Yakıt Tüketimi Sorusu

Merhabalar,

Arkadaşlar iki farklı markanın motosikleti olduğunu farzedelim. (Örnek Yamaha ve Honda)

Ve motor hacimleri birbirinin aynısı. (Örnek ikisi de 125 lik veya ikisi de 150 lik gibi)

Hatta sürücü ve motor ağırlık toplamlarının da birbirinin aynısı olduklarını farzedelim.

(Örnek her iki motorun da sürücüleriyle birlikte ağırlığı 200 kg civarında olsun)

İki motor sürücüsü de aynı yolda aynı hızla gittikleri zaman (örnek 60 km), harcadıkları benzin aynı miktarda mı olur?

Aynı olmaz çünkü her motor kendine has bir verimlilikte çalışır. Öyle olsaydı her marka model arabanın mesela 1.4 motor işte bilmem kaç beygir ünitesi aynı miktarda yakardı. Yada mesela 250 cc klasmanında inazuma diğerlerine nazaran 0.5-1 lt fazla yakar diyorlar. Birbirinden absürt derece fazla yakmazlar ama illa fark olur.

Aynı olur. Bu ne enteresan soru yaw :sunny:

Peki farklı fabrikanın üretimleri olunca, yakıtı etkileyen başka bir faktör olmuyor mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Arkadaşlar ben bu siteyi sevdim. Şu iki haftadır gece gündüz o kadar çok mesajları konuları ve yorumları okudum ki, gözler gitti, eğer gözlük takmaya başlarsam bu sebepten takacağım. ::150::

Motosiklet kullanan seven abilerin arkadaşların birbiriyle atışmalarını , tartışmalarını dahi, tebessümle okudum. Kimse kimseyi kırmıyor

Yarın bir gün (şu an ehliyet kursuna gidiyorum) motosiklet aldığımda sizleri çok rahatsız edebilirim :)

Selam ve saygılar

Bu işten biraz anlayan adam bu soruya kesin cevap veremez, hiç anlamayanlar destanlar yazar.

Fazer 600 98 beygir.
Dl 650 67 beygir civarı birşey olması lazım.

Dl 650 , 50 cc daha fazla ama 30 küsür beygir daha az örneğin.

Yani aynı cc ler aynı güçte demek değildir. Hatta örnekteki gibi daha yüksek cc olmasına rağmen daha güçsüz olabilir.

Bu soruya net cevap verilmez. Çünkü yanlış anlama ama saçma bir soru. Okadar çok değişken varki...

mazda diyoki: sürücü aracını ençok 6.vitesde kullandığı (kilometre yaptığı) için. şanzımanı 6.vitesde en yüksek verime sahip olucak şekilde tasarladım...
kasklarda aynı mı. peki içindekiler.
aynı parti üretim olsa bile farkeder

Peki farklı fabrikanın üretimleri olunca, yakıtı etkileyen başka bir faktör olmuyor mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:45 ----------

Arkadaşlar ben bu siteyi sevdim. Şu iki haftadır gece gündüz o kadar çok mesajları konuları ve yorumları okudum ki, gözler gitti, eğer gözlük takmaya başlarsam bu sebepten takacağım. ::150::

Motosiklet kullanan seven abilerin arkadaşların birbiriyle atışmalarını , tartışmalarını dahi, tebessümle okudum. Kimse kimseyi kırmıyor

Yarın bir gün (şu an ehliyet kursuna gidiyorum) motosiklet aldığımda sizleri çok rahatsız edebilirim :)

Selam ve saygılar

Gücün yola aktarımındaki kayıplar, bloğun verimliliği ve aerodinamik geldi aklıma diğer bütün parametreler eşitse.

Olmayabilir.Her marka kendi parçalarını ve sistemini geliştirip motoru piyasaya sürer.Ki motorların airodinamikleri de çok etki eder.Karenajların keskinliği etki eder.Yani olmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar