yağ eksilmesi

iyi günler yağ eksilmesi veya eski yağ motorun çalışmasını ve özellikle hızını etkilermi ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
etkiler..sesini gidişini vites geçişlerini de herseyini hatta uzun vadede direk bütçeni etkiler hem de derinden etkiler..

eksiltiyormu önce ondan emin olun...servislerde biraz eksik koyabilir(artık herkezden herşeyi bekler oldum)...kendiniz değiştirmiyorsanız hemen öğrenin bence...
dürümdöner doğru söylemiş...

eğer uzun bir süre motorun yağına bakmazsanız motoru elinize bile alabilirsiniz (yağ bittiğinden) onun için çok dikkatli olun :)

kestire kestire gitmekte yağ eksiltme nedenlerindendir (red line) fazla devirli kullanmak, devir saatini hep kırmızıda kullanmakta yağ eksiltme nedenlerindendir. Uzun yolda motoru dinlendirmemek, motorun aşırı kızışması özellikle yazın, gömlekteki çizik veya çizikler, segmanların aşınması,bozuk sübap ayarı, patlak keçeler yani motordan yağ damlaması yağ eksiltme nedenlerindendir.

benim motor eksiltmiyorda sormuşken hem ben hemde başkalarıda öğrensin diye sordum eksiltme işini sadece değişim zamanı geldi yağın değişiklikler hissettim sormak istedim teşekkürler

arkdşlar benim motor da erkenden yağ bitmitirmiş son yağ 700km olucak koyalı. dün kontrol ettim hiç yağ yok. bi önceki dolumda da çok az vardı.

yağdan yağa da farkeder.servis 300 bakımında değişen yağa tesadüfen 500 km de iken bakmıştım iyi ki bakmışım 4de biri anca kalmıştı.yağ demekki resmen su gibiymiş.sonra castrol koydum şu an 1000 i devirdim valla bir gram eksilmedi...

servis adi yağ kakalayabilir. Adi yağ motorunuz yağ yakmasa bile buhar olup uçuveriyor. Motora verdiği zararın zaten haddi hesabı yok. Kaliteli yağ kullanın.

ygk

birde sıcakken bakılmaz. damla yağ kalmamışsa bence sıcakken baktınız, biraz bekleyin. söndükten 15 20 dk sonra bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar