Yağ tavsiyesi.

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Herkese merhabalar.

İlk motorum Kymco Agility 125 marka bir scooter alalı 6 ay/4000 km oldu, bu sürede 2 defa yağı değişti, ustamın koyduğu yağı markasını bilmiyorum

daha önce görmedim. Şimdi daha kaliteli bir yağ koymak istiyorum motora fakat hangisi koyacağımı bilmiyorum. Sizin tavsiyeniz hangisi olur?

Motul 7100 10W-40
Motul 5100 10W-40
Castrol Power 10W-40
Putoline NanoTech4+ 10W-40

Ve daha bir sürü marka var hangisi almayalım ve bu internet te satılan ürünler güvenilir midir :silent:

Teşekkürler.

Google amcaya,

Kymco Agility 125 recommended engine oil

Veya

Kymco agility 125 user manuel..

Yazabilirsin dostum.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
scooter, hmmm... ıslak debriyaj olmadıkları için yağ seçimi fazla dikkat gerektirmiyor olabilir. yani sonuçta vitesli motorlar yağ seçimini özensiz yaptıklarında debriyaj kaçırma gibi bir dertleri oluyor...

scooter için böyle bir durum yok. castrol power 10w-40 koy gitsin... 10w-40 bir yağ koy gitsin fazla önemseme bence...

çünkü motosikletin motor değil gücü güç değil, kıytırık motorlar abi bizimkiler. scooter işte, sadece motor yağlıyor debriyaj yağlamıyor ve 125 lik fındık kadar boyunda bir motor bloğu, az devir çeviriyor... bilemem yinede beni dikkate alma, fikir beyan ettim sadece.

Son düzenleme:
scooter'a özel yağları var her markanın
motulun yanlış hatırlamıyorsam motul scooter expert var en randımanlısı scooter yağının kendisi olur malum şanzıman düzeneği farklı vitesli motordan

Bakım aralığın kısa, pahalı yağ israf olur. Castrol power1 senin ilacın.
Ben bile Tracer 900'e castrol power1 racing kullanıyorum.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

sana şöyle bilgi vereyim için rahatlasın,

motorcumuhabbeti isminde bir youtube kanalı var ve arkadaş yanlış hatırlamıyorsam 98 model bir kawasaki motorunda 80 bin km civarı dandik yağ kullandığını söylüyordu ve motoru söktüğünde silindir ve pistonun şaşırtıcı derecede iyi durumda çıktığını söylüyordu..

adı sanı bilinmedik yağlar kullandığı halde motor bloğunun sağlıklı çıkmasına şaşırdığını söylüyordu yani, tabi sanırım motordan anlayan biri kendisi ve eski model racing kullanmak onun gibiler için bir avantajdır...

yani sen 125cc düşük güç üreten ve az devir çeviren bir motor için yağ endişesine giriyorsun, aslında ilginç bir durum... kullandığın yağdan beklentin önemli, motora uzun ömür mü istersin yoksa performans mı?

kriterler çok önemli.

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Ben motorumun uzun ömürlü olmasını isterim 125cc scooter zaten pek performans aramıyorum :). Şöyle bir sorunum var. Tek silindir 125cc motor illaki ilk

kalkışa biraz titreme oluyor fakat motoru bakıma soktuktan 1000 km sonra motorda öyle bir titreşim oluyor ki böyle kafa grenaji dağılacak diye

korkuyorum. Arkadaş ortamında yağdan dolayı olabileceğini söylediler. O yüzden bu bakımda kalite bir yağ koyup denemek istedim.

Motosikleti
R25, CRF250L
İpone kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim

Petrol ofisi maximoto 10w40 fazlasıyla iş görür.fiyatlarıda çok uygun ve kaliteli

Petrol ofisi maximoto 10w40 fazlasıyla iş görür.fiyatlarıda çok uygun ve kaliteli

1000kmde bir değişecekse olur, onun dışında bana çok kalitesiz geldi. - derecelerde şıkır şıkır çalışma, kranktan mı bilmiyorum ilk 15sn kütür kütür bi ses geliyordu. Vitesler de çok kemikliydi, şimdi Castrol koymak zorunda kaldım, sesler kesildi ama vitesten hala memnun değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar