Goretex;
Narindir, hor kullanırsan, makineye atıp yıkarsan yıpranır ve 1ayda su geçirmeye başlar. Aksi taktirde uzun yıllar su ve rüzgarı dışardan geçirmez.
Nemi naylon gibi içerde hapsetmiyor, uzun sürede de olsa teri dışarı atarak kuru kalmanı sağlıyor.Ama çok terleyince aniden kurutmasını bekleme.
Dışardan yağmur ile birlikte rüzgarı da geçirmiyor. O yüzden pek yazlık bir ürün sayılmaz(hernekadar teri dışarı atıyor, nefes aldırıyor deselerde inanma, yazın için yeterli değil.) Genelde içlik şeklinde oluyorlar, takıp çıkartmaya üşenmezsen sorun yok tabi.
Hernekadar yağmuru geçirmese de ıslaklık hissini engelleyemiyor, ve üşütebiliyor. Kışlık montların içine iyi gidiyor, çünkü dış katman suyun ve rüzgarın çoğunu dışarda tutuyor ve içeri geçen kısım da goretexe takılıyor. Yani ince bir goretex mont ile soğuğa ve yağmura karşı çok beklentiye girme.
Genelde çok pahalıdır, gore adı geçtimi fiyat 1.5x oluyor...
Yağmurluk;
İyi bir yağmurluk yağmurdan ve soğuktan(özellikle) iyi korur.
Giymesi-çıkarması-taşıması dert olabilir kişiye ve yağmurluğa göre.
Narin sayılır, Çam.makinesinde yıkamayınız. Düzgün kullansanız bile naylon olan bacak araları kendince yırtılabiliyor.(revit yağmurluğu 10 kere giymedim, bacak arasından gitti...)
Naylon tipli(piyasadakilerin %95'i) durduğunuz yerde bile terletme yapabiliyor, çünkü naylonla kaplanıyorsunuz.
Ucuzu ve pahalısı vardır, kalitesine göre değişir. Benim tavsiyem ya 15 tl ye uyduruk bişey al idarelik, yada uzun yolculuklara çıkıyorum diyorsan DIFI terra al.