Yakıt dönüşüm katalizörünün iptal edilmesi problem yaratırmı?

S.A. Arkadaşlar bir arkadaşım motorsikletinin rampalarda motorsikletinin bayıldığı düşüncesiyle yakıt dönüşüm katalizörünü iptal etmiş ve silindir kapağı üzerindeki girişide oraya uygun bir kör tapayla kapatmış motorsikleti deneme fırsatım oldu daha öncede kullanmıştım aynı motoru çekiş te biraz artma olmuş gibi geldi gaz yiyişi falan değişmiş motorun tabikide sesindede biraz farklılık geldi bana aklıma takılan şey orjinalinden yakıt dönüşümü için yapılan bu parçanın motorsiklet üzerinden söküldüğünde motorsikletin performansın da artış oluyorsa motorsiklete zararıda olma durumu söz konusu olurmu?

motor cin malısa sök gitsin.
Bende ki motor cin malı söktüm. Kör tapa yaptım.
Ne yakıtta nede performansta herhangi bir etkisi olmadı.

aksini forumda idda edenler çıkacak ama hiçbir problem çıkartmaz, aksine faydalı bir işlemdir. çevreyi kirletirsiniz ama sonuç olarak bunuda desteklemem tabi ancak arabalar kat kat daha fazla kirletiyor özellikle bide onlara kat iptali yapan kitleler çok büyük

katalizör dediğin egr herhalde. motorun modelini söylememişsin. eğer basit bi modelse mekanik egr ise bi şey değişmez zararı olacağına inanmıyorum

Kuba cg 100 arkadaşlar bide motorsiklet normalden daha fazla ısınıyormuş gibi geldi bana bu durumun bununla bir ilgisi olabilirmi ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar