Yağışlı havada motorsiklet sürmenin verdiği keyif

Bugün İstanbul Avrupa yakasında şiddetli sağanak yağmur vardı. Hatta yer yer dolu da yağdı. Ama şöyle bişey var ki yeterli ekipman ve kış lastikleri ile yağmurda motor sürüşü harika oluyor. Tem de yanınızdan geçen İETT otobüslerindeki insanların ilginç :silent: bakışları :bounce: size yol veren saygılı sürücüler, üzerinize su atmamak için hız kesen sürücüleri de görünce daha mutlu oluyor insan. Yağmur çok bastırınca köprü altına sığınmış motorsiklet sürücüleriyle 15 dk güzel muhabbetten sonra yolumuza devam edip işlerimize vardık. Motorsiklet gerçekten de hem özgürlük hem keyif. Hele ki kaskınıza çarpan yağmur tanelerinin eşsiz sesi ile daha bi keyif..

Scooter kullanıyoruz bu yüzden keyifli aslında. Normal motosikletlerde alt taraf açık olduğu için biraz sıkıntılı olabiliyor.

yağmurda sürmekten hoşlanmam ama yola çıkmamazlık ta etmem :) scoter yağmur için biçilmiş kaftan :)

ben sadece karlı ve lodoslu günlerde çıkmıyorum onun haricinde sürmemi etkileyen hiçbir şey olmuyor :)

Yağmurda motorsiklet farketmez hepsinde zevkli çoğu motorsiklet kullanmayan yağmurda sürüşün ölüm olduğunu söylüyor ama sanırım ilk yağdığı zaman en başlarında toz toprak karışıp yerde hafif çamur gibi olunca kayıyor eğer 1 saattir falan yağıyorsa viraj alışlarında yada frenlemede 1 yada 2 kez kaymışımdır.

DKN

yağmur durduktan hemen sonra yerler ıslakken gece yapılan sürüş en zevklisidir

3 gündür motor kilit halde yattığı için çok özledim :salut: işe motorla gelmeye karar verdim. Ben de köprüde yakalandım sağanağa. Birazcık ıslandım ama keyifliydi (Soğuk olmasa çok daha güzel olacak :jocolor:) Az önceki gibi şiddetli yağmaz inşallah akşam. Bakalımm

Uzun yolda çok daha keyifli oluyor. Hele ki arkanızda sevdiğiniz kadın varsa :)

evet en tehlikeli olan zaman ilk yağdığı an, yerler sabun gibi, bi de yoldaki çöküntüler su ile dolunca görünmüyor, ama tekerlekler iyi olunca sıkıntı olmuyor.

tabi bi de işin yol boyutu var, koca istanbulda yolların hali harap, ara yollar, sokak araları, çökmüş rögar kapakları sürüş keyfini mahvediyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Kirlenmek güzeldir,temizlenmek kadar.. Keyiflidir yagmurda sürmek, uçmak kadar.. Ancak usumeyi sevmiyorum, sürüşunu etkiliyor insanın.. Bir de ustunuze su sicratircasina yanınızdan yakın ve gereksiz hızlı geçen sürücülerden hoşlanmıyorum..

Ben de bu akşam iş çıkışı hafif yağmura yakalandım yerler hafif ıslak olduğundan ara sokaklarda dönüşlerde maksimum dikkat gösterdim ani şerit değişimlerinde motoru fazla yatırmaktan kaçındım. Yağmurda sürmekte sıkıntım yok da ayaklarım ıslanırsa sinir oluyorum. Ön tekerimin ayak bileğime kadar ıslatmasını yaşadım bi kere pantolon kuruyo da ayakkabı çok zor.

Bende yağmurda motora binmekten çok keyif alıyorum. Genelde her gün işe motorumla gidiyorum. Yağmur olduğunda Xmax, güneşli olduğunda CBR akar :bounce:

Nefret ediyorum. Mağmadan başlayıp yedi kat gökyüzüne kadar her yanı küfürle dolduruyorum. Hele donuma kadar ıslandığım günler, hırsımdan neredeyse eve gelip motoru park ettikten sonra duvarları tekmeliyorum. Başka çarem olsa yağmurlu havalarda asla binmem. Bir de bir sürü tehlikeli araba kullanan, makas atan alçakla cebelleşmek cabası. Zaten yerler ıslak ve kaygan. İşin yoksa tın tın git nenesini yeduğumun trafiğinde.

yağmurlu havada sürüş bambaşka keyifli bir şey.. az motorcu bilir çünkü yağmuru gören çoğu motorcu çıkmaz yada araba ile gider gidiceği yere.. yağmur ekipmanıda zor ama onlarda haklı doğru kask,doğru kıyafetler,motorun üstünde kış lastiği yada yağmura mukavemeti yüksek bir lastik olması lazım.. o zaman keyfinden yenmez..

Ne keyfi gardasim insan sklmıs sipaya dönir. Yagmur vuriyor ıslaniyorsun ellerinden ziyade dizlerin usuyor. Belden asaği yağmura soğuğa karsi bir cozum uretemediler. Yada belki kalin tulumlar vardir ama pahalidir.

Dünyada yaz kış motor üstünde olan postacılar,polisler ,kuryeler v.b var.. bu insanlar yaz kış motorun üstünde sadece yağmurda değil karda tipide bile.. yağmura dayanıklı thermal tulumlar ,botlar,kasklar var kış sürüşü için tasarlanmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar