Yağma yağmur sağanak bu sağanak için yok sığınak...

yagmur güzeldir. yürümek motora binmek izlemek dinlemek yagmurun herşeyini seviyorum...

bide ablası var fırtına onla pek anlaşamıyoruz :p

:queen: :queen::queen: :queen: :queen: :queen:

Walla gülmekten kırıldım desem yeri. Yağmurluklarını çantandan çıkarmazsan sorun yaşamazsın :cat:

Hep dikkat etmişimdir haliç köprüsü ile çağlayan ve çağlayan hahiç arasında ıslandığım kadar hiç bir yedre ılamnamışımdır . :pr:
Vizör yağmurdan ve camurdan görünmez oluyor vizörü aralıyorum bu seferde gözlükler öfff ::ranntign

Motosikleti
Hornet
Hep dikkat etmişimdir haliç köprüsü ile çağlayan ve çağlayan hahiç arasında ıslandığım kadar hiç bir yedre ılamnamışımdır . :pr:
Vizör yağmurdan ve camurdan görünmez oluyor vizörü aralıyorum bu seferde gözlükler öfff ::ranntign

abi ben onun yöntemi buldum git bi oto yıkamacıya camlar için yağmur kaydırıcı war würt'ün:Dsür bi beze..güzelce sil vizörü..sonra yaqmur damlalarının qelmesiyle rüzgarla gitmesi bir oluyo:queen:

bi kere sürdünmü baya idare ediyo abi:cat:Araban warmı bilmiyorum ama onada sürebilirsin sağanak yağmurda silecek kullanma yani öle bişey:cat:

kesin alıcam madem denenmiş :)

veya birkaç vizör üst üste takıp kulanıcam 10 km bir bir vizörü acıcam :queen:

dün caddebostan sahilden maltepe sahile kadar yağmurda kullandım sahil yolu allahtan düzgün ve çok zevkli havada hafif ılık esiyodu soğuk değildi,ilk kez kullanmak nasip oldu düşmeden evime ulaştım ama bugün yanıyo ortalık :) :)

arkadaşlar bugün akşam üstü motorda yağmura yakalandım.
yağmurda motor sürmeyi pek sevmiyorm. sevenide tanımıyrm. Neyse 60 la 70 le gidiyorm. iki şeritli ve her zamanki gibi bol çukurlu bir yol. Arkamdaki sürücü selektör falan yaptı ben kenara çekildim yanımda geçerken çukurdaki suyla güzelcene yıkadı beni. O yetmedi karşı şeritten gelen başka bir sürücü çok sulu yerden hızlı geçince oda güzelce suladı. Anlıcanız donuma kadar ıslanarak ve beni ıslatan o nazik sürücülere ve hürmetli yakınlarına bol bol dualar ederek eve geldim.::angry2::

Sanıyorm herşey iyi hoş güzel ama bide ıslanmasak güzel olacak heralde....

Çok mu şey istedim.....??

arkadaşım en sağ şeritte kimseye yol vermek zorunda değilsin. Geçmiş olsun varsın su atsınlar kaza olmasında...

Bu arada yağmurda kullanan biri olarak arka freni kampana olanların yağmurda kullanmamasını tavsiye ediyorum. Kampanaya su kaçtığı zaman fren çok sertleşiyor en ufak bi şeyde kayabilme ihtimaliniz var..

Son düzenleme:
Gerekli önlemi alıp ıslanmadıktan sonra yağmurda kullanmak çok keyifli oluyor,biz alışkınız zaten yazın bile donumuza kadar ıslanıyoruz ''1 metre derinlikte derden geçince :p '' Zaten bahar sezonu enduro yarışlarında ıslanmamak,boylu boyunca çamur olmamak elde değil,''ay çok yağmur yağıyo ben yarışmıcam çıkmıcam bu tura :cherry: '' diyemediğimizden yağmurda sürmek bizim için vazgeçilmez oluyor ::jester::

yağmurda sürmek kadar zevkli bir şey olamaz tabi yolda mühim kötü çukurlarla dolu bir yolsa oda çok fena ama idare eder bir asfalt ve sağınızda yada solunuda orman deniz güzel bir manzara varsa yağmur kokusuyla toprak ağaç yada deniz kokusuyla karışında insan bir tuhaf oluyor harika bir duygu..

ama yağmurda motor sürmeninde bir hazırlığı var

birincisi tekerlek
ikincisi vizörlerinize motor ve kask yağmur kaydırıcı sıkın motorunuzda çanta varsa bulunsun hatta..
üçüncüsü yağmur için diz örtüsü her motora cinsine göre bulursunuz

533_buyuk.jpg

yağmura hazırlıklı olursanız yağmurun kayfi bir başkadır...

arkadaşım en sağ şeritte kimseye yol vermek zorunda değilsin. Geçmiş olsun varsın su atsınlar kaza olmasında...

Bu arada yağmurda kullanan biri olarak arka freni kampana olanların yağmurda kullanmamasını tavsiye ediyorum. Kampanaya su kaçtığı zaman fren çok sertleşiyor en ufak bi şeyde kayabilme ihtimaliniz var..

bizim burada yollar iki şeritli fakat geniş olduğu için arkamdaki sürücü korna selektör falan çileden çıkardı bende sağa doğru kaydım biraz, dedim korna çalıp teşekkür eder heralde. Ama sanki intikam alır gibi öyle suyu sıçratınca bidaha yol vermemeye karar verdim. Patlasınlar arkamda vermicem yağmurda arkadaş.

İşin kötüsü bide yağmur sağanak halde yağıyor. Kaskın ön tarafını çok yağmur geldiği için yolu göremediğimden dolayı açmıştım. Ordan da su yiyince yuhh dedim artık ya..

Ama haklısın tabiki kaza olmadığı için şükretmek lazım.

Normalde şahsi prblem yaşadığım insanların hürmetli yakınlarına dualar etmem ama o kadar kötü oldum yani o duruma geldim artık:mrgreen:

bence yağmurda sürmek çok zevkli özelliklede çevredekilerin ufo görmüş gibi bakmaları çok hoşuma gidiyo

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şimdi bunun çözümü şu.. motosiklet sürücüsü gibi düşüneceksin. araçlar bana bakmaz ben onların yerine araçları da kontrol etmeliyim diye.. bir birikintinin yanına geldiğinde ya uzaktan geçeceksin, yada etrafta araç olmadığından emin olup öyle geçeceksin :)

geçmiş olsun. sıkma canını..

arada oluyor böyle şeyler...kazası belası var daha...çamaşıra atarsın olur biter...gülü seven dikenine katlanır derim..tatlı su motorcusu tabiri sana cuk oturur...:p

he he he ben artık akıllandım gecenlerde balıktaydım bide yağmur başladı o biçim bi ıslandım ki tarifi yok , artık bulutlu havalarda pek binmeye niyetim yok.

arkadaşım öyle uzağından falan geçeceksin diyosunda öyle olmuyor işte..

Bizim çok çalışkan belediyelerimiz öyle zekice ve gizlilik içinde yapıyolarki yolları çukuru dibindeyken görüyosun. hele içnde su birikintisi varsa. Yani abartmıyorm öyle yollar varki akvaryum gibi yağmur yağdığında al oltanı balığa git yani. Heralde son sözlere bi kaç tane daha eklesek iyi oluca. "aa çukur, ortada kuyu var yandan geç" :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar