yakıt rekoru kırdım

Merhaba.

2017 yazında Ankara-Konya-Taşkent-Ermenek-Kazancı-Anamur güzergahında sürdüm.

Taşkent rakımı 1363 metre ama devamında şuradan geçiyorsunuz:

1900 rakımdan deniz kenarına inerken haliyle az yakar motor.

Bu arada zaten Rally yeni çıkmış ve de keyifli bir rota esnetmeyle geze geze rodaj yapmışım.

Bu rota da özellikle Taşkent sonrası beni büyüledi.

Tekrardan geçmeyi planlıyorum bakalım.

Kısmet.
Oranın az ilerisinde alanya ermenek yol ayrımı var alanya tarafına gidince ordan daha yüksek yerler var çukuryurt geçidi mesela daha yüksek ordan 1925 rakım

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
yavv sende de mi butce yok, gittin sym falan aldın fsdsfa

tamam tamam , arora gibi değil sym:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ya bazen dediğin gibi dusunuyorum.

ama zerrre sorunu olmayan motoru satıp ne yapmak istiyosun diyip vazgeciyorum.

fakat aklım hep 2018-2019 africa adv de.

yeminle gs ten daha konforluydu.neyse 200.000 olsun hele bi dusunuruz :)
Boşver dursun. Devir kötü kolla ... durumları şu sıralar. Para harcamaya hiç gerek yok. Ben de çok yükseliyorum ara ara sonra kendimi tokatlayıp hizaya getiriyorum :D

yavv sende de mi butce yok, gittin sym falan aldın fsdsfa

tamam tamam , arora gibi değil sym:)
4. SYM mi aldım parasına göre mis gibi motor hiçbir sorun yaşamadım

jet200 ile 5 ayda 18.000 yaptım çok memnunum niye gidip 125 lik kampana frenli Honda ya 200.000 toslayayım , yav şaka gibi 400 km de ki motoru 80.000 e aldım kalan parayla gittim bitanede vitesli Sym Nhx 125 aldım ,
mesele bütçe değil yeen ,
mesele hak edene hak ettiğini vermek 😁

çorcil ne demiş ,
Herkes para kazanır ama herkes para harcamayı bilemez 😅

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Oranın az ilerisinde alanya ermenek yol ayrımı var alanya tarafına gidince ordan daha yüksek yerler var çukuryurt geçidi mesela daha yüksek ordan 1925 rakım
1363 rakımlı Taşkent'ten Alanyaya giderken 1925 rakımlı Çukurtyurt Geçidi'nden geçmek için yaklaşık 550 km tırmanılsa da devamında 1925 rakımdan deniz seviyesine iniliyor olduğu için motorunuz az yakmış işte.

Aynı yolu benzer süratlerde ve benzer hava ve ağırlık koşullarında bu sefer tersten, yani Alanya-Taşkent olarak yapıp tüketime bakıp ve hatta iki yolculuğun ortalamasını alıp yorum yapmak en sağlıklısı aslında.

Kolay gelsin size.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1363 rakımlı Taşkent'ten Alanyaya giderken 1925 rakımlı Çukurtyurt Geçidi'nden geçmek için yaklaşık 550 km tırmanılsa da devamında 1925 rakımdan deniz seviyesine iniliyor olduğu için motorunuz az yakmış işte.

Aynı yolu benzer süratlerde ve benzer hava ve ağırlık koşullarında bu sefer tersten, yani Alanya-Taşkent olarak yapıp tüketime bakıp ve hatta iki yolculuğun ortalamasını alıp yorum yapmak en sağlıklısı aslında.

Kolay gelsin size.

ohoooooooo

o guzergahta bizim cb125f 0.8 den fazla yakmaz.

cb125f düşmanları, ağlayın şimdi hehe

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
pazartesi günü Konya Taşkenten Antalya Alanyaya Mondial lavinya 125 ile gittim taşkenteki evimin dibindeki petrolde depoyu fulledim alanyada ki evimin debindeki petrolde tekrar fulledim tam 120 km yol ve tam 2.05 litre aldı

nasıl bu kadar az yaktı şaşırdım kaldım normalde 100 km de 2,5 litre yakar uzun yolda az yaksa bile o kadarda fark olmaz

pompacının ölçeğimı bozuk acaba :D
o yolu bir kaç kez gittim, hep iniş yokuş aşağı olması ve akışına bırakmanız nedeni ile az yakmış olması normal. hatta videom da var. :D kaç sene öncesi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bakımlı motor olmak şartıyla fabrika verisi 3 lt olan motora 4-5 lt yaktırabilmektir marifet olan.

Facebook Nc ya da Dominar gruplarındaki yeni üyeler gibi az yaktırmak asla bir başarı olmamalı. Motor sürüyoruz, yani kımıl kımıl, hımbıl hımbıl sürmek gerçekten size keyif veriyor mu? Bana değil.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hadim’liyim. (Taşkente 12km) Alanyada evim var. Dolayısıyla yolu biliyorum, kuş yuvasından geçen rotanın bir kısmı yokuş aşağı, hemde uzun bir kısmı birde çıkarken ölç.

Alanyalının yayla diye çıktığı torosların tepesinden sahile iniyorsun. Anormal değil.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
2021 Suzuki GSX-S 1000 F ile ani gaz açmalarda 16 litre gösteriyor o_Oo_O

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar