Yağsız kalan motor

motorumun 4bin km de yağını değiştirmiştim, son iki üç gün motorumdan hafif kasmalar başladı, bu daha önce hiç olmamıştı yağını kontrol etmek hiç aklıma gelmedi çünkü 6300km olmuştu bi hata yağıyla ilgili bi sorun olmadığını düşündüm, daha sonra yağının değiştiriyim dedim, tıpayı açtım içinden bi çay fincanını doldurmucak kadar yağ çıktı, yeni aldığım repsol yağıonı koydum içine en iyisi buymuş öyle dediler, motorum şuan 6350 km civarı, fakat motorum çok kasmaya gaz kesince sarsılmaya ayaklarım aşırı titremeye başladı bu beni çok rahatsız ediyo doğal olarak ve daha yeni motoruma birşey olmuş diye düşünmeden edemiyorum bu daha ilk motorum. yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, motorumun sorunu ne olmuş olabilir ?

motorum mondial snappyx, yağ akması vs bişeyler olduğunu düşünmüyorum motoru bıraktığım yerde akardı yada üzerinde belli olurdu, egzozdan dumanda çıktığını görmedim,tek ihtimal benim motoru fazla sıkıştırmış olabileceğim geliyor ama 2binde bu kadar yağ nasıl gider anlamış değilim, sonuçta yağ bitmiş, ve motorum şuan malesef eskisi gibi değil titremeye başladı, gazı saldığımda horul horul ses geliyor

bilemiyorum..ama içim hiç rahat değil motora binesim gelmiyo bu şekilde servis çok uyanık olduğu için başka bi motorcuya götürdüm civatalarına falan iyice bakarız dedi bakalım yarın tekrar gidicem ne çıkıcak,

motorunu orta sehpaya kaldır,
me motor kısmını hafif hafif salla sağa sola,
motor ana bağlantı civataları gevşemiş olabilir,
bilgin olsun,
onun dışında motorun CUB model,
yani aldığı yağ 750 gram,
ve sana tavsiyem her 1000 km yağ değişimi yapmandır,
cub modellerın krank kolları kısa oldugundan aşırı hareket ederler,
yağı aşırı kulanırlar ve ne kadar erken o kadar iyi...

dediğiniz gibi motorumun civataları gevşemiş, bugun iyice baktırttım sorun ortadan kalktı, zaten motor yağsız kalmamış, vanaları tıkanmış, onun için atık yağı boşaltamamışım,neyse ben sorunumu civataları sıktırarak hallettim herkeze teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar