dukeler absürd gaz tepkisiyle biliniyo zaten bi acayip gaz açıp kapatmak ama benim hoşuma gidiyor. anladığım kadarıyla ara ara gazladığım ve performanslı kullanmama birde soğuklar eklenince böyle bir tüketim çıktı. Bu depoyuda olabildiğince sakin ve sabit devirlerde kullanarak kaç km gittiğini buraya eklerim. Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar
buna istinaden bi aksiyon kamerası alıp sürüşünü izleyebilirsen kendine ayar verebilirsin sanırım
nerde ne kadar gazlamissin neden çok yakmissin anlayabilirsin kolayca.
Sonra nerden benzin bulcam da yurutcem o is biraz zorTam ölçüm yapmak istiyor isen, ana depoyu boşalt 1 litre benzin doldur bin motora şehir içinde sakin kullan bitince kadar durmadan. 1 litre ile yaptığın km o şekilde bul. 30km cıvarı olmalı. Aksi halde vardır bir sorunu.
Ya arkadaş nasıl Motorcu sun sen.Sonra nerden benzin bulcam da yurutcem o is biraz zorgezerek kullaniyorum sakin sakin yakinda net sonucu yazicam tekrar buraya
Ya arkadaş nasıl Motorcu sun sen.![]()
istanbuldayım burada öyle alayım 1 litre benzin de dolaşırken bitsin yapamam normalde bile üstümüze çıkmak için yer arıyoken herkes birde düşün ana yolda bittiğini benzinimin. ben nerde durucam da benzin ekleyip devam edicem motora. belli bir güzergahtada volta atar gibi gidip gelemiycegime göre bu fikir iş yapmaz maalesef.
Şöyle yapıyorsun o zaman. Bi tamirci gidiyorsun. Araba veya motosiklet. 3 4 litrelik boş yağ bidonu istiyorsun. Eve gidiyorsun depodaki benzini bidonu dolduruyorsun. Depoda en fazla 4 litre benzin olursa tadından yenmez. 1 litre sini depoya geri kalanını yanına alıp dolaşmaya çıkıyorsun. Yola çıkmadan kilometreyi bir yere not edip benzin bittiğinde tekrar kilometreyi not et. Farkı 1 litre ile yaptığın yoldur. Bu işlem en fazla 1 saatini alır. Ben yapamam diyorsan git bi tamirci ye onlar halleder. Daha ne diyim.
Benim cbr250 hep 3.5_3.7 arası yakıyor. Şehir içi bu. Yalnız 60 tl ye 300 km hesaplayınca 4 küsür litreyi nasıl hesapladın. Benzinin litresi kaç tl ki.