yağmurlar gelince tabii bu tartışma başladı.bende bir kaç çözüm yolu göstermeye çalışayım:
1-öncelikle buhar ya da buğu sorunu; çoğunlukla hava sirkülasyonu iyi olmayan kasklarda yaşanıyor.bunun yanısıra maskeyi de ağıza kadar kapatmakta bunu yapabiliyor.eğer kaskınızdan yaşanan bir sorun varsa ya da vizör camından.. sorunu buğu önleyici sprey ya da vizörünüzü çok az bir şey kaldırabilirek çözebilirsiniz.ama asla tamamen değil.bir kaç santim yeterli olacaktır.bir arkadaşımız vizörü tamamen açık tutuyorum demiş.çok yanlış.yağmur damlaları gözünüze çarpacak ve görüşünüzü azaltacaktır.(taş,toprak,çamur parçalarının gözünüze hasar vermemesi mucize olur.)
2-oldu ya çamur vizörünüzü tamamen kapadı.kaskın içinden takılacak hani şu çalışma yaparken takılan gözlükler vardır.atış yapılırken de kullanılır.bunlar gayet ucuz yollu.ben bundan da takıyorum.eğer ki görüsüm bir anda engellenirse kaskın camını açıp bu gözlüğü idareten kullanıyorum.sonra hızı düşürüp güvenli bir yerde vizörümü temizlerim.(sakın güneş gözlüğü kullanmayın.uv filtreli güneş gözlükleri yoldaki yağı görmenize engel olur.)
3-vizörünüzü olur olmadık her şeyle silmeyin.elinizdeki bez parçası vizörünüzü çizebilir.ayrıca vizör üzerinde farklı bir kimyasal tabaka bulunabilir(çizik,ışığı kırmaya yarayan vb.)bunu da kolonyalı mendille silmeyinnnnnn.ben sildim mesela

30 avro'ya maloldu.kolonyalı mendil kimyasal tabakayı çözdü ve vizör gitti.