Herkese merhaba,
Bazılarınızın paylaştığı bilgileri okudum ve nedense Türkiye de kalıplaşmış gibi yine TL,YTL,Kuruş gibi parasal değerlerden söz edilmiş!
Arkadaşlar, Türkiye maalesef henüz stabil ( sağlıklı ) bir Ekonomiye sahip olmadığında, Fiyatlar da uzun süre değişmeden kalamıyor!!
Kısacası, Parasal değerle değil litre olarak ölçüm yapmamız gerekmektedir.
Ben MCT 250 yi ilk aldığımda depoyu 30-35,-YTL ile doldurabilirken şu anda yaklaşık 45,-YTL ödüyorum!! bu durumda parasal değer önem taşımıyor çünkü belli bir süre sonra aynı paraya aynı miktar yakıt alamıyoruz!
En iyisi ölçümlerinizi Km ile yapın ve sarfiyatınızın ne olduğunu tespit edin.
Mondial MCT 250 nin kitabında 2.4 Lt / 100 Km diyor ama bu dünyanın en büyük YALANI çünkü 2800 Km ye geldim ve sarfiyatım hala 100 km da 4.5 ila 4.7 Lt arasında seyir ediyor:silent: okuduğum kadarı ile de herkese ağız birliği yapılmışçasına, Senin performasın onunkinden daha iy vs vs gibi uydurmalar anlatılıyor.
Yakıt sarfiyatı 3 kriterin ortalamsı ile belirlenir!
1- Şehir içi
2- Sehir dışı ( uzun Yol )
3- Dur kalk trafiği.
bu üç kriter ortalaması bizlerin kullanma talimatlarında ya da Motosikletlerin satış aşamasında okuduğumuz ya da dinlediklerimiz. Bu Motosikletler Benzini koklar, Yakmaz, Tasrruflu ve nice uydurmalar.
Ban Mondial merkez ( Fabrikasına mail attım ve Tel ile arandım.
İzmirde bu soruna el atacak bişr servis istedim ve Bornovada bulunan 2 servisin Tel nolarını verdiler bakalım ne yapacaklar. Güya Şamandıradan kaynaklanıyormuş sorun! bakalım
Selamlar,
Özer