Yakalandım Ceza Ne Ödicem

Katılım
1 Eyl 2004
Mesajlar
329
alaçatı girişinde jandarmaya ehliyetsiz yakalandım karakola gittik.motor babamın üstüne olduğuiçin 188 ytl ceza yedim bi de pazartesi çeşmeye gitçekmişiz savcılığa ordan ne kadar ceza yicem?

bi de lütfen ehliyetsiz kullanmanın sonu gibi mesajlar atmayın lütfen evet hata yaptığımı biliyorum ve cezasını çekicem..boşu boşuna niye kullanıyosun diye mesaj atmayın....

HATAMIN FARKINDAYIM!!!!
 
Admin
Yönetici
Katılım
14 Nis 2003
Mesajlar
7,150
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Trafik ceza madde numaraları ve 2005 yılı ceza tutarlarını öğrenmek için tıklayınız.

Karayolları Trafik Kanununu indirmek için tıklayınız

Karayolları Trafik Yönetmeliğini indirmek için tıklayınız.

Trafik Para Cezalarının Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Esas Ve Usuller İle Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmeliği indirmek için tıklayınız.

Trafik Cezası Sorgu Ekranı

WEB: http://trfdenetleme.iem.gov.tr/
WAP: http://trfdenetleme.iem.gov.tr/wap

Bu bölümde K.T.K. madde 116'ya istinaden, İstanbul’da Trafik Polisleri ve Fahri Trafik Müfettişleri tarafından kural ihlali yapan sürücülerin araçlarının tescil plakalarına yazılan trafik cezaları yer almaktadır. Sorgulama sonucu çıkan trafik cezaları tebliğ için adresinize posta yolu ile gelecektir. Ödeme için tebligatın gelmesini bekleyiniz. Trafik cezaları sitemizde bilgi amacıyla yayınlanmaktadır. Aracınızın ruhsatında yazılı bulunan adreste ikamet etmiyorsanız, yeni adresinizi mutlaka aracınızın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna bildiriniz. Bu yasal zorunluluktur (K.T.K Madde 32).



1 Ocak 2005 tarihinden itibaren trafik para cezalarının ödeme süresi değişmiştir.

Yeni düzenleme ile 1 Ocak 2005 tarihinden sonra kesilen trafik para cezaları tebliğ tarihinden sonra 1 ay içerisinde ödenmelidir. 1 ay sonrasında ödenmeyen para cezalarına aylık yasal faiz uygulanmaktadır. 1 Ocak 2005 tarihinden sonra kesilen trafik para cezaları katlanmamaktadır.

1 Ocak 2005 tarihinden önce yazılan trafik para cezaları, eskiden olduğu gibi tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içerisinde ödenmelidir. 10 gün içerisinde ödenmeyen para cezaları iki katına çıkar ve ödeme süresi 10 gün daha uzar, bu süre içerisinde ödenmeyen cezalar üç katına çıkar. 3 katına çıkan para cezası da ödenmediği takdirde aylık yasal faiz uygulanır ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca yasal işlem yapılır.
 
Katılım
1 Eyl 2004
Mesajlar
329
toplam 380 mi yicem tam anlamadım bi de hapis cezası gözüküyor o da artı olarak para cezası mı olcak?
 
Katılım
17 Mar 2004
Mesajlar
335
bende yarın ruhsatsız ereğliye gidicem. polislere duyurulur :rendeer:
olmadı plakayı sele altı yaparım yakalayabilirlerse yazsınlar :farao:
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
9 Tem 2005
Mesajlar
615
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun batucan,
2005 yılı ceza listesinden anladığım kadarıyla sen 188,30 ytl ödemişsin, aynı cezayı ruhsat sahibi olan babanda ödeyecek. 1-2 aylıkta hapis cezası varmış ama bence bu da para cezasına çevrilir. yani toplamda en iyi ihtimalle 500 ytl ye yırtarsın bu işten gibime geliyor ama yinede yanıltıcı olmak istemem.
 
Katılım
4 Mar 2004
Mesajlar
1,755
geçmiş olsun, bu koruda bir başlık var, orda 788 milyon yazıyodu.
 
Katılım
25 Haz 2005
Mesajlar
205
Bu B ehliyeti ile kullanan arkadaşlara ne ediyorlar onlara bunu ediyorlarsa çok ayıp ediyorlar . Bu genç arkadaşımızın altında Haya busa mı varki ehliyet bu kadar problem olmuş .

Baktım B tipi ehliyeti olanlarda 2 ay ceza için mahkekmeye sevk ediliyor . Yani işin şakası kalmamış ehliyetlerinizi halledin kardeşler .
 
Katılım
12 Nis 2005
Mesajlar
19
danger0,
788+188
188 ruhsat kendi uzerine olmadigi icin
iyi paralar odemzsen katlanir bilgine
 
Süper Moderatör (BBRR)
Katılım
12 Haz 2005
Mesajlar
8,442
sevgili arkadaşlar geçmiş olsun temennisi bir insanın başına istem dışı gelen hallerde söylenir bir hastalık bir kaza vb yani kişi buna engel olamaz batucan bu olayın olmasına engel olabilirdi ehliyetsiz yola çıktığında yakalanma riskini zaten göze almış olman gerekir
bende baya ehliyetsiz motor kullandım ama şimdi geri dönüp baktığımda bu kadar büyük riski niye göze almışım demeden yapamıyorum yeni başlayan arkadaşların içinde dinmeyen motor kullanma arzusunun ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum ve batucana çok ucuz atlatmışsın bir daha daha dikkatli ol demekten başka bir şey elimden gelmiyor :bounce:
 
Katılım
20 May 2005
Mesajlar
67
Geçmis olsun Batucan, benim de en tirstigim olay yahu. Gerçi ehliyete az kaldi ama, gider ayak mayina basacagim diye ödüm kopuyor. :p

Bu arada o degil de sanirim Jandarma bu isi daha siki tutuyor, yani en azindan öyle duyuyorum. Acaba dogru mu ? Yani ben yazlik mekânlarda hiç çevirme falan oldgunu görmedim ve büyük küçük herkes de araba-motor biniyor yani. Ama çok ceza haberi geliyor ekseri de Jandarma'ya yakalaniyorlarmis.
 
Katılım
31 Ocak 2005
Mesajlar
2,031
Batucan,ehliyetsiz eniştemde yakalandı hapi cezasını paraya çevirdiler toplam 578 ytl yedi.Kask ve kaskosu olduğu için bu kadarla kurtuldu.Onuda jzndarna yakalamıştı ne tesadüf.Trafik affediyorda jandarma asla,daha dikkatli ol
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst