Yağmurun motora zararı var mıdır ?

Merhaba mt ailesi. Geçenlerde konu açmıştım bu mevsimde motor almak doğru mudur diye. Cevaplardan yeterince tatmin oldum. Ama merak ettiğim bir konu var. Kusura bakmayın acemiyim o yüzden soruyorum. Yağmurun motorun iç aksamına zararı var mıdır ? Paslanma, bozulma gibi etkiler yapar mı ? Eğer yapıyorsa motorları genelde yıkamıcalarda barzolama su tutularakyıkatıyoruz. İç dış komple yıkanıyor. Ne kadar sağlıklıdır ?

Yağmurdan etkileniyorsa motosiklet değildir o, el arabasıdır. O yüzden gönül rahatlığı ile kullanın, sürün keyfini çıkartın.

valla yıkandıktan sonra nadiren gördüm bazı dandik makinelerde sorunlar olduğunu, oda bujilere felan su kaçmasından, normalde bir zararı olduğunu sanmıyorum, geçenlerde AEA' mın ninja tanıdımıydı sanırım, tanıttığı çocuk 3 sene motoru yaz kış kar dışarda kalmış, sadece eksozda felan pas vardı, yani paslanma felan etkileri tabiki olur, ama iç aksamda sorun olmaması lazım, çünkü sonuçta motorla sudanda geçiyoruz yağmurda da biniyoruz, sünger değilya içine su kaçsın.

Çan çin çonlar bile artık yıkanınca sorun yaratmıyor. İyi bir makine asla yaratmaz.

elektrik aksamı ile oynanmamış ise veya oynansa bile iyi yalıtılmış ise bir sıkıntı çıkmaz. uzun vadede yollardaki tuz ve yola serpilen solüsyonlar yüzünden paslanma olabilir ama çok uzun vadede.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
uzun vadede paslanma boyanın renginin solması gibi görsel kusurlar dışında bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ben...

Benim motor yağmur yadığında hep yağmurda kalıyor malesef.ama şu zamana kadar bir zararını görmedim.

90 derece V-twin bir motorum vardı eskiden. Aşırı yağmurlarda ön tekerin kaldırdığı sular ön silindirin bujisine kaçardı, motor tek silindire düşerdi. :mrgreen:

Motosikleti
Fazer8 abs
benim motorum her daim dışarda. genelde erindiğim için çadır çekmiyorum. daha bugün sabah motorun başına geldiğimde selenin, deponun, göstergelerin, ön rüzgarlığın ve aynaların buz tuttuğunu gördüm. tek marşda çalıştı. yağmurlu havalarda ise tek zararı yağmura direk maruz kalan düğme tertibatını etkiliyor onun dışında ben başka bişey görmedim.

Motorun içine su kaçsa bile zaten buharlaşacaktır çalıştıktan sonra. Motor aksamına bi zararı olmaz ancak göstergeleri falan yıkarken dikkatli olmak lazım.

normalde her kitapcıkta motor sıcakken yıkamayınız yazar ancak yağmurda motor sürmek yerine durmalımıyız eheheh:queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elektrik tesisatı kalitesizse ve işçiliği iyi yapılmamışsa sorun çıkar, diğer parçalar için sorun olmaz.

Benim Motor Çin Malı Ancak Hiç Sıkıntı Çıkarmadı.Kaliteli Birşey Alıcaksan Kafana Takma Derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar