Yamaha - KOÇ bunyesınden tasfıye ediliyor

Sizce Yamaha Türkiye'de ne yapmalı ?

• Kullanılan toplam oy
    104
Motosikleti
Mondial Virago 50i
Belirsizlik Yamaha'nın satışlarını düşürecektir. Mevsim olarak tam zamanı fakat yeni distribütör için ellerini çabuk tutmaları gerek.

Piyasada olup motosiklet sahiplerini yolunacak kaz yerine koyan isimlerden de uzak durmaları lazım. Kendileri gelmeseler dahi düzgün insanlarla kendi belirleyecekleri şartlarla, kontrollü çalışırsalar başarılı olurlar, en azından yakaladıkları başarıyı koruyabilirler.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
satılsın satılsın

çok sevindim valla böyle servis zihniyeti olmaz olsun motor getirirler kimse almamasın diye yüksek satmaya kalkarlar parça sorarsın yok beklersin gelmez yerine parça uydurursun inşallah insan gibi bi firmanın olur kymco nun almasını isterim bi abimiz motor aldı debriyajla alakalı bi sıkıntı oldu scooterların çogunda var bu kalkısta titreme servis para ister debriyaj değişecek der abi dedim :) ben temizliyorum düzeliyo tabi tel etmiş kymcoya getirin debriyajını temizleyelim düzelir demişler yamahada olsa kesın sen zorlamışın debriyaj değişecek derlerdi kymconun hizmeti iyi onların olur inşallah :)))

hondada servis hizmetlerinin pahalı oldugunu duydum gıden arkadaslarım soyluyor bılemem artık alan bize iyi davransa iyi olur

Honda'da parçalar pahalıdır belki ama ben işçilik ücretini saatlik çalışmaya göre alındığını biliyorum ve de gayet makuldü.Yamaha ondan ucuzsa çok iyi valla..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kanuni zaten alamazki
hatırladığım kadarıtla ticaret kanunda yani rekabet kanunlarına göre bir distibütör firma birbirine rakip 2 firmanın aynı sektördeki malları için distirübitörlük yapamaz maddesi vardır

tam hatırlamıyorum göz geçireli 4 sene oldu onlara olesine bakmıştım 5 10 şeye...

hiç belli olmaz.. bir bakarsınız yamaha kanuni ye geçmiştir.ama kanuniye geçerse yamaha markasıyla kalacağı kesindir. ayrı ticari acıdan sakınca yoktur çünkü ford , fiat ,alfa romeo gibi markalar koç gurubunda veya sabancıda bu örnekler mevcut

gecen sene başında görüşüldü kuralkanla küçük ayrıntılar vardı.. şimdi bazı ayrıntılar ortadan kalktı distributörlük bazın da olabilir bu mümkün görüşülüyorda.. ama kım secılır kımele anlasılır ne şartlar konur oda çıkar zamanla..

ayrıca S&T ve Hyo içinde kanunin başarılı olduğunu soleyebilirim... yedek parcada da hyo kullancıları sıkıntıdan kurtuldu ve ıkıncı elde zarar etmedıler sıze katılıyorum bu sepeble..sene sonu sipaiş ve satış rakmaları arıza talep rakamları çıkınca bu daha iyi anlaşılacaktır.. zaman vermekte fayda var ki görünen rakmalar S&T başarılı kılıyor..
örnegin:

Global satışları 2007 yılı 170 adet
S&T kanuni : Koreye sipariş adet 750
Teslim edilen adet 350
Bayii stok toplamı 50
Not: Kore siparişleri karşılayamadığından 350 ad kalmıştır
2009 sipariş adetlerinide biliyoruz ama ona gerek yok sene sonu arıza ve talepleride yazabılırım.adetler + ,- 5 adet oynayabılır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Mondial Virago 50i
ayrıca S&T ve Hyo içinde kanunin başarılı olduğunu soleyebilirim... yedek parcada da hyo kullancıları sıkıntıdan kurtuldu ve ıkıncı elde zarar etmedıler sıze katılıyorum bu sepeble..

https://www.kuralkan.net/

Hyosung kullanıcıları halen sıkıntıdalar, Kanuni yedek parçada zayıf, rx125sm ön çamurluğa ne zaman baksam 'üretim aşamasında' gibi saçma sapan bir uyarıyla karşılaşıyorum. Üretim aşaması nedir yahu! Şuna yolda desenize veya bin kişi isterse yola çıkacak yazın. Ön çatal üst kelepçe de öyle, bu parça olmadığından kırılan üstünkörü tutturduğum kontağı sipariş edemiyorum.:farao:

inşallah fabrikalarını türkiyeye de açarlar. çok güzel olur bence.

fabrika açma ihtimalleri çok zor ama belki 250 cc altı olabilir oda çok zor çindeki üretim maliyetleri buna engel..

Kanuni alsın dağıtımını, neden kanuniye bu kadar yükleniliyor anlamıyorum. Adamlar 22 yıldır işin içindelermiş,gayet te iyi gidiyorlar.
Türkiyede fabrika kurulması, yamahaları ucuza alacağız anlamına gelmiyor.

kişisel görüşlerimle sana cevap vereyim arkadaşım. 22 yıldır sebze meyve satan manavdan çiftci olmasını bekleyemezsin.

mz gibi bir markayı; arkasında türkiye de birden parlayan hyosung gibi bir markayı rezil-i rüsvan eden bir firma kanuni. çin mallarını getirip ben yaptım diye ortaya çıkacak kadar da onur sahibi..

tüm bunlar dışında siyasi bağlantıları da miğdemi bulandırıyor. birden nasıl buldu bunca gücü dersiniz, kimse motosiklet getiremezken onlar gümrükten nasıl çekti kolayca çin ürünlerini..

motosiklet kültürüyle yoğrulmuş bir zihniyet taşımadıkları kanaatindeyim.

Motosiklet sektörü için gerçekten kötü bir haber. Bazıları inek gibi sagıldıgımızı söylemiş evet durum gerçekten böyle fakat bizi en az sagan yamahaydı. Japonlar arasında en ucuz yedek parça yamahada en ucuz servis yine yamahadaydı.Peki bundan sonra ne olur. Benim düşüncem bu durumdan daha iyisi olmaz!!!

Bi yanlışın var yamah ybr orjinal filtresi 45 Tl den satılıyor diğerlerini hiç saymaya gerek yok. Sen nerden duymuşsan yanlış duymuşsun ybr 125 parçalarının çok pahalı olduğunu iyi biliyorum

kişisel görüşlerimle sana cevap vereyim arkadaşım. 22 yıldır sebze meyve satan manavdan çiftci olmasını bekleyemezsin.

mz gibi bir markayı; arkasında türkiye de birden parlayan hyosung gibi bir markayı rezil-i rüsvan eden bir firma kanuni. çin mallarını getirip ben yaptım diye ortaya çıkacak kadar da onur sahibi..

tüm bunlar dışında siyasi bağlantıları da miğdemi bulandırıyor. birden nasıl buldu bunca gücü dersiniz, kimse motosiklet getiremezken onlar gümrükten nasıl çekti kolayca çin ürünlerini..

motosiklet kültürüyle yoğrulmuş bir zihniyet taşımadıkları kanaatindeyim.

Bir cumle hatanı duzelteyim izninle :)

Motosikletçilerin alnının teri ile yogurulmus paraları nasıl hiç ederizde cukkaya indiririz zihniyetinin kulturunun meyvaları bunlar
:wiinkk:

Son düzenleme:
www.beldeyama.com.tr web sitesi kapanmış, yamahaya ne oluyor ? Resmi web sitesimi değişti, iflas mı etti, bilen varmı ? Pılı pırtıyı toplayıp kaçtılar mı yoksa. Fiyat bakıcaktım. Web sitesini google de bile bulamadım. Bilen var mı =?

Ya Geçenlerde Yamaha Motosiklet bayii'sini aradım adama sordum bir takım sorular konu nerede üretildiğine geldi taylandmı tam hatırlamıyorum ama öyle dedi küçük motorlar japon değil 2005 ten beri ama merak etmeyin yakında Türkiyede Yamaha üretimine kendi fabrikasında başlayacak dedi. =) 20 - 30 yıllık Motor satıcısı bir Firma ne kadar doğru bilmiyorum

Ya Geçenlerde Yamaha Motosiklet bayii'sini aradım adama sordum bir takım sorular konu nerede üretildiğine geldi taylandmı tam hatırlamıyorum ama öyle dedi küçük motorlar japon değil 2005 ten beri ama merak etmeyin yakında Türkiyede Yamaha üretimine kendi fabrikasında başlayacak dedi. =) 20 - 30 yıllık Motor satıcısı bir Firma ne kadar doğru bilmiyorum

bosuna ugraşma arkadas ben burda bir yerlerimi yırttım japon deil çin üreti
mi die kimse inanmadı ..

hala boşa yırtmaya devam ediyorsun...anlamamaya da çaba gösteriyorsun inatla...o konu açıldığında da sana aynı cevap verildi belli bir yıldan sonra(sanırım 2005) ybr ler çinde üretilmeye başlandı diye kimse iddia etmiyor japonyada üretiliyor diye...biz sadece japon kalitesi olduğunu iddia ediyoruz yoksa zaten motorun gidonunda yazıyor "made in china" diye...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar