Kusura bakma da ben buna gülücem...

Başkası yazsa hadi ordan sende derdim ama konu sen olunca içimdekileri yazayım...

Şimdi şunda anlaşmak lazım... Motorun partikülleri yağı koyulaştırıyor sa renk olarak mı kıvam olarakmı?....
Renk olarak koyulaştırıyoru konuşmak gerekirse neden koyulaştırsın ki?... Motorda siyah parçalar mı var?... Veya çok küçük parçalar renk olarak koyu renklimi gözü,küyor?...
Yoğunluk olarak dersen katılırım... Motordan kopan partiküller yoğunlaştırır...:cat::cat:
Birde şunu anlamadım...Eğer motor yağı hemen koyulaşıyorsa ve senin dediğin geçerli olsaydı 3 yağ değiştirmede motor pert olurdu be Özercim... :wiinkk::wiinkk:
Motor haddinden fazla aşınıyor derdik buna o zaman.... Hımmm bu yağ da korumamış demekki... derdik....

:wiinkk:
Ayrıca motor yağının görevini tam olarak anlayamamış bu motrrad a demeç veren kişi.... Motor yağının yapması gereken yağ partiküllerini askıda tutması değildir... Zaten istesede askıda tutamaz... Çok saçma bir açıklama... O yağ mutlaka motorun her tarafını dolaşacaktır.... Büyük partiküller filtrede kalacak küçükler habire dolanıp duracaktır.... :bounce: Haksız mıyım?...

Yağ hakkında bilinmesi gereken tek şeyi atlıyoruz... Yağın görevini tam yapıp yapmadığı.... Bunu da kullanım tecrübeleri ve motora koyduğunuzdaki değişiklikleri farketmenizle ortaya çıkar.... Bizim bir fabrika ortamımız olmadığına göre biz bu şekilde test etmeliyiz...
Ama şunda hala ısrarcıyım.... :cat::cat: Kullanılmış Yağın rengi kalitesini belli eder.... :cat::cat::cat::cat:
Ben biraz gelenekçiyim... Herkesin dediğiyle pek hareket etmem... Kafama yatmassa motora yağ yerine su koyar öyle giderim... :queen::queen::queen:
Sakın şahsi alma yazımı... :cat: Form ortamı beni asabi yaptı biraz... :queen::queen::queen: Şu izmirde zor bulunan dostlardan birisin.... :rendeer::rendeer::rendeer::rendeer::rendeer: