Yagmurda arabali vapur

Yagmurda Sirkeci-Harem arabali vapuruna bindim. Cok yavas bir sekilde vapurun on tarafina ilerlemeye calisirken yeni motorumla yan yattim. Zemin o kadar kaygandi ki, yurumekte bile zorluk yasadim. Daha once konusu olmustur herhalde, ama olsa da bu bir hatirlatma mesaji olsun. Arabali vapurun metal zemini yagmurda buz pateninden beter oluyor.

hatırlatmanı şöyle genişletelim. ıslak beton, viyadük birleşim yerleri, mazgallar gibi metal ve diğer parlak yüzeylerden, benzin istasyonlarında vb giderken mümkün olduğu kadar yavaş ve dik açıyla geçin. hatta mümkünse inin ve elinizde götürün motoru. ne olduğunu bile anlamadan kendinizi yerde buluverirsiniz.

bir de arabalı vapurlarda motorunuzu mümkünse sabitleyin. istemeden motorun kendisine, diğer araçlara hatta insanlara bile zarar verebilirsiniz.

geçmiş olsun. her türlü ıslak metal zeminden uzak durmak lazım (vazgal, telefon kapağı, portatif köprü, rampa vs.) ve bu vapurların zeminine kaplama yapılması şart. Sadece bizim için değil diğer araçlar içinde şart. Kaç tane kaza yaşandı bu şekilde.

sirkeci yönüne giderken sahil yolunda asfalt ıslaksa eğer rüzgardan dolayı daha önce donuyor. veya yol kuruysa gizli buzlanma olabiliyor. son feribota yetişmeye çalışanlara benden de bir uyarı.

sirkeci harem arabalı vapurda hemen hemen hergün bir motor düşer.. metal zemin kayganlıgı zaten malum araçların akıttıgı yag mazot gibi yada taşıdıkları madelerden ötürü ( balık yüklü kamyonetlerden akan sıvılar) çok kaygan oluyor birde motorcu arkadaşların onde yer kapma heyecanı yuzunden asvalt yol gıbı gaz açıyorlar size tavsiye dik açı ile ayaklarınızı yerde tutun ve frensiz durabilecek hızda ilerleyin .. daha gvenli olacaktır .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar