- Konu Yazar
Arkadaşlar birkaç gündür yağ miktarında artış gözlemliyorum. Fazla yagı veya herneyse içindeki iki sefer aldım.Karter havalandırma tapasını çıkartmıstım bir ay öce ondan olabilir diye tapayı taktım. 70 km lik yolda 3cm doldu.Hedarsıda sarmıştım onuda söktüm. Bir 70 km daha gittim. Yine 3 cm doldu. Bu sefer sıvıyı bir beze boşaltım. Çakmala yaktım benzinden yavaşça motorinden hallice yanmaya başladı.Kokusu benzin. Daha 500 km olmuş yağı bu sefer tamamen boşaltıp yeniledim. Anlaşılan kartere benzin geliyor. Motorun çalışmasında gidişinde bir farklılık yok. Harareti yükseldi yanlız motorun. Ayaklarıma sıcaklık vuruşu arttı. Uzun yolda fan açmıyor suyu antifirizi tam. Hava filtresin temizledim yağ seviyesindeki yükselmeye bağlı fazla yağı çekmeme rağmen bir miktar yağlandığını gördüm. Sizce neden olmuş olabilir. Sekmanlar ve subplardan olabilir diye düşünüyorum. Ama çekiş kaybı yaşamıyorum. Enjeksiyonda ve benzin pompasında bir problem olabilirmi? Ne dersiniz arkadaşlar. Motor rx3i evo mondi.2015 model 9500 kmde