Soğuk havada neden motor daha iyi gider? Neden daha iyi gaz yer?
uffff ne cok teknıkkk yazıyorsunuz..yazın bır mootor servısıne cırak olcam valla..ogrenmekte ıstıyom ama uygulama olmadan ogrenemıycem bunları...motor garajda zaten.yagını kendım yapabılırmıyım?servısemı goturım
Teşekkür ettim Ö.Z.€.R
Bende şunu düşünüyordum..
Sıcak havalarda hava ısındıkça genleşir motora genleşmiş hava gelir ve silindirin içinde patlama olduğunda piston aşağı doğru itilirken belli bir basınçla iner..
Soğuk havalarda ise hava sıcak havalarda olduğu gibi genleşmiş değildir kütlesi daha azdır.. Yanma odasına girdiğinde patlama esnasında içeri giren sıcak havadan daha fazla basınç uygular..
Şimdi o kadar fark etmez diyceksiniz ama bazı motosikletlerde krenakların ön tarafındaki deliklerden hava filtresine gelen hortumlar vardır ve hava filtresine soğuk hava girmesini sağlar buda performansı arttırır Doğru mu düşündüm acaba![]()
Ya zaten düşünüyorum ve birşey deniycem elimde 12 volt ile çalışan sigara paketi büyüklüğünde bir soğutucu var. benzini bunun içinden geçircem motora gelen benzin herzaman soğuk olucak ama karbüratörün alt tarafında dururken tekrar ısınıcak ona bir çözüm bulmam lazım. Soğuk havada aynı şekilde olacak ve soğuyan benzinin dumanı da hava filtresine girecek. Performans nasıl olucak diye merak ediyorum
He bu çocuk salak nelerle uğraşıyo demeyin benimkisi sadece merak aklıma takılanları yapmadan içim rahat etmez![]()
ehliyet yokmu bunu sana anlatmadılarmı belliki ehliyet yok aha bi kaçak bulduk polisssss!
ehlıyetın yarısını aldım alahıma sukur.ama sende cok ıyı bılıyorsunkı ehlıyetı olanlardan yuzde kacı bılır bunlarr: ehlıyet malesef bı tur korunma.yoksa herseyı bıldıgımız anlamına gelmıyor.enazından ben ogrenmeye calısıyorum...