Yakıt

Merhaba;
bir kaç seferdir başıma cok saçma bir olay geliyor. Motor kullanan nerdeyse tüm tanıdıklarım OPET'ten yakıt alıyor ve opetten başkasını önermiyor.
Fakat ben ne zaman opet'ten yakıt alsam motorum aşırı bir şekilde teklemeye başlıyor.
BP'den zaten hiç bahsetmiyorum bile. Motorum CF MOTO 150. Sadece Shell'den Vpower yakıt aldığımda motorum canavara dönüşüyor :mrgreen:
Böyle bir şey neden oluyo gerçekten anlam veremedim filtreler yeni buji felan yeni ama yok Opet'i gördüğü an tekliyor :mrgreen:

Merhaba;
bir kaç seferdir başıma cok saçma bir olay geliyor. Motor kullanan nerdeyse tüm tanıdıklarım OPET'ten yakıt alıyor ve opetten başkasını önermiyor.
Fakat ben ne zaman opet'ten yakıt alsam motorum aşırı bir şekilde teklemeye başlıyor.
BP'den zaten hiç bahsetmiyorum bile. Motorum CF MOTO 150. Sadece Shell'den Vpower yakıt aldığımda motorum canavara dönüşüyor :mrgreen:
Böyle bir şey neden oluyo gerçekten anlam veremedim filtreler yeni buji felan yeni ama yok Opet'i gördüğü an tekliyor :mrgreen:

Ben de shellden alıyorum vpower genelde, ve hiçbir sorun yaşamadım. BP Aldığımda yarısı suydu, 8 litre yaktı. En iyisi shell ve total.

Motosikleti
D400
bende shell vpower kullanıyorum, dik yokuşlarda diğerleri motoru zorluyor bence.

Bu kalitenin 2 unsuru var.

1.si içine katkı maddeleri ekleniyor, tüm firmaların bu katkı maddeleri farklı.
2.si tazelik. genel olarak aktif olan benzinliklerden taze benzin alın. aynı benzini tenha yerden aldıgınızda yine performans düşüşü yaşarsınız

dizel aracim icin opetten yakit almaya baslayinca, rolantim calkalanmaya basladi. birgun temde giderken arac gaz yememeye basladi. emniyet seridine cektim ve arac istop etti. araci tekrar calistirdim ve gazi kokledim. enjektor pisligi atti allahtan. hemen ustama gittim, depoda kalan mazotu cektik. tahminim mazot pis oldugu icin bu sorunu yapti. eger aracim ariza yapsaydi, mazotu incelemeye verip, opetten masraflari talep edebilirdik. cok sukur sikinti olmadi.

o gunden sonra opete gitmedim bidaha. shell cok iyi gercekten. yalniz gecenlerde shell restorasyona girdigi icin motora benzini opetten almak zorunda kaldim. benzin bu sorun olmaz dedim. veeee sayin seyirciler shell den aldigim benzin ile 1.6-1.8 litre yakan motorum, opetten aldigim benzin ilen 3 litre yakti. Allah onlarin belasini versin

1.Shell V Power
2.Opet
çok zorda kalmadıkca bu ikisinden başkasından almıyorum.

Shell Vpower aldığımda 5 bin devirlerde hafif hafif tekleme yapıyor motorum. Benim motora shell yaramıyor. Ben de ya yakın olduğu için Total'den ya da Türkiye Petrolleri'nden alıyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru aldığımdan beri Shell den alırım, bi kez Bp den aldım tekleme-öksürme yaptı motor.

versys'e v-power
vızvıza neresi denk gelirse

hemen hemen çoğu benzin firmasını denedim.
versys için konuşuyorum. sadece düşük devirde vuruntu yapıyor. 3000 devir de sürdüğüm zaman motor çalkalanıyor
ama v-power aldığımda 2500 devirde daha az vuruntu yapıyor. ben kaliteyi böyle ölçüyorum. doğru veya yanlış.
tabi motoru gidip 2500 devirde kullanmıyorum. sadece benzini deniyorum.

öte yandan işe gidip gelmek için aldığım 50 cc karbiratörlü motoruma neresi denk gelirse alıyorum. onda firma ayırmıyorum.

V Power bindiğim her motosiklette az da olsun fark ettirdi. Ama diğer benzinliklerden aldığım benzinlerde tekleme öksürme stop etme gibi sorun yaşamadım.

dizel aracim icin opetten yakit almaya baslayinca, rolantim calkalanmaya basladi. birgun temde giderken arac gaz yememeye basladi. emniyet seridine cektim ve arac istop etti. araci tekrar calistirdim ve gazi kokledim. enjektor pisligi atti allahtan. hemen ustama gittim, depoda kalan mazotu cektik. tahminim mazot pis oldugu icin bu sorunu yapti. eger aracim ariza yapsaydi, mazotu incelemeye verip, opetten masraflari talep edebilirdik. cok sukur sikinti olmadi.

o gunden sonra opete gitmedim bidaha. shell cok iyi gercekten. yalniz gecenlerde shell restorasyona girdigi icin motora benzini opetten almak zorunda kaldim. benzin bu sorun olmaz dedim. veeee sayin seyirciler shell den aldigim benzin ile 1.6-1.8 litre yakan motorum, opetten aldigim benzin ilen 3 litre yakti. Allah onlarin belasini versin

Bu 1.6 yakan motorun başka benzinde 3 yakması çok iddialı. Emin misiniz. Başka unsurlar devreye girmiş olabilir.

Bu 1.6 yakan motorun başka benzinde 3 yakması çok iddialı. Emin misiniz. Başka unsurlar devreye girmiş olabilir.

yok hocam kesinlikle eminim. hatta soyle soyleyim, dizel aracimin basina gelenden sonra istasyonu opet turkiyeye 50 kere falan sikayet ettim. siteden diger arkadaslar da benzer sorunlarla karsilasinca, onlar da sikayet etti. sonuc o opet, yenilemeye girdi. 1 ay kapali kaldi.

ancak opet turkiyeden bize soyle komik bir aciklama geldi, opetin franchise istasyonu imis. merkez istasyon degilmis falan filan.

velhasil opet bi 10 sene once bence turkiyede tekti. standartlari cok yuksekti. ama suan istasyon istasyon degisiyor. kimisi iyi kimisi kotu.

motorumun 3 litre yakmasina gelelim. motor cekisi dustu tekledi sacmaladi. benim icin opet wc den ibarettir su saatten sonra:)

burada Shell yolumun tersinde olduğu için po veya opetten alıyorum, ne kadar sakin kullansam da yakıtı 3,5 litrenin altına düşüremiyorum. 6. vites 60 80(çeyrek gaz) arası gitmeme rağmen bu yakıt düşmüyor. madem öyle ben de başka firmaları deneyeyim

PO'dan alınca motosiklet 170'i geçmiyor. Shell V-Power aldığımda 187'ye dayanıyor. Anlayamadım ben yakıt konusunu. :mrgreen:

Motosikleti
CBR 125 R 2014
yok hocam kesinlikle eminim. hatta soyle soyleyim, dizel aracimin basina gelenden sonra istasyonu opet turkiyeye 50 kere falan sikayet ettim. siteden diger arkadaslar da benzer sorunlarla karsilasinca, onlar da sikayet etti. sonuc o opet, yenilemeye girdi. 1 ay kapali kaldi.

ancak opet turkiyeden bize soyle komik bir aciklama geldi, opetin franchise istasyonu imis. merkez istasyon degilmis falan filan.

velhasil opet bi 10 sene once bence turkiyede tekti. standartlari cok yuksekti. ama suan istasyon istasyon degisiyor. kimisi iyi kimisi kotu.

motorumun 3 litre yakmasina gelelim. motor cekisi dustu tekledi sacmaladi. benim icin opet wc den ibarettir su saatten sonra:)

dizel ve opet mi bizim arabaya iffet yaptı o benzin istasyonu filtreden enjektöre herşeyi berbat etti.Motoruma bile oradan benzin almıyorum artık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
duke 390,hep petrol ofisinden alıyorum,şehir dışı 3.5,şehir içi 4.5 yakıyor.hep sakin kullanımda.çekiş düşüşü farketmedim.1 kere shell v power aldım onda da performans farkı göremedim.belki psikolıjiktir bilemiyorum

Motosikleti
Yok

Aciklama komik degil, dogru. Opet'in kendine mulkiyetli istasyonu degilmis sadece isim hakki kiralanmis kisaca. Sahibi sahis firmasi demek ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar