Yakıt sarfiyatını düşürmeninin alternatif yolları nedir?

Katılım
14 Nis 2011
Mesajlar
112
Arkadaşlar herkese İstanbul'dan merhabalar. Benim makina 100 km de 4.4 lt yakıt tüketiyor. Ama bu oldukça fazla. Bazı ayarlar vardırya motor bölümünde yapılan. Kullanımla ilgili kısım tamam da motor aksanlarında ne gibi değişiklikler yapılabilinir sarfiyatı azaltmak için. Bu konuda bilgi verebilirseniz gerçekten çok faydalı olacak. Bu yakıt olayı beni rahatsız etmeye başladı. Yoğun iş temposundayım ve aylık 200 liradan fazla yakıt masrafı beni rahatsız etmeye başladı. Gerçekten çözüme ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum. Herkese bol güneşli günler.
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
En temel yöntemler motorun ayarlarının düzgün olması, lastik basınçlarının daima uygun olması ve agresif kullanımdan kaçınmaktır. Bunların yetmediği durumlarda motoru satıp yenisini almak tek çözüm maalesef.
 
Katılım
13 Haz 2009
Mesajlar
5,384
karburatörüne ayar çektirebilirsin birde olmadı memesini ufaltırsın yakıt düşer ancak önceki seriliği ve atikliği de düşer tabi :D devirli kullanmasıın genelde 5 atıp gidersin 90 ı geçmessen uzun yolda da baya düşer
 
Katılım
11 Eki 2005
Mesajlar
4,387
Kontagı kapat. En kokten cozum budur bence:)

Sorun sende degil benzini bu fiyata getiren hukumette.
 
Katılım
4 Ağu 2008
Mesajlar
1,597
Makineler fazla yakmıyor. Benzin pahalı. Yüksek vites giderseniz düşecektir. 3 litre yaksın diye bir mücize de beklemeyin derim. Benim 150'lik regalde 4 litre civarı yakıyordu.
 
Katılım
1 Nis 2011
Mesajlar
146
150 cc'lik bir motosiklet bile 2.5-3 lt civarı benzin yakıyor.250 cc bir motosikletin 4 lt'yukarı yakması normal değil mi.
bide günlük kullanımda takıt tüketimini etkileyen en büyük faktör devirli kullanım.
kendimde yüksek devirde kullanırım.geçen hafta bu yüzden subap kesti.20 tl 'ye halettim gerçi.
 
Katılım
6 Nis 2011
Mesajlar
229
Maalesef bunun için yapabileceğin bişey yok.En azından motora bi ayar yapma şansın yok.Eğer motorun gidişi ile ilgili bi şikayetin yoksa tabi.Çünkü ayarsızlık olsa sıkıntılı gider ve çok yakardı.O tarz bi sorununuz yok sanırım.Karbüratör memesi ile ilgili ufaltma veya tel atmanızı tavsiye etmem.Çünkü zaten performans düşecektir ve yakıtı azalttığınız için yanma artacak ve hararet yükselecektir.Buda size ekstra masraflar demektir.Gönül isterki motorlarımız bir iki litre yaksın ama malesef olmuyor işte.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst