Yamaha Delight mı Sym Fiddle mı ?

Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım. Alican ben. Kocaelide öğrenciyim. Yakın zaman bir scooterla başlamak istiyorum. Uzun araştırmalar sonucu bu iki modelden birini almaya karar verdim. Aralarındaki fiyat farkı benim için çok sorun değil. Bana nedenleriyle hangisinin daha iyi olduğu konusunda fikir verirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba,

Yamaha Delight derdim çünkü o bir yamaha. :)
+ eklerdim...

Enjeksiyonlu oluşu-100km/2.3lt yakıtı-hafifliği...

-ekliyeyim. Altı yere çok alçak-sele altı çok küçük-motor çok hafif(rüzgarda sorun)-

Son düzenleme:
Merhaba,

Yamaha Delight derdim çünkü o bir yamaha. :)
+ eklerdim...

Enjeksiyonlu oluşu-100km/2.3lt yakıtı-hafifliği...

-ekliyeyim. Altı yere çok alçak-sele altı çok küçük-motor çok hafif(rüzgarda sorun)-
Haklısınız marka olarak herkesin kafasında yer etmiş Yamaha. Sym de enjeksiyon olmadığını bilmiyordum bu iyi oldu benim için. Delight da dediğiniz gibi Sym ye göre az da olsa yere yakın ve ufak. Oldukça zor bir karar benim için :)

Delight'ı bende inceledim. Ayrıca fiddle II kullanıcısıyım.
Yamaha en iyi motor markalarından biridir kalitesi tartışılmaz.

Fiddle duruşu itibari ile bana biraz daha güzel gözüküyor.(belkide kendi motorum olduğu için)/ Delightın önündeki plastik parça hiç hoşuma gitmedi.
Fiddle kullanırken bilen bir kaç arkadaşın titreşimi yüksek aaabi tespiti doğrudur.
Seramik silindirli oluşu son hızda uzun süre kesintisiz gidebiliyor olması hoşuma giden özelliği.

Görüntüsü itibari ile fiddle derim sana ama Yamaha çok daha kaliteli bir markadır.
Delight alırsan da çok pişman olacağını düşünmüyorum.

Sym markası Uniteks firmması'nın ithal ettiği markadır motorların montaj fabrikası izmir / çiğli'dedir.

Delight'ı bende inceledim. Ayrıca fiddle II kullanıcısıyım.
Yamaha en iyi motor markalarından biridir kalitesi tartışılmaz.

Fiddle duruşu itibari ile bana biraz daha güzel gözüküyor.(belkide kendi motorum olduğu için)/ Delightın önündeki plastik parça hiç hoşuma gitmedi.
Fiddle kullanırken bilen bir kaç arkadaşın titreşimi yüksek aaabi tespiti doğrudur.
Seramik silindirli oluşu son hızda uzun süre kesintisiz gidebiliyor olması hoşuma giden özelliği.

Görüntüsü itibari ile fiddle derim sana ama Yamaha çok daha kaliteli bir markadır.
Delight alırsan da çok pişman olacağını düşünmüyorum.

Sym markası Uniteks firmması'nın ithal ettiği markadır motorların montaj fabrikası izmir / çiğli'dedir.
Teşekkürler cevabınız için. Sym ye göre Yamahanın teknik avantajları var mı sizce ? Bu konuda bilgi sahibi değilim de pek. Mesela enjeksiyon olayı olsun ya da TCI ile Elektronik CDI arasındaki fark nedir ?

Enjeksiyon çok önemlidir..Şahsen 250 cc motorumda enjeksiyonla tanıştım..Gerçi ondan önce 125 cc motorumda

karbüratörlüydü ama gene mutluydum.. Enjeksiyon candır ama ya :queen: Yamaha diyorum..

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Yamaha delight'ı test ettim gayet seri güzel ve fiyatına göre kaliteli. Eksiklik olup olmaması tartısılır ama bide kombine fren sistemi olsaydı tadından yenmezdi(bu demek olmasın ki frenleri kötü o haliyle bile emin çok iyi)
Bence kesinlikle yamaha derim ben

Fedlle alışılmış sym kalitesinin biraz daha altında
Yamaha alışılmış yamaha kalitesinden ödün verilmeden üretilmiş.

E en iyi sym ile en kötü yamaha arasında bile bariz kalite farkı olduğu düşünülünce. Bence yamaha .
Hatta bende son zmanlarda pcx mi delight mi diye düşünmeye başladım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçen Kuruçeşme daytonaya gitmiştim.serviste ki ustada delight vardı ama full nikelaj aksesuarıyla o kadar tatlı duruyodu ki alacaksan o haliyle al derim..

Ne aldın bilmiyorum ama fethiye caddesinde dün delighta bindim.yürüüyş yolunda da fiddle test etmiştim.tipi kalitesi herşeyiyle kesinlikle delight derim.ama umuttepe yolu biraz uzun sürebilir gibi bu güzel scooterlarla :D

yamaha nın enjeksiyon avantajı var + sanırım jantları da bi tık büyük

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar