Yağ Yakma Hk.

Arkadaşlar Selam,

Motorum 3000km önce piston üst kapak piston yuvası her şeyi sıfır orjinal parça ile değiştirildi. Sonra statör kablosunun oradan yağ kaçırıyordu ona conta bulamamıştık. Neyse ben ara ara kontrol ediyordum. En son yağ değişiminden sonra 1000km de 200-250ml yağ eksilttiğini gördüm. O kaçak yüzünden motorun sol tarafı ve alt tarafı yağ içinde kalıyordu ama çamur gibi oluyordu. Beyaz duman atma yok. Hava filtresinin oraya baktım orda yağ izi yok. Bu kadar yağı ordan eksiltebilir mi?

Motosikleti
Ns200 15"
Bahsettiğiniz üzere çamur gibi yağ birikintisi oluyorsa olabilir, egzozda beyaz değilde mavi duman atması varmı?

1000 km de 250ml yağ yakan motor bitiktir, yapıldığına göre yakmaz. Muhtemelen dediğiniz yerden ciddi kaçak var. Conta olabilir, ya da keçeden.

Evet çamur gibi birikiyor. Hayır hiç duman atma yok. Sabahları hava soğukken beyaz duman gelirdi ama 2dk sonra kesilirdi.

Yag yaktimi mavi duman atar. Kisin atan o beyaz duman buhardir. Kisin sabahlari egzozdaki yogunlasan sivinin, sicak egzoz gazi ile buharlasmasi ile oluyordur muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar