Yağ soğutucu tüp

Bacanağım bu soğutucuyu alıp Kuba Çita 125cc motoruna taktı. Denedik içine yağ filan gelmiyor. Motor yağını koyduğunuz kapağın yerine hortumu takılıyor ve motor yağının hava ile soğumasına yardımcı oluyor. Faydası olduğu kesin ama ne kadar? Ben çok büyük faydası olduğunu düşünmüyorum.

Bacanağım bu soğutucuyu alıp Kuba Çita 125cc motoruna taktı. Denedik içine yağ filan gelmiyor. Motor yağını koyduğunuz kapağın yerine hortumu takılıyor ve motor yağının hava ile soğumasına yardımcı oluyor. Faydası olduğu kesin ama ne kadar? Ben çok büyük faydası olduğunu düşünmüyorum.

acaba içinde filtre varmı havayla gelen toz filan yağın içine gitmesin :) havayla soğutması daha iyi aslında yada ufak motorlara olmuyor bu sistem

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

ya bide benim bir projem var motorun silindir kısmına 2 tane 12cm lik bilgisayar fanlarından alıp karşılıklı montelemeyi düşünüyorum sizce faydası olurmu :)

arkadaşlar sizden yorum bekliyorum işe yarayacak birşey ise cup a alacağım :)

acaba içinde filtre varmı havayla gelen toz filan yağın içine gitmesin :) havayla soğutması daha iyi aslında yada ufak motorlara olmuyor bu sistem

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

ya bide benim bir projem var motorun silindir kısmına 2 tane 12cm lik bilgisayar fanlarından alıp karşılıklı montelemeyi düşünüyorum sizce faydası olurmu :)

Bahsettiğin proje benim tarafımdan çoktan uygulandı. Yazın takmıştım faydası kesinlikle var ama bilgisayar fanıyla olacak iş değil. daha güçlü bir şey lazım. ben mu motorun fanını kullandım fevkalade oldu. düz hava verici bir karışlık fanlar var onlar daha güzel olur.

Bahsettiğin proje benim tarafımdan çoktan uygulandı. Yazın takmıştım faydası kesinlikle var ama bilgisayar fanıyla olacak iş değil. daha güçlü bir şey lazım. ben mu motorun fanını kullandım fevkalade oldu. düz hava verici bir karışlık fanlar var onlar daha güzel olur.

internetten alabileceğim bir fan varsa linki at isteteyim :thumleft:

internetten alabileceğim bir fan varsa linki at isteteyim :thumleft:

bumoto calibre 250 varya. Arkadaşım bu motorun fanını değiştirdi daha büyüğünü taktı işte bir karışlık dediklerimden. Orijinal fanı baya küçüktü ama çok kuvvetli hava veriyor bacaklarım dahi ısınıyor şu an. şimdi motor soğusun diye değil ayaklarım ısınsın diye çalıştırıyorum tabi ayağımı motora sıkıştırdığımda.... bu fandan almanı tavsiye etmiyorum. çünkü bi ayar çekmek gerekiyor. şöyle ki ; fan direkt olarak havayı vermiyor. yana doğru veriyor. arkadaşın motora taktığı fan ise direkt düz olarak havayı üflüyor. Ben de bu fanın etrafına düz havayı iletebileceği en kısa çerçeve şeklinde bir şeyi sardım böyle direkt silindire vermesini sağladım. inanın hemen soğutuyor. çalıştırması benim elimde yani müşür felan yok uğraşamadım. baya bir sesi de var. hatta yokuş aşağı 80-90 ile birden boşa atıyorum gitti yere kadar fanın sesinden dolayı millet akülü zannedip bakakalıyor vaybe ne de hızlı gidiyr bunu bile yapmışlar gibisinden :) :)

bence faydasından çok zararı olur yağın yapısını bozabilir, ayrıca filtresi yoksa (olsa bile bir süre sonra tıkanacak hava akışını engelleyecek) toz toprak olduğu gibi kartelde... 20 liralık birşey gerekli olsaydı üreticilerden biri elbet fabrikasyon olarak koyardı.. Motoru tasarlayan adamların vardır bir bildiği elbet kartele dışarıdan hava vermek gerekseydi bir üretici yapardı ! Tamamen ticari amaçlı düşünülmüş gereksiz bir parça.

bunu takınca motor yag sogutmalıyamı cevirmiş oluyoruz...içinden yağ geçiyorsa hacmi oranında fazladan yağ koymak lazım...
bişey anladıysam arab oliyim....

Bu aparat şöyle çalışıyor motor çalışırken motorun hava filtresin den motor bloguna giden bir boru var fazla yağ burdan atılır bu boru gaz verin emme yapıyor yağ koyduğumuz yerde kapak açıkken dışarı hava veriyor yani motorun içindeki sıcak hava dışarı atılmak suretiyle yağı soğutuyor mantık bu hortum uzun olursa bir anlamı yok kısa olursa yağı eksiktir karar olmalı eski bir konu fakat gezerken konuyla ilgili açıklama ihtiyacı gördüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar