Yamaha bws karbüratör yada musluk

2006 dan beri faal olarak kullandığım atom karıncamın BWSmin çalışmasında anlayamadığım ve akıl erdiremediğim bir sorunu var yaklaşık 1 aydır düzeltmeye çalışıyorum bir türlü kaynağını bulamadım brigün sıradan bakımını yaparken karbüratörünü paramparça bozdum ve tekrar temizleyerek topladım hava filtresini vs hepsini ne aklınıza geliyorsa bujilerine kadar bakımını yaptım marşa bastım tık yok akü bitti marşa basmaktan ayaktan çalıştırmaya çalıştım yok çalışmadı neyse dedim havada bayağı karardı dedim yarın devam ederim ertesi gün tekrar çalıştırmaya uğraştım 20 dakika ayak marşına bastım yayı heralde artık ben kopacağım bırak beni diyorduki pıtpıtpıt çalıştı motor daha sonraki zamanlardada ilk çalıştırmada 1 2 dk marşa basmam gerekti düşündüm tekrar bir bakayım belki parçalarında bir sorun var ancak hiç alakası bile yok herşey olması gerektiği gibi herhangi bir sorunuda yok benzin musluğunda mı sorun var acaba dedim baktım ondada yok ancak ilk çalıştırmada 1 2 dakıka beni zorluyor sizce neden olabilir ? bu arada motoru çalıştırdım diyelim gideceğim yere gittim 15 dk sonra tekrar marşa basıyorum yine 1 2 dakıka uğraştırıyor sizce neden olabilir ?

2 zamanlı oldugu için buji yağlıyor olabilir, ateşleme zayıf olabilir;
en iyisi bir sabah bujiyi sök ve bji deliğinden içine bir kaç damla benzin damlat, ve yen ibir buji tak bakalım çalışıcakmı?
çalışırsa ne kadar süre çalışıcak

Bende bws kullanıcısıyım, bujini değiştir bi, ve depoya yağ attıysan geç çalışır, ve benzin hortumunu kontrol et benzinini değiştir ama bunlardan önce bujiyi kesin değiştir. Ve akünü şarj ettir öyle bir marş yap.

motorun ciğerine kadar biliyorum herşeyine itinayla baktım zaten ama bir daha sökeceğim buji sağlam diye değiştirme gereği duymamıştım en iyisi bir denemek depoya yağ akması mümkün değil özellikle huniyle koyuyorum zaten yağı :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Öncelikle karbüratörün gaz pistonunun doğru takıldığından emin olun.

Duman atma var mı, eğer kartere bağlı bir yağ buharlaştırıcısı varsa o hortumu çıkarıp beyaz egsoz dumanı çıkışını kontrol edebilrsin,varsa piston çatlak veya segmanlar aşınmıştır.
En kötü ihtimal de krank boşluk yapıp emme-egsoz port zamanlaması şaşmıştır bu halde geç çalışır veya çalışmaz motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar