Yağ deşimi süresi

Merhaba herkese arkadaşlar motorumun yağını geçen yıl martta değiştirdim 13 ay oldu yeni ikibin km oldu hala değiştirmedim sizce sorun olurmu yağ filtresi bekliyorum gelemedi gitti 100 km kadar daha süreceğim sorum yağın belli bir ömrü varmı normalde zaten ikibinde bir değiştiriyorum ama usta filtreyi getiremedi beni de oyaladı

Yağın ömrü olur tabii belli bir zamandan sonra yağın motoru yağlama özelliği kaybolur. Sen yine de değiştir bence o yağı.

arada biniyorsan bi şey olmaz. 2000-3000 km yağ filtresi ille değişmeli diye bi şey yok. çıkarır bakarsın, balçık şeklinde sıvanma yoksa tak gene, tabi conta kısımları incelmediyse, bi şey olmaz.

sağlam olsun diyorsan, motor cbr 250 herhalde, bu motora da piyasada yağ filtresi bulunmuyorsa biz ölelim! usta-servis getirtecek diye bekleme. al internetten uygun bir filtre götür ustaya taksın; işi ne.

yagin ömrü vardir

raf ömrü de vardir

ve arabalarda oldugu gibi ya belirtilen KM de degismek gerekir, eger motor az Km yapiyorsa yilda 1 kere kesin degismesi lazim

yag parasindan kacicam diye, motoru yemege gerek yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba herkese arkadaşlar motorumun yağını geçen yıl martta değiştirdim 13 ay oldu yeni ikibin km oldu hala değiştirmedim sizce sorun olurmu yağ filtresi bekliyorum gelemedi gitti 100 km kadar daha süreceğim sorum yağın belli bir ömrü varmı normalde zaten ikibinde bir değiştiriyorum ama usta filtreyi getiremedi beni de oyaladı

Olmaz.

10 karakter.

Motosikleti
Ducati Multistrada 950
"motor yağının değişme süresi 1 yıldır. istiyorsanız test edin. motor yağı çubuğunun üzerindeki yağı iki parmağınızın arasına sürün ve o iki parmağınızı birbirine değdirin eğer yağ parmaklarınızı az da olsa yapıştırıyorsa o yağda bir problem yok ama su gibiyse işte o yağ değişmesi gerekiyor. geneldede bu süre 1 yıldır..." demiş bir arkadaş DH'de. Benim fikrimde değiştirmenin iyi olacağı yönünde.

Yarın yağı değiştireceğim usta ekti beni kendim değiştireceğim ama filtre yok elimde filtresiz de değiştirmek istemiyorum ama bakalım ne olacak korkum şu marttan beri 200 300 km yol yaptım zararı olmuşmudur Motora acaba

1 ay problem değil ama 1 yıl yada km dolunca değişmesi şart.200 300km de hiç bir fark olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar