Yamaha 2017 Eylül Fiyat Listesi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kuba ve Mondial alıp ülkeme,memleketime destek oluyorum gavür malı honda,yamaha kullanmıyoruz kullandırmıyoruz sonuna kadar destek YÜZDE YÜZ YERLİ MALI

Haa anladım çin malı alıp servisçileri tamircileleri zengin ediyosun.:)Bende diyom kuba mondial bizmi üretiyoruz :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Çinde bir tane kalite burosuyla vida dahi sikmadan fason üretim yaptirip piyasaya ucuz mali iteleyip para kazanma amacinda olan firmaların mallarını alıp patronlarını zengin etmenin milliyetçilikle alakası yok.Ha diceksinki distribütörler ne amaçla ticaret yapıyor tabiki para kazanma amaçlı yapacak gayet doğal ama en azından milleti yerli malı diye kandırıp teşvikleri cebe indirmiyorlar.

Hocam siz de bir şunu anlayın gümrük vergisi, kdv dahil satış fiyatı üzerinden hesaplanmıyor. İthalattta motorun maliyetine eklenir sonra firma karı ve kdvsi var. Yamaha nın yaptığı vergiye ilaveten kendi karına da %20 koymuş olmasıdır. örneğin nmax ın çıplak vergisiz fiyatı 8000 TL mesela, bunun gümrük vergisi 1600 TL iken yamaha kdv dahil satış fiyatına %20 zam yapmıştır.
Öteki türlü sadece vergi kadar artış yapsa kendi maliyeti ortaya çıkacak bu şekilde kur ayarlaması yaptık artı vergi var bahanesi yazarlar. Millet de bunu yedi yani. Yok öyle yağma.

Bize şuan satışta olan bir motorun gümrük, ÖTV ve KDV hesaplanması yapar mısın?

Yamahadan vazgeçtim... Japon bayileri ufak ufak batmaya başlar. Distrübitörler para kazanmak için fiyatları artırır. En sonunda da batarlar. Bizde bisiklete bineriz. Ek gümrük vergisinin de amaci bizi motosiklete bindirmemek sanırım.

Çin malına muhtaç kaldık. Bu devirde arsa yerine motosiklet alıp garaja koymak lazım.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bayideki sıfır r25 ler hemen 23400 olmuş.İkinci ellerin fiyatı da yükselmiş :)

Edittt edittt

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

Al ya tabi uc tane al insallah yapmazlar sen de o parayi bayilirsin oooh yarasin...
Vergiler geldi ama enazından pazarlıkta pay artmaz mı ? 1 ay içerisinde NMAX alacak gibiyim. Yani dün 11800'e satılan NMAX bugün 14000 olup indirim bile yapmazlar mı ?

Alış fiyatını biliyorsanız yaklaşık olarak hesaplarım.

Alış fiyatının değişmediğini varsayalım ki normal şartlar altında değişmez.
1 alarak yapabilirsiniz bu hesabı.
Devlet vergileri genelde nakliyede dahil olarak alır onu da yine değişmedi kabul edelim.

Alış fiyatının değişmediğini varsayalım ki normal şartlar altında değişmez.
1 alarak yapabilirsiniz bu hesabı.
Devlet vergileri genelde nakliyede dahil olarak alır onu da yine değişmedi kabul edelim.
Nmax i örnek alalım hesap şöyle olmalı
Eski fiyat gümrük vergisi yokken 12900₺ %18kdv ve %8 ÖTV düş, satış fiyatı : 10122 ₺ ok mi bunun içinde yamahanın 3000₺ karı var diyelim nakliyesi vs bütün masraflar dahil
Motorun alış fiyatı = 7122₺
Bunun üzerine %20 gümrük vergisi geldi 7122*1.2=8546₺ +3000₺=11546₺+%8+%18= satış fiyatı = 14714₺ olması gerekirken 15480₺ yapıldı. Yani yamaha bu zamla 766TL yi tamamen cebine atmakta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------

Satış fiyatı belli, gümrük ÖTV KDV bellik.
Eski fiyat ile yeni fiyat belli. Tersten giderek tr giriş fiyatını bulursunuz.
Bulamazsınız arada bilinmeyen ve ticari sır olan şey firmanın karıdır.

R6 Amerika fiyatı: 12.199 USD Yani 42.700 TL 3-5 de tax gelse, 45.000 TL

https://i.hizliresim.com/VM4DLR.png

Durmak yok, yola devam, ama yürüyerek :)

r6 Amerika fiyatı 12.199$
Amerika'da askeri ücret 2000$
r6 Türkiye fiyatı 23.000$ (81.600tl)
Türkiye'de asgari ücret 400$ (1400tl)
arada ki fark alım gücü bu işte..

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:55 ----------

R6 Amerika fiyatı: 12.199 USD Yani 42.700 TL 3-5 de tax gelse, 45.000 TL

https://i.hizliresim.com/VM4DLR.png

Durmak yok, yola devam, ama yürüyerek :)

4 yıl önce 17,900 liraya sıfırı satılan mt-07 şuanda 37,000 lere çıkmış yuh yahu!
4 yıl değil 2.5 yıl😂

Eski fiyat gümrük vergisi yokken 12900₺ %18kdv ve %8 ÖTV düş, satış fiyatı : 10122 ₺ ok mi bunun içinde yamahanın 3000₺ karı var diyelim nakliyesi vs bütün masraflar dahil
Bunun üzerine %20 gümrük vergisi geldi 7122*1.2=8546₺ +3000₺=11546₺+%8+%18= satış fiyatı = 14714₺ olması gerekirken 15480₺ yapıldı. Yani yamaha bu zamla 766TL yi tamamen cebine atmakta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:36 ----------

Yamaha da devlet gibi sabit TL kâr yerine yüzde hesabı yapıyor olabilir mi? Motorun Trye giriş maliyeti artıyorsa Yamaha nin TL karı da artacaktır. Hesabına göre Yamaha dediğin gibi yüzde 20 de kendi koymamış.

Örneğinde 7000 TL'ye giren motor 14 000 tl ye neden satılıyor diye düşünmek yerine 766 TL Yamaha ek kar elde etti diye savunma yapmak en hafif ifade ile komik oluyor.
Lütfen herşeyi bir kenara bırak durup dururken yüzde 20 ek vergi neden geldi bunu düşünmek lazım. Bir tasittan 3 tane vergi alınıyor, bu kadarı da ayıp yani.

Forumdan Uzaklaştırıldı
-------------------

Son düzenleme:
Motosikleti yenilemek yerine fotoğraf makinemi yeniliyim en iyisi. Çektiğimiz çileleri daha iyi görürüz belki.

- Ciro kar oranı Yamaha yaptığı ciroya göre belli bir kar etmek isteyebilir , ülkede üretim cidden akıl işi değil sen risk alıyorsun malı devlet götürüyor üstte birde afra-tafra yiyorsun.Düzenleyici bir otorite elbette gerekli ama limiti olmalı.Burada bayinin karı mevcut ve oda sonuçta yüzdeseldir.

- Yamaha'nın tek maliyeti motorun girişi değil sonrasında satış üzerinden vergi vb hesapları da var.Ücret artışlar vs. sanmıyorum ki Yamaha çalışanlarına 3+3 zam yapabilmiş olsun.

- Kur zirvesinde olmasada harekete başladığı seviyelerde değil bunu yavaş yavaş yaparken gümrük vergisi artışı süpriz olmuş olabilir.

Ben Yamaha'da kusur görmüyorum kusur gördüğüm mesela Diyanet gibi bize artı değer sağlamayan bir kurumun (İslamda ruhban sınıfı yoktu ya hani) devasa bütçesini 7 ayda harcayıp tekrar bizden para istemesi mesela ve bunun gibi boşa akan paralar.Normalde diyanet israf haramdır demeli oysa artık kafalar o hale geldi ki itibardan tasarruf olmaz diyorlar.

Ben de inin sırtımızdan diyorum.

Adamlar gercekten arada kendi zamlarini da yapmak isteseler xmax250 ve tracer 700un fiyatlarini da yukseltirlerdi bence.

Simdi soyle bir sey var. Zamaninda arabalarin otvleri yukseltildi. Gerekce de suydu:Siz de bmw ye mercedes e binmeyin renault a fiat a binin. Ben bu mantigi anlamiyorum. Bir devlet nedrn vatandasinin kotu arabaya binmesini ister ki? Hele ki kendileri mercedes e350amg den inmezken. Sonra bayramda su kadar kazada su kadar insan öldü dikkatli olun. Peki o adam mercedes, bmw, volwoya binse yine bu denli yuksek can kaybi yasanacak miydi? Adamlar guvenlik icin euroncap kurmus 5 yildizin altini neredeyse ulkeye sokmayacaklar. Biz de hala 95 tuplu sahine binelim. Neden? Parcasi ucuz lpg tak gez. Kazada 2'ye bolundum neyse bosver ben devam edeyim.
Bana kimse devletin iyi niyetli oldugunu soylemesin. Eger gercekten bizi dusunselerdi suan yumusak hamurlu yol tutan lastiklere vergi indirimi yapar, o her yerde kayan fabrika cikisli lastikleri yasaklarlardi. Ben bu vergi zammiyla istedigim motoru yine alamaz miyim? 2 ay gec alirim ama yine alirim. Ama gercekten ulkemizin insani icin uzuluyorum. Adam asgari ucretle ailesine bakiyor aylik 100 tl kenara ata ata 3 senede bir mondial zor aliyor. Yazik degil mi kendi insanimiza. Su ulkeye gelen suriyelilerin bile altinda motor araba var kendi ulkelerinde gibi top kosturuyorlar. Siraya girmeden hastanede bedava tedavi oluyorlar. Sinavsiz universiteye giriyorlar. Bizim gencimiz de puani tutturamadi diye intihar ediyor. Daha soylemek istedigim nice seyler var ama soyleyemiyorum. Yazik, gercekten yazik.

hala yamahaya küfür eden arkadaşları gördükçe niye yıllardır bir şeyin değişmediğini tekrar tekrar anlıyoruz. yamaha tekel pozisyonunda mı ki kafasına göre zam yapsın? serbest piyasa kuralları geçerli değil mi bu ülkede? seni soyan ahmet gidip mehmete kızıyorsunuz. bu çoğunluk yüzünden başımıza gelenleri hakediyoruz ya işte.

bakın işte vergleriniz de nerelere gidiyor?

https://eksisozluk.com/diyanetin-4-3-milyarlik-butceyi-7-ayda-bitirmesi--5446232

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar