT03 sahiplerine hayırlı ve bol torklu sürüşler :cat: