Bir kere o Commuter tamam mı?
*şasi numaraları hakkında en ufak bir bilgim yokHocam r25 almayı düşünen biri olarak mat gri, siyah bulamadığım için ve ikinci elini satanlar ölücülük yapıp 15bin e satmaya çalıştıkları için biraz bekleyeyim demiştim, biraz üzüldüm biraz da iyi ki beklemişim dedim. Verdiğiniz linkte nisan 22 ye kadar olan şase numaraları diyor. Yeni aldıkları mat gri ve beyaz-kırmızıları satmalarının nedeni de bu mudur sizce?
*şasi numaraları hakkında en ufak bir bilgim yokYamaha türkiyenin birşeyler gevelemesini beklemekten başka yapacağımız başka birşeyde yok.
*satıcıların satma sebebini bilebilmek gibi bir yeteneğim yok ne yazıkki.
*çevremde yaptığım basit araştırma sonrası 2014,2015 modeller olmak kaydıyla, yatak sarıp, garantiden yaptırılan 6+ motor buldum/duydum. hatta 30000km de aynı arızayı 2 kez verip, 2 kez onarılan bitanede gördüm, birşey olacağından değil ama size motorun garantili onarımı sonrası bile akibeti hakkında yalan söyleyen kim bilir başka neler saklıyordur.
Kendi motorumdan örnek vermek gerekir ise, uzun süreli yolculuk sonrası motoru kapatıp, bir 30 saniye bekleyip, yeniden çalıştırırsam yağ ikaz lambası 5-6 saniye yanık kalıyor, bu yüzden motoru kullanımdan sonra sıcakken yeniden çalıştırmadan önce bi 10dk mola veriyorum. Bu durum tüm bana test etme imkanı veren arkadaşların tümünde ( 5-6 tanesini test ettim ) , sanırım tüm r25 lerde mevcut diye genelleme yapmak, doğru olabilir.
Ayrıca ben hem düştüm, hemde kaza yaptım(valla bana çarptılar, sağ taraftan egzozun olduğu yerden, resimleri var, videosuda var
) Çelik şasi, yürüründe ve ön takımda sorun olmadıkça sıkıntı yapma okadar. ilgili problemlerle alakası var mıydı? bilmem
![]()
Benim asıl merak ettiğim, şimdi 2. eldeki şark kurnazlarının ne halt yiyeceği.
Her ülkeye farklı şase numarası ile gönderim yapılıyor. Bizimkiler MHRGXXXXXXXXXXXX ile başlıyor, yamaha TR beklemekten başka yapabileceğimiz tek şey olayı şikayet edip birilerinin dikkatini çekmek olabilir. Amerikada satışı problem çözülünceye kadar durdurulmuş. Ülke insanına değer verince problemler bile problem olmaktan çıkıyor :/Hocam cevabın ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Yamaha Türkiye önümüz yaz olduğundan tahminimce eylüle kadar (eylül diyorum çünkü yeni parti mat griler eylülde gelcek o zamana kadar sevkiyat yok dediler) ellerindekini rahat satmak ve fiyat kırmamak için açıklama yapmazlar, malum burası Türkiye :cherry:
http://www2.yamaha-motor.co.jp/recall/
Motorunda nerede yazıyor bilmem ama, Ruhsatında şasi numaran yazması gerekir oradaki motor ve şasi numaranı bu sitede gir bakalım dene. Google çeviriciyi kullanırsan daha rahat halledebilirsin. Oradan motorunun sorunu olup olmadığını anlarsın. Yada için rahatlar en azından.
Bizim TR'dekiler Teker yapmışsınız ondandır derse şaşırmamkullanıcı hatası bence neden geri çağırıyorlar honda yamaha bozulurmu hiç bilinçsiz kullancıılar yüzünden
1- Satmak gibi bir niyetim yok ama olurda satmak istersem neden elimde kalsın? Değerine göre her malın mutlaka alıcısı çıkar. 2. ele 16KTL fiyat çeken adamdan banane.Cbr sürücülerine bukadar ezici ve alaycı konuşursanız aha böyle elinizde kalır r25 ler :mrgreen:
hahahaha, aslında o tür satıcılarla şimdi tam tx$$xx geçme zamanı.nooolduu :mrgreen: 250 inerim daha da inmem, bulursan aynısından bana da getir vs. diyenlere mezarcıların selamı var ::sm_smile