yağ hakkında bilgi.

herkese slm arkadaşlar. benim aklıma takılan soru şu. 2004 model yamaha r1 motorum'a castrol power1 4t 10W-40 yağ koydum.. ( yağ ambalajı üzerinde enduro tarzı motosiklet resmi var ) birde aynı yağın power 1 racing olanı var ondan bulamadım.. bu 2 yağ arasında pek bir fark varmıdır ? değiştirmelimiyim ? benim aldığım yağ kısmi sentetik tüm 4 zamanlı japon motosikletlere uyumludur yazıyordu.. herkese tşk ederim şimdiden.

Önce hoş geldin. Yakın bir geçmişe kadar benzin istasyonu işletmeciliğini yaptım. Bu dönemlerde yağ konusunda pazarlamacı ve üretici firmalardan okadar çok şeyler dinledim ki. Neticede işi rafineride çalışan bir kimya mühendisi arkadaşla noktaladım. Firmalarin kutular üzerine koydukları birçok resimler anlamsız. Burada gerçek olan senin kullandığın sentetik yağın mineral yağlara göre ekstre kimyasal işlemlerden geçirilerek içine katılan katkı malzemeleri ile daha uzun süre evsafını koruması ve motorun mekanık kısımlarındaki sürtünen bölgelerde aşınmayı en askariye indirmesi.
Neticede kullandığın yağın kalıteli. Değişmene gerek yok. Ama paran çok ise kutusunda racıng yazan yağı kullan ve firmaya ilave katkın olsun . Onlar için daha makbule geçer.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
motorun kitapcığına bak, istenilen değerleri karşılıyorsa aldığın yağ problem yok demektir :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar