Yakıt pompası İle ilgili Sorun

Arkadaşlar, geçen gün motorumda sürüş halinde tüm elektrik gitti.Açıp baktığımda sigortanın attığını gördüm.Herneyse bir yerden şasi yapıyor olduğunu düşündüm.Tamirhaneye çektik.Tesisatı incelediğimizde bir yerde far kablosunun sivri bir yere sürtüp yırtıldığını gördük.Bunu onardık birkaç iyileştirme yaptık zayıf gördüğümüz yerlerde.Sigorta atma sorunu çözüldü.

Fakat bundan sonra stop etme veya hiç çalışmama sorunu başladı.Kontağı açınca yakıt pompasından 4 5 sn ses geliyor normalde.O ses gelince motor çalışıyor.Fakat bazen o ses 1 sn gelip duruyor, bu şekilde marşa basınca çalışmıyor.

Biraz duruyorum, tekrar kontağı açıp yakıt pompa sesi normal şekilde 5 sn olunca sorunsuz çalışıyor, çalıştıktan sonra ise çeşitli zamanlarda stop ediyor.

Yakıt pompasını kontrol ettik çalışıyor, yakıt pompasına gelen elektriğe baktık bir problem yok, hortumlarda da bir sorun gözlemlemedim, enjektörler çalışıyor.

Akü yeni tam şarjlı.

Önerileriniz nelerdir..

immobilizer var mi? sorun orda olabilir. bahsettiginiz yerlerde elektrik ile ilgili sorun yok ise, mantik olarak o elektrigi 1. sn de kesen bir sey olmali. bu da anahtar sistemidir baska bir kacak yoksa.

bir bakmakta fayda var.

kolay gelsin.

immobilizer var mi? sorun orda olabilir. bahsettiginiz yerlerde elektrik ile ilgili sorun yok ise, mantik olarak o elektrigi 1. sn de kesen bir sey olmali. bu da anahtar sistemidir baska bir kacak yoksa.

bir bakmakta fayda var.

kolay gelsin.

immobilizer yok.Anahtarda sorun yok anladığım kadarıyla, sorun olsa pompa sesi hiç olmaz, fakat onu tekrar kontrol edeceğim.Pompa 1 sn basınç sesi yapıp duruyor.Bu şekilde çalışmıyor.

Biraz bekleyince ve tasadüfen o basınç sesi 5 sn gelince çalışıyor.Bazen 5 10 dk çalışıyor stop etmiyor.Bazen 20 30 sn sonra stop ediyor.

Tekrar deniyoruz yine ses kısa olunca çalışmıyor, uzun olunca çalışıyor bir süre sonra stop ediyor..

Basit birşey gibi geliyor, fakat detaylı bir kontrol prosedürü yapıp ona göre hareket etmek lazım.Şu an için yetkilii servis uzakta Diagnostic cihazı ile bilmiyorum sorun bulunur mu :silent:

Son düzenleme:
dostum anahtarda sorun olup olmadigini soyle anlayabilirsin, 1 sn ses gelip kesilince tesisatta elektrik var ise anahtarda sorun yok, eger 1 sn ses verip sonra tum tesisatta elektrik gidiyorsa anahtarda.

eger anahtarda sorun yoksa, yakit pompasi arizali. yakit pompasini nasil kontrol ettiniz? her 3 çalıştırmanın 1 inde bu oluyorsa, sizin deneme yaptiginiz pompa kontrolu 2/3 luk kisma denk gelmis olabilir. sanirim yakit pompasinin icinde bir problem var bu durumda.

kolay gelsin.

dostum anahtarda sorun olup olmadigini soyle anlayabilirsin, 1 sn ses gelip kesilince tesisatta elektrik var ise anahtarda sorun yok, eger 1 sn ses verip sonra tum tesisatta elektrik gidiyorsa anahtarda.

eger anahtarda sorun yoksa, yakit pompasi arizali. yakit pompasini nasil kontrol ettiniz? her 3 çalıştırmanın 1 inde bu oluyorsa, sizin deneme yaptiginiz pompa kontrolu 2/3 luk kisma denk gelmis olabilir. sanirim yakit pompasinin icinde bir problem var bu durumda.

kolay gelsin.

Öncelikle teşekkür ederim cevaplarınızdan dolayı.

Söyle ki;1 sn ses geldiğinde elektrikle ilgili bir sorun olmuyor.Ateşleme lambası yanıyor ve yanık duruyor.Yakıt tankını söküp pompayı manuel şekilde çalıştrdık.Depo tam doluydu hızlı bir şekilde 20 litre yakıtı boşalttık.Pompa da herhangi bir tekleme durma olmadı, stabil şekilde yakıtı çekti.Sanırım bu şekil de yakıt pompasını elemiş olduk?

normalde 5 sn ses yapan yakıt pompası bazen 1 sn ses yapıyor diyorsan ya ona gelen elektrikde problem var pompada

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar