Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Oo adamimi buldum ben.
Gs mekanik sapmasi 0 bile yapsa marka degeri bir rolex olmaz. Hicbir zaman rolex gibi satamaz. Mekanizmalari zaten kendilerince ozgun ancak piyasada yine cok pahali. O fiyatlara tourbillion saatler uretiliyor artik. Tabi gercek bir tourbillion degil ancak mantik 0 sapmaysa. Saat ttkunu bir insan icin onun sapma miktari mi onemlidir, saatin marka degeri ve hissettirdikleri mi? Tasarimlari cok siradan gs urunleri. Zaten satis rakamlarina ve sen ben gibi saat cilginlari icin ne anlam ifade ettigine bakarsak yine cok tercih edilmedigi acik. Yari fiyatina satilan rolex daima rolextir. Ve gs yerine tercih edilir. Cartier i de gommeseydiniz be hocam. Onun da mekanizmalari kotu degil ve yine piyasada marka algisi olarak cok sey ifade ediyor. Tabi bir rolex yine degil. Ancak benim tercihim kolay elden cikarilabilir oldugundan cartier olur![]()
$600-$800'a Çinli tourbillon olsa n'olur olmasa n'olur? Ki tourbillon lar pratikte normal mekanik saatlerden daha hassas da değiller.
Bi arkadaş mekanik Grand Seiko'suyla quartz duvar saatlerini ayarladığını söylemişti. Zaten 1970'lerde Seiko arka arkaya birinci olunca iptal etmediler mi hassasiyet yarışmalarını? Daha fazla rezil olmayalım diye
Ama Rolex daha fazla saati daha pahalıya satıyor, doğru. Velhasıl markalaşma konusunda kesinlikle daha başarılı. İsviçre saat endüstrinin ütopik pazarlama bütçesinin bundaki rolünü görmemezlik körlük olur. Ama kaliteli mekanik saat yapma mevzuunda Seiko'ya dil uzatan çarpılabilir