- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar. Motosikletim şuan için 250cc SS tipinde olsa da ben bu motosikleti daha çok sport touring olarak kullanıyorum.
Ortalama bi kullanıcının çok daha üstünde uzun yol yapıyorum (350-400km den aşağısını uzun yoldan saymıyorum)
Motosiklette bazı değişiklikler ile Suzuki bandit kıvamına çeviricem motosikleti.
250cc ve 30 beygir uzun yolda yeterli olduğunu düşünüyorum. Ön ve arka dişlilerde bir iki düzenleme ile aynı devirde daha hızlı gidebilmeyi sağlıycam.
* 10500RPM de redline a giren
* maks torkunu 8000RPM'de veren.
* 7000RPM'de 115-120km yapan motosikleti.
* 7000RPM'de yaklaşık 130km yapacak şekilde kullanmayı planlıyorum.
Hyosung GT250 sahibi olarak yukarıdaki saydığım şekilde motosikletini kullanmak isteyen biri olarak aklıma birşey takıldı.
Motosikletim yağ soğutmalı. Kocaman bir yağ radyatörü var.
Yağ radyatörünün arkasına fan koysam(su soğutmalardaki gibi). Ne gibi faydaları olur?
Yağın 4000km de değişmesi gerekiyor.
Mesela aklıma gelenler
-Yağ kalitesini değişim zamanına kadar daha iyi seviyede tutmak yağ değişimini 5-6bine çeker mi
-Fazla ısınmadan dolayı titremedeki olabilecek artışı azaltır mı
Tecrübeli arkadaş ve abilerimden değerli yorumlarını esirgememelerini rica ediyorum.
Ortalama bi kullanıcının çok daha üstünde uzun yol yapıyorum (350-400km den aşağısını uzun yoldan saymıyorum)
Motosiklette bazı değişiklikler ile Suzuki bandit kıvamına çeviricem motosikleti.
250cc ve 30 beygir uzun yolda yeterli olduğunu düşünüyorum. Ön ve arka dişlilerde bir iki düzenleme ile aynı devirde daha hızlı gidebilmeyi sağlıycam.
* 10500RPM de redline a giren
* maks torkunu 8000RPM'de veren.
* 7000RPM'de 115-120km yapan motosikleti.
* 7000RPM'de yaklaşık 130km yapacak şekilde kullanmayı planlıyorum.
Hyosung GT250 sahibi olarak yukarıdaki saydığım şekilde motosikletini kullanmak isteyen biri olarak aklıma birşey takıldı.
Motosikletim yağ soğutmalı. Kocaman bir yağ radyatörü var.
Yağ radyatörünün arkasına fan koysam(su soğutmalardaki gibi). Ne gibi faydaları olur?
Yağın 4000km de değişmesi gerekiyor.
Mesela aklıma gelenler
-Yağ kalitesini değişim zamanına kadar daha iyi seviyede tutmak yağ değişimini 5-6bine çeker mi
-Fazla ısınmadan dolayı titremedeki olabilecek artışı azaltır mı
Tecrübeli arkadaş ve abilerimden değerli yorumlarını esirgememelerini rica ediyorum.