karışmayayım diyorum ama duramıyorum askerde bir tümgeneral komutanımız vardı... terör meselesi ve askerlikle ilgili bir konuda yorumu şuydu " başının üstünden mermi geçmemiş bir insanla bu meseleyi konuşmayın" bu bir... ikincisi bir emniyet mensubunun sözü hepiniz bir katil adayısınız sıradan bir insan sıradan bir katil adayıdır bir anda katil olmanız mümkün daha da ilginci bu emniyetçi abinin verdiği bilgiye göre katil olmak hırsız olmaktan daha kolay...bu iki... gazeteleri okuyor televizyonları seyrediyoruz ve konforlu koltuklarımızda yaşanan olaylar hakkında yorum yapıyoruz nabız 60-70 çayınız-kolanız-içkiniz önünüzde hayat normal seyrinde... öyle olsaydı böyle olsaydı o öyle oldu bu böyle oldu diye sallayıp duruyoruz... en ağır cezayı almasını istiyoruz muhakkak ama kimisi lastik yakıp damlatıyor kimisi bir yerlerine bir şeyler sokmaktan taksim meydanında asıp teşhir etmekten bahsediyor ve biz katile manyak diyoruz...az sakin olun yahu... birincisi bu gibi olaylarda öncelikle resmi açıklamaları ciddiye almak zorundayız... gazetecilerin ilk günlerde verdikleri haberlerin hiç bir ciddiyeti yok... gidip orada 1-2 polisin üstün körü yaptığı ilk incelemeleri veya diğer arkadaşların da söylediği gibi yönlendirmelerini haber yapıyorlar daha da ahlaksızı hiç bir şey bilmiyorsa haber bekleyen editöre saçma sapan uydurma bir şeyler gönderiyor ve haber oluyor bu da siz-biz de bu haberleri okuyup onunla fikir yürütüyoruz.... bazı arkadaşlar da cinayet anı ve sonrasına ilişkin yorumlar yapıp adamın yaptıklarını mantıksız buluyor... ilk verdiğim tümgeneral örneği bunun içindi hiç ciddi bir suç işlediniz mi? acaba o adam neden, nasıl işledi ve olay bittiği an ne hissetti mantıklı makul davranması mümkün mü... bu adam neticede seri katil değil sabıkasıyla ilgili bir şey de yok... büyük bir panik ve şok yaşamış olması muhtemel ve mantıklı bir hareket yapması da beklenemez bir keresinde devletin verdiği resmi silahı devletin verdiği bir görevde sorumluluk alanımda bir şahsa doğrultmam gerekti... 2 adım daha atsaydı vatandaş o ölecekti ben de bir insanı öldürmüş olacaktım kimse beni suçlayamazdı da her şey kurallara uygundu neyse ki vatandaş durdu ben de vurmadım ama 2 saat titredim 2 gün etkisinden çıkamadım... düşünün bu adam iki kişi öldürmüş yok cüzdanı almış laptopu neden almamış yok motoru bırakmış... Halfeti'de 30-40 bin liralık motoru neresine sokacaktı acaba adam... ayrıca ilk açıklamada bir şey çalınmamış açıklamasına takılanlarda ilginç nasıl anlayabilirsin ki bir şeyin çalınmadığını var olan bir şeyin eksikliğini fark edebilirsin de olup olmadığını bilmediğin bir şeyin eksikliğini nasıl anlayabilir polis veya bir başkası?